Home Κορωνοϊος Καταργήθηκαν τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας (ΦΕΚ)

Καταργήθηκαν τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας (ΦΕΚ)

by _
0 comment 225 views
 
 

Καταργήθηκαν τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας (ΦΕΚ)

23 Ιουλίου, 2023

Το Σάββατο 22/7/2023 δημοσιεύτηκε η την ΚΥΑ με αριθμό 39873/2023 στο ΦΕΚ Β3698/22-7-23 με θέμα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας σε δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας από τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου2023 και ώρα 06:00.”

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ από τη Δευτέρα 24/7/2023 δεν υπάρχει πρόβλεψη για υποχρεωτική διενέργεια ράπιντ τεστ από τους εργαζόμενους σε δομές υγείας που δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως και η σχετική υποχρεωση ισχύει πλέον μόνο για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ καταργείται η υποχρεωτική διενέργεια ράπιντ τεστ από τους εργαζόμενους των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Επίσης η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας  προβλέπεται πλέον μόνο για το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ασθενείς ογκολογικοί, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1rj4rQjKelcaqT6zt7zOwcu_oUg_tGhSN/view?usp=sharing

Με το ΦΕΚ αυτό υλοποιείται η υπόσχεση  που δόθηκε από τον υπουργό υγείας Μιχ. Χρυσοχοίδη στην πρόσφατη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ  στις 12/7/23.

Αυτό που μένει τώρα, και πρέπει να γίνει άμεσα, είναι να επιστρέψει το εξειδικευμένο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα τμήματα που υπηρετούσε, την προ COVID εποχή, και παρείχαν ειδικευμένη εργασία.

ΠΗΓΗ >>

Καταργήθηκαν τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας (ΦΕΚ)

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr