Home Greek News IMO: H ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης – Έλαβε χώρα εντός της Ελληνικής ΙMO SAR REGION το δήθεν «ναυάγιο» στην Πύλο;;;

IMO: H ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης – Έλαβε χώρα εντός της Ελληνικής ΙMO SAR REGION το δήθεν «ναυάγιο» στην Πύλο;;;

Ο Ναύαρχος Καραδήμας καλεί τον Μητσοτάκη να εξαφανίσει τον Κυρανάκη από τον νεοδημοκρατικό χάρτη – Λέει μάλιστα πως είναι πολιτικά επικίνδυνος

by _
0 comment 230 views
IMO: H ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης
IMO: H ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης

IMO: H ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης – Έλαβε χώρα εντός της Ελληνικής ΙMO SAR REGION το δήθεν «ναυάγιο» στην Πύλο;;;


IMO: H ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης

Ο Ναύαρχος Καραδήμας καλεί τον Μητσοτάκη να εξαφανίσει τον Κυρανάκη από τον νεοδημοκρατικό χάρτη – Λέει μάλιστα πως είναι πολιτικά επικίνδυνος


Επειδή οι γνωστοί – άγνωστοι που έχουν χρόνια τώρα αναλάβει τον ρόλο του εξωραϊστή Πρωθυπουργών και Κυβερνήσεων σε μια προσπάθεια να χαϊδέψουν αριστερά και ακροαριστερά, δεξιά και ακροδεξιά ακροατήρια υπό τον φόβο των «λάθρο…», ξεκαθαρίζουμε ότι τα κράτη, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο, δεν ενεργούν με βάση το θυμικό ή την άποψή τους για το τι συνιστά σύνορο (κάποιοι Πρωθυπουργοί δεν γνώριζαν αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα), εθνική κυριαρχία, μετανάστης ή «λαθρομετανάστης» αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο, επισημαίνοντας ορισμένες χρήσιμες παραμέτρους:

Η Ελλάδα δήλωσε, το 1975 την περιοχή ευθύνης της για ναυτική έρευνα και διάσωση  (στον τότε Διακυβερνητικό Ναυτιλιακό Συμβουλευτικό Οργανισμό IMCO, μετεξελίχτηκε σε Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός ΙΜΟ).



Σύμφωνα με τη δήλωσή της αυτή, τόσο κατά την υπογραφή όσο και κατά την επικύρωση της Σύμβασης του Αμβούργου του 1979, που ρυθμίζει θέματα ναυτικής έρευνας και διάσωσης και υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του ΙΜΟ, η περιοχή ευθύνης της συμπίπτει με το FIR Αθηνών, δήλωση που συμπεριλήφθηκε και στον νόμο με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η εν λόγω Διεθνής Σύμβαση, το 1989 (Ν. 1844/1989).

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Σύμβαση του Αμβούργου προβλέπει ότι οι περιοχές ευθύνης των συμβαλλομένων μερών για την παροχή υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης, σε περιπτώσεις ναυτικών ατυχημάτων, καθορίζονται με συμφωνία των ενδιαφερομένων παράκτιων κρατών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει υπογράψει Συμφωνίες για συνεργασία σε θέματα ναυτικής έρευνας και διάσωσης τόσο με την Ιταλία (2000), όσο και με την Μάλτα (2008) και την Κύπρο (2014), στις οποίες ρητά ορίζεται ότι η εν λόγω ελληνική περιοχή ευθύνης συμπίπτει με το FIR Αθηνών, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή αντιστοίχων Συμφωνιών και με τα άλλα γειτονικά κράτη.

Ο χάρτης λοιπόν που δημοσιεύουμε είναι της Διεθνούς Οργάνωσης Ναυτιλίας (IMO) και δείχνει τα όρια ευθύνης για έρευνα και διάσωσης στη Μεσόγειο (search and rescue zone SAR). Όπως γίνεται αντιληπτό το ναυάγιο στην Πύλο είναι εντός των Ελληνικών ορίων.

H ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης σύμφωνα με τον IMO

Ο Ναύαρχος Καραδήμας καλεί τον Μητσοτάκη να εξαφανίσει τον Κυρανάκη από τον νεοδημοκρατικό χάρτη – Λέει μάλιστα πως είναι πολιτικά επικίνδυνος



Ναύαρχος Καραδήμας υπέρ των δυο ναυάρχων που παρακολουθούσε η ΕΥΠ και το predator...

Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Ναύαρχος Καραδήμας σχολιάζει:

«Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου σχολίασε ότι «Η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία».

Υπενθυμίζεται ότι το όλο σκηνικό και το -ΔΗΘΕΝ!– “ναυάγιο” του αλιευτικού με τους λαθρομετανάστες έλαβε χώρα εντός της Ελληνικής ΙMO SAR REGION, με ότι προβλέπει για την περίπτωση αυτή η International Convention on Maritime Search and Rescue (SAR) του 1979 που τέθηκε σε ισχύ την 22 June 1985.



Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, εμείς οι ψηφοφόροι των νοτίων προαστείων διαπράξαμε ένα τεράστιο λάθος και ψηφίσαμε στις πρόσφατες εκλογές τον εν λόγω ανεκδιήγητο κύριο.

Αναγνωρίζουμε το λάθος μας αλλά θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να εξαφανίσετε τον εν λόγω κύριο από τον νεοδημοκρατικό χάρτη.

Ο κύριος είναι όχι μόνο άσχετος αλλά και παρουσιάζει υψηλού επιπέδου πολιτική επικινδυνότητα».

Ναύαρχος Καραδήμας: «Κύριε Μητσοτάκη, εξαφανίσετε τον Κυρανάκη από τον νεοδημοκρατικό χάρτη - Είναι πολιτικά επικίνδυνος» - navarchos karadimas: «kyrie mitsotaki, exafanisete ton kyranaki apo ton neodimokratiko charti - einai politika epikindynos»

Και τέλος, έχουμε, όμως, ένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑ ΕΔΩ  γιατί κάτι που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΣ (π.χ., το ψευτο-«ναυάγιο» στην Πύλο) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΩΣ…ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ. Διαβάστε επίσης το άρθρο μας με τίτλο  Ιδού το Ναυάγιο-…ΦΑΝΤΑΣΜΑ: Περίεργος ισχυρισμός του Λιμενικού ότι…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ. Χμμμ…ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;; για να καταλάβετε…

Ιδού το Ναυάγιο-…ΦΑΝΤΑΣΜΑ: Περίεργος ισχυρισμός του Λιμενικού ότι…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ. Χμμμ…ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr