Home Greek News Κλιματική αλλαγή ή…ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;; – Πάνω από 1.400 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μόνο τον Ιούλιο

Κλιματική αλλαγή ή…ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;; – Πάνω από 1.400 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μόνο τον Ιούλιο

by _
0 comment 176 views
Κλιματική αλλαγή ή…ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;; – Πάνω από 1.400 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μόνο τον Ιούλιο
Κλιματική αλλαγή ή…ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;; – Πάνω από 1.400 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μόνο τον Ιούλιο

Κλιματική αλλαγή ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; – Πάνω από 1.400 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μόνο τον Ιούλιο

Διαβάστε πρώτα το άρθρο μας με τίτλο ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ: Καίνε την Ελλάδα και φέτος με…ΟΠΛΑ ΛΕΪΖΕΡ, όπως την είχαν κάψει το 2018 στο Μάτι!!! που θα σας εξηγήσει ΠΟΛΛΑ… 

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ: Καίνε την Ελλάδα και φέτος με…ΟΠΛΑ ΛΕΪΖΕΡ, όπως την είχαν κάψει το 2018 στο Μάτι!!!


Πάνω από 1.400 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μόνο τον Ιούλιο

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας δήλωσε την Τρίτη ότι τον Ιούλιο σημειώθηκαν πάνω από 1.400 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

«Ο Ιούλιος έκλεισε με 1.470 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι δέκα ήταν μεγάλες και τις αντιμετωπίσαμε με μεγάλη δυσκολία και μεγάλη προσπάθεια», είπε σε συνέντευξή του στη δημόσια ΕΡΤ.

Ο Κικίλιας πρόσθεσε ότι συνεργεία της Γραμματείας Υποστήριξης Πολιτικής Προστασίας έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές.

«Δεν πρόκειται να ξεσκεπάζω τίποτα», είπε, σημειώνοντας ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της πυροσβεστικής, βοηθούμενοι από την αστυνομία, το λιμενικό, τις ένοπλες δυνάμεις, τους εθελοντές και τους απλούς πολίτες, έδιναν καθημερινά αυτές τις μάχες.

«Αξίζει να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε σε μια προσπάθεια που πολλές φορές υπερβαίνει τις δυνάμεις μας. Το λέω γιατί είδαμε ότι αυτές οι συνθήκες υπερβολικής ζέστης, με άλλα λόγια, η κλιματική κρίση που βρίσκεται τώρα μαζί μας – δυστυχώς με ανθρώπινη παρέμβαση είτε με τη μορφή εμπρησμού είτε εγκληματικής αμέλειας – οδήγησαν σε τεράστια πίεση αυτόν τον μήνα με πολλαπλές πυρκαγιές καθημερινά», είπε ο υπουργός.

«Περισσότερες από 60 πυρκαγιές την ημέρα και πολλές από αυτές τις μέρες, ειδικά αυτές που είχαμε καύσωνα 44, 45 και 46 βαθμών μαζί με δυνατό άνεμο, έχουν δοκιμάσει τις αντοχές μας. Κάθε χρόνο, είμαστε μια από τις μεσογειακές χώρες που πλήττονται από φωτιές», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τον τουρισμό, ο Κικίλιας σημείωσε ότι «τα νούμερα ήταν καλά και συνεχίζουν να είναι καλά.

Για τις περιοχές όπου αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις τα προηγούμενα χρόνια, στη βόρεια Εύβοια, στη Σάμο, με τα προγράμματα που έχουν εισαγάγει, τα ηλεκτρονικά πάσο και τις δυνατότητες υποστήριξης αυτών των περιοχών, η Σάμος φέτος είχε αύξηση 30% σε σχέση με το 2019 και η Εύβοια, επίσης. , σημείωσε μεγάλη αύξηση».

«Ως εκ τούτου, το κράτος είναι εδώ και δίνει στήριξη», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ >> https://greekcitytimes.com/2023/08/01/1400-fires-greece-july-alone/

greece fires july 2023, Φωτιές, πυρκαγιές, Ελλάδα, ειδήσεις, Ρόδος, φωτιές στην Ελλάδα 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αιολικά πάρκα, ΑΠΕ, ανεμογεννήτριες, Κέρκυρα , Ατζέντα 21, Νέα Τάξη Πραγμάτων , κυβέρνηση, φωτιά, Greece, Greece fires 2023, Greece wildfires

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr