Home Greek News Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 34%

Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 34%

by _
0 comment 151 views
Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 34%
Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 34%

Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 34%

Ποσοστό 40,88% λαμβάνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με καταμετρημένο το 34,36% των ψήφων – Ενσωματώνονται σιγά-σιγά Κωνσταντινούπολη και μεγάλα αστικά κέντρα


Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 53,17% με καταμετρημένο το 34,36% των ψήφων. Ο μεγάλος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 40,88%. Ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,39% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,56%.

Στο καταμετρημένο 34,36% των ψήφων σταδιακά ενσωματώνονται η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας.

tourkia_34-36

Ο χάρτης της Τουρκίας δείχνει την προέλευση των ψηφόφορων κάθε υποψηφίου. Ο Κιλιτσντάρογλου αντλεί τις μεγαλύτερες δυνάμεις του από τα μικρασιατικά παράλια ενώ ο Ερντογάν έχει μεγάλη ισχύ στην ενδοχώρα της Τουρκίας και την Ανατολία.

Λεπτό προς λεπτό, όσο ενσωματώνονται περισσότερα τμήματα στα επίσημα αποτελέσματα, η τάση δείχνει ότι μειώνεται το αρχικό προβάδισμα του Ταγίπ Ερντογάν και ενισχύεται το ποσοστό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η ενσωμάτωση του 34,36% των ψήφων ακριβώς δυόμιση ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες δείχνει ότι η επίσημη καταμέτρηση προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εκτιμάται ότι μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να έχει καταμετρηθεί περίπου το 50% των ψήφων.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr