Home ΗΠΑ Μαϊάμι: Συνελήφθη ο Τραμπ – «Είμαστε σε παρακμή» είπε πριν το δικαστήριο

Μαϊάμι: Συνελήφθη ο Τραμπ – «Είμαστε σε παρακμή» είπε πριν το δικαστήριο

by _
0 comment 177 views
Μαϊάμι: Συνελήφθη ο Τραμπ – «Είμαστε σε παρακμή» είπε πριν το δικαστήριο
Μαϊάμι: Συνελήφθη ο Τραμπ – «Είμαστε σε παρακμή» είπε πριν το δικαστήριο

Μαϊάμι: Συνελήφθη ο Τραμπ – «Είμαστε σε παρακμή» είπε πριν το δικαστήριο

Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία – Σε βάρος του Τραμπ έχουν απαγγελθεί 37 κατηγορίες – Τι θα συμβεί σε περίπτωση καταδίκης του – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Μια ιστορικής σημασίας ημέρα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης με επίκεντρο το Μαϊάμι όπου και εκτυλίσσεται ένα πολιτικό δράμα με τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου έφτασε στο δικαστήριο του Μαϊάμι και προτού του απαγγελθούν οι καταγγελίες, ο Τραμπ συνελήφθη όπως προβλέπει η διαδικασία.



Ακόμη, σύμφωνα με τη διαδικασία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα πριν από την ακροαματική διαδικασία. Η απαγγελία κατηγοριών θα γίνει χωρίς την παρουσία καμερών στο δικαστήριο και δεν θα μεταδοθεί απευθείας.

Υποστηρικτές του, που φορούσαν καπελάκια με το σύνθημα Make America Great Again και κρατούσαν αμερικανικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα όπως «Το Μαϊάμι υπέρ του Τραμπ» και «Οι Λατίνοι υπέρ του Τραμπ», τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή του έφτανε στο κτίριο.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρες είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια. Οι αρχές ανέμεναν ότι θα συγκεντρώνονταν στο δικαστήριο έως και 50.000 άνθρωποι και προετοιμάζονταν για πιθανά βίαια επεισόδια, όπως εκείνα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ο Τραμπ δηλώνει αθώος και κατηγορεί την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τον στοχοποιεί. Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που έχει αναλάβει την έρευνα σε βάρος του, «τον μισεί».

Δεδομένου ότι είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για διάπραξη ομοσπονδιακών εγκλημάτων, η νομική διαδικασία αποκτά ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία.



c48c2f2c-6de6-410a-a536-a9789452bc3f
5712e62d-217a-4241-b53f-a12bb7418637

Ενώ ο Τραμπ βρισκόταν στο δρόμο για το δικαστήριο, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, έγραψε στον λογαριασμό του, στην πλατφόρμα Truth Social, στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής: «Είναι μια από τις πιο θλιβερές ημέρες στην ιστορία της χώρας μας. Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή».



Λίγο πριν τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) έφτασε στο δικαστήριο Wilkie D. Ferguson, ενώ αναμένεται να αρνηθεί την ενοχή στις 37 κατηγορίες που του προσάπτονται.

Στο επίμαχο ερώτημα εάν ο πρώην πλανητάρχης μπορεί να μπει σε φυλακή, οι πολιτικοί αναλυτές απαντούν «ναι» εάν τελικά κριθεί ένοχος.

Οι 31 κατηγορίες αφορούν στην εκούσια διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορίες αυτές επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Τέσσερις άλλες κατηγορίες, που αφορούν συνωμοσία και απόκρυψη εγγράφων, επισύρουν μέγιστη ποινή κάθειρξης 20 ετών η καθεμία.

Οι δύο τελευταίες κατηγορίες – σχέδιο απόκρυψης και ψευδείς δηλώσεις – επισύρουν ποινές πέντε ετών η καθεμία.

Ωστόσο, πρέπει πρώτα να υπάρξει καταδίκη.

Στο κατηγορητήριο των 37 σημείων που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ο Τραμπ κατηγορείται ότι διατηρούσε εξαιρετικά ευαίσθητα έγγραφα – συμπεριλαμβανομένων αρχείων σχετικά με στρατιωτικά σχέδια και πυρηνικά προγράμματα των ΗΠΑ – σε χώρους του Μαρ-α-Λάγκο, όπως η αίθουσας χορού, ένα μπάνιο ακόμη και ένα ντους.



Eφόσον κριθεί ένοχος, ο Τραμπ θα ενταχθεί σε ένα διαβόητο κλαμπ που περιλαμβάνει τον Νατζίμπ Ρατζάκ της Μαλαισίας, τους Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ της Γαλλίας, καθώς και την Παρκ Γκουν-χιέ και τον Λι Μιουνγκ-μπακ της Νότιας Κορέας. Ολοι έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και για παράνομες δραστηριότητες τα τελευταία 15 χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι δε ότι ο Μπιλ Μπαρ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί προεδρίας Τραμπ, είχε κάνει λόγο για την πλέον σοβαρή δικαστική υπόθεση που αντιμετωπίζει ο τελευταίος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων του Τραμπ, Τζίμ Τράστι, μιλώντας στο CNNi, ξεκαθάρισε πως ο τέως πρόεδρος ενημερώθηκε αρμοδίως ότι αντιμετωπίζει ομοσπονδιακά αδικήματα που υπάγονται στον νόμο περί κατασκοπίας της χώρας. Μάλιστα σημείωσε ότι αυτή η υπόθεση είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της Στόρμι Ντάνιελς, οπότε και η στρατηγική των νομικών συμβούλων του Τραμπ δεν θα είναι το ίδιο συγκρατημένη.



Τον Αύγουστο του 2022, το FBI προχώρησε στην κατάσχεση περίπου 13.000 εγγράφων από το οίκημα του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο (Παλμ Μπιτς, Φλόριντα). Περίπου τα 100 ήταν διαβαθμισμένα, μολονότι δικηγόρος του είχε διαβεβαιώσει πως όλα τα απόρρητα είχαν ήδη επιστραφεί.

Ο πρώην πρόεδρος έχει δικαιολογηθεί για το ότι κράτησε τα έγγραφα, διαβεβαιώνοντας πως τα αποχαρακτήρισε όταν ακόμα κατείχε το αξίωμα, όμως δεν παρουσίασε καμιά απόδειξη γι’ αυτό· οι δικηγόροι του δεν έχουν προβάλει τέτοιον ισχυρισμό.

ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr