Home Greek News Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

by _
0 comment 137 views
Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές
Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Η πυρκαγιά καίει μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συνεχίζει και καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το το βράδυ της Πέμπτης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια.

Η φωτιά βρίσκεται σε καθαρά δασικό κομμάτι σε δύσβατο σημείο μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, αλλά καίει κοντά στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής.



Αν και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαΐδίτης δήλωσε στο evima.gr, πως, «το μέτωπο είναι 10 km συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο και υπάρχει πιθανότητα εκκένωσης του χωριού Πράσινο» και πως αυτή τη στιγμή καίει πάνω από το νταμάρι της ΑΓΕΤ και κατευθύνεται προς τον Προφήτη Ηλία Πρασίνου, η πυροσβεστική δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αναφέροντας πως η φωτιά είναι μακριά από σπίτια. Ωστόσο εκτίμησε πως δύσκολα θα τεθεί υπό έλεγχο μέσα στο βράδυ και θα περιμένουν το πρώτο φως του ήλιου για να σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αυτή την ώρα (02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής) είναι στα 3 μποφόρ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

fotia-



fotiaa_2

Λόγω της νύχτας στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα αεροσκάφος. Παράλληλα στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.



Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Νίκος Μαστροκώστας, ενώ προς το σημείο κατευθύνεται και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο δίνουν μάχη προκειμένου να την περιορίσουν.



4976495f-7273-4547-b30a-1593575da88d
fb07fd92-a1be-45cc-a843-a0ee6852f607

Πηγή: evima.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr