Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Μακρόν υποστηρίζει τώρα την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας – Μπορεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο για «εγγυήσεις ασφαλείας»!!!

Ο Μακρόν υποστηρίζει τώρα την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας – Μπορεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο για «εγγυήσεις ασφαλείας»!!!

by _
0 comment 160 views

Ο Μακρόν υποστηρίζει τώρα την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας – Μπορεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο για «εγγυήσεις ασφαλείας»!!!

από RT
9 Ιουλίου 2023, 9:57 π.μ

Πίστωση εικόνας:
Νικόλας Οικονόμου/NurPhoto μέσω Getty Images

Υποστηρίζοντας την ένταξη της Ουκρανίας, ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να προσελκύσει την υποστήριξη της Ανατολικής Ευρώπης, λένε πηγές της εφημερίδας…

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντιλαμβάνεται ότι τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης αποκτούν μεγαλύτερη επιρροή στο ΝΑΤΟ και έχει μετατοπίσει τη ρητορική του στο μπλοκ για να τα ταιριάξει, ανέφερε το Bloomberg το Σάββατο. Ο Μακρόν υποστήριξε πρόσφατα μια «μονοπάτι» για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Πριν ξεκινήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Μακρόν θεωρούνταν ένας από τους πιο σκεπτικιστές ηγέτες της Ευρώπης για το ΝΑΤΟ. Κήρυξε το μπλοκ «εγκεφαλικά νεκρό» το 2019 και πέρασε την πρώτη του θητεία στην εξουσία ζητώντας επανειλημμένα τη δημιουργία ενός «πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού» ανεξάρτητου από τις ΗΠΑ. Ακόμη και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου έτους της σύγκρουσης, ο Μακρόν παρέμεινε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και αποστασιοποιήθηκε από τους ηγέτες των «Αγγλοσάξωνων», τους οποίους είπε ότι επιδιώκουν να «εξολοθρεύσουν» τη Ρωσία.

Ωστόσο, η ρητορική του αλλαξε από τότε. Τον Μάιο, ο Μακρόν κάλεσε τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να προσφέρουν στο Κίεβο «ένα μονοπάτι» για την πλήρη ένταξη στο μπλοκ και δήλωσε ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ πρέπει να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους συνεργασία «το συντομότερο δυνατό».

Η μετατόπιση ήταν υπολογισμένη, ανέφερε το Bloomberg. Επικαλούμενη έναν διπλωμάτη από την Ανατολική Ευρώπη, η εφημερίδα εξήγησε ότι «η τοποθέτηση της Γαλλίας δίπλα στους πιο σκληρούς υποστηρικτές της Ουκρανίας, την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, συμβάλλει στην κάλυψη του κενού που αφήνει η πιο προσεκτική προσέγγιση του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς».

Ένας Γάλλος διπλωμάτης πλαισίωσε την προφανή μεταστροφή του Μακρόν με πιο ιδεολογικούς όρους, δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος «έχει καταλάβει ότι πρέπει να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας», σύμφωνα με τα λόγια του Bloomberg.

Για να πείσει τα ανατολικά μέλη του ΝΑΤΟ, ο Μακρόν θα χρειαστεί να υποστηρίξει τα λόγια του με πράξεις, υποστήριξε η εφημερίδα. Αν και η Γαλλία ήταν ένα από τα πρώτα μέλη του ΝΑΤΟ που παρείχε στο Κίεβο τεθωρακισμένα οχήματα, η Γαλλία πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τις δαπάνες της για την Ουκρανία πέρα από το τρέχον επίπεδο του 0,3% του ΑΕΠ, πρότεινε το Bloomberg.

Ωστόσο, ανώνυμοι Γάλλοι αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση του Μακρόν ήδη εξετάζει πώς το πυρηνικό της οπλοστάσιο θα μπορούσε να «συμβάλει στις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας».

Ενώ η προσφορά προστασίας της Ουκρανίας με πυρηνικά όπλα θα ήταν ένα σοβαρά κλιμακωτό βήμα, ορισμένοι αξιωματούχοι με τους οποίους μίλησε το Bloomberg θεώρησαν την πρόσφατη δήλωση του Μακρόν ως «σαχλαμάρες». Καθώς οι προσπάθειές του να αποτρέψει τον Πούτιν από την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία απέτυχαν πέρυσι και την προσφορά του να βοηθήσει την Κίνα να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία, ένας ανώνυμος αξιωματούχος εξήγησε ότι ο Μακρόν στηρίζει με ενθουσιασμό την επέκταση του ΝΑΤΟ απλώς και μόνο επειδή ό,τι άλλο έχει δοκιμάσει «δεν λειτούργησε. ”

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr