Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Νέα Φιλαδέλφεια: Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη – «Μας επιτέθηκαν 150 Κροάτες!»

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη – «Μας επιτέθηκαν 150 Κροάτες!»

by _
0 comment 171 views
Νέα Φιλαδέλφεια: Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη – «Μας επιτέθηκαν 150 Κροάτες!»
Νέα Φιλαδέλφεια: Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη – «Μας επιτέθηκαν 150 Κροάτες!»

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη – «Μας επιτέθηκαν 150 Κροάτες!»

Τα ονόματα των Κροατών χούλιγκαν – Το protothema.gr φέρνει στο «φως» και δύο καταθέσεις αστυνομικών -Η μία είναι από ειδικό φρουρό της Ομάδας Δράση και η άλλη είναι Υπαστυνόμου


Το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, περιγράφουν μέσα από τις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο.

Μετά τις συγκλονιστικές καταθέσεις του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, του γιατρού που διαπίστωσε τον θάνατο του 29χρονου, ενός ειδικού φρουρού της Ομάδας Δράση, καθώς και άλλων τραυματιών από τη δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, το protothema.gr φέρνει στο «φως» τα ονόματα των Κροατών χούλιγκαν και δύο από τις καταθέσεις των αστυνομικών. Η μία είναι κατάθεση από ειδικό φρουρό της Ομάδας Δράση και η άλλη είναι Υπαστυνόμου από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στο Τμήμα Προστασίας Αθλητισμού.



Όπως καταθέτει ο ειδικός φρουρός, οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από 150 Κροάτες χούλιγκαν. Χαρακτηριστικά περιγράφει:

«Είμαι αστυνομικός, φέρω το βαθμό του Ειδικού Φρουρού. Την 07/08/2023 διαταχθήκαμε προς εκτέλεση υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων κατά το ωράριο 20:00 έως 02:00 της επόμενης ημέρας. Περί ώρα 23:25 της 07/08/2023 λάβαμε εντολή από το Κέντρο Ασφαλείας, να ενσωματωθούμε με την ΟΠΚΕ Κ-223, επί της οδού Ανθέων για εντοπίσουμε στα πέριξ στενά, άτομα – οπαδούς οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο εξωτερικά του γηπέδου ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια Αττικής. Κατά την περιπολία μας στο ανωτέρω σημείο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού, εντοπίσαμε περί τα 150 άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και καλυμμένα χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους με κουκούλες και καπέλα, τα οποία στη θέα μας κατευθύνθηκαν επί της οδού Αριοβαρζανού.

Στη συνέχεια στη συμβολή Αριοβαρζανού και Ανθέων αποκλείστηκαν από τον ΔΡΑΣΗ Δ4 και ομάδες ΔΡΑΣΗ Δ30 και Δ33, οι οποίες κινούνταν από κοινού και οδήγησαν τα άτομα επί της οδού Ανθέων. Στο σημείο αυτό ενσωματωθήκαμε με τις ανωτέρω ομάδες ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίες μας ενημέρωσαν ότι Χορηγείται από το Τυπογραφείο Συντάσσεται από τον αρμόδιο
Ανακριτικό Υπάλληλο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Δ-5 Υπόδειγμα «Έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα (Κ.Π.Δ.)» τα εν λόγω άτομα συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια. Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος μας με αποτέλεσμα εμείς να κάνουμε χρήση δύο (2) δακρυγόνων και δύο (2) χειροβομβίδων Κρότου-Λάμψης με ασφαλές τρόπο με σκοπό να απωθήσουμε και με τακτική να ακινητοποιήσουμε τα άτομα, τα οποία εγκλωβίστηκαν έξωθεν πολυκατοικίας επί της οδού Ανθέων 2, όπου ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν. Από κοινού με τον ΔΡΑΣΗ 4, τη ΔΡΑΣΗ 30 & ΔΡΑΣΗ 33, μεταφέρθηκαν άπαντες με λεωφορεία στην έδρα της Υπηρεσίας σας».

Η κατάθεση του ειδικού φρουρού της Ομάδας Δράση:

egrrafo1
eg__
eggrafo3
eg56856
eggrafo5
eggrafo6

Η κατάθεση του Υπαστυνόμου:

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr