Home Greek News Έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αυξάνουν την κατασκοπεία ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! – Αξιολογούν τα τρωτά σημεία ασφαλείας της χώρας!!! – Μαζεύουν πληροφορίες για το πόσο έτοιμη είναι η Πατρίδα μας για…ΠΟΛΕΜΟ

Έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αυξάνουν την κατασκοπεία ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! – Αξιολογούν τα τρωτά σημεία ασφαλείας της χώρας!!! – Μαζεύουν πληροφορίες για το πόσο έτοιμη είναι η Πατρίδα μας για…ΠΟΛΕΜΟ

by _
0 comment 308 views
Έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αυξάνουν την κατασκοπεία στην Ελλάδα!!! – Αξιολογούν τα τρωτά σημεία ασφαλείας της Ελλάδος!!!
Έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αυξάνουν την κατασκοπεία στην Ελλάδα!!! – Αξιολογούν τα τρωτά σημεία ασφαλείας της Ελλάδος!!!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Δένδιας φωτογραφήθηκαν μαζί το 2023, εν μέσω μιας περιόδου βελτιωμένων διμερών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Πίστωση: Μεβλούτ Τσαβούσογλου / Twitter

Έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αυξάνουν την κατασκοπεία ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! – Αξιολογούν τα τρωτά σημεία ασφαλείας της χώρας!!! – Μαζεύουν πληροφορίες για το πόσο έτοιμη είναι η Πατρίδα μας για…ΠΟΛΕΜΟ

Δένδιας: «Είμαι φίλος με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου εδώ και ΧΡΟΝΙΑ»

-Του Αλέξανδρου Γκέιλ / Μετάφρασις του Ιωάννη Κουντούρη από το GreekNewsOnDemand.com
15 Απριλίου 2023


Η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, Milli İstihbarat Teşkilatı (MIT), επέκτεινε τις μυστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα σύμφωνα με το Δίκτυο Παρακολούθησης των Σκανδιναβικών Ερευνών (Nordic Monitor). Και αυτό παρά τη δοκιμαστική περίοδο προσέγγισης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία που έφεραν κοντά τις δύο χώρες.

Το Nordic Monitor λέει ότι έλαβε απόρρητα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών της MIT στην Ελλάδα. Τα έγγραφα φέρονται να δείχνουν τις προσπάθειες της MIT για τον εντοπισμό μελών του κινήματος Γκιουλέν που κατέφυγαν στην Ελλάδα.

Τα έγγραφα φέρεται επίσης να περιείχαν τα ευρήματα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που εργάζονταν για την αξιολόγηση των τρωτών σημείων ασφαλείας της Ελλάδας και της κατάστασης των βασικών ελληνικών στρατηγικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις πληροφοριών της Τουρκίας στην Ελλάδα

Το Nordic Monitor ισχυρίζεται ότι έλαβε απόρρητα έγγραφα τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης μιας έκθεσης με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2023, η οποία περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Η έκθεση προφανώς δείχνει ότι «η MIT ενέτεινε την κατασκοπεία και την επιτήρησή της στην Ελλάδα», παρά την υποτιθέμενη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τις εβδομάδες μετά τους τραγικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Η MIT είναι η κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας. Ο Χακάν Φιντάν είναι ο σημερινός διευθυντής της υπηρεσίας. Πρώην αξιωματικός του στρατού και διπλωμάτης, ο Φιντάν είναι επίσης στενός έμπιστος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η MIT προφανώς αποκάλυψε την αναφορά στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (Emniyet), η οποία στη συνέχεια κυκλοφόρησε τις λεπτομέρειες στα αστυνομικά τμήματα σε διάφορες περιοχές στις 8 Μαρτίου 2023, για περαιτέρω επεξεργασία των πληροφοριών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Salih Yıldırım στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας υπέγραψε και σφράγισε τη συνοδευτική επιστολή ως μυστική, προειδοποιώντας τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα να χειριστούν τις πληροφορίες με εξαιρετική προσοχή.

Ο Γιλντιρίμ προέτρεψε ότι οι πληροφορίες στα έγγραφα θα πρέπει να κοινοποιούνται μόνο βάσει «αυτού που χρειάζεται να ξέρουμε» και «όχι… με βάση μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα ή υπηρεσίες».

Leaked Document. Credit: Nordic monitor

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, η εικόνα που δίνουν τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι ότι ο κύριος σκοπός της παρουσίας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι η συλλογή πληροφοριών για μέλη του κινήματος Γκιουλέν.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν και οι οπαδοί του κατηγορήθηκαν από τον Ερντογάν για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016. Έκτοτε, το κίνημα Γκιουλέν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

Τα μυστικά έγγραφα περιελάμβαναν μια λίστα με τα ονόματα εκατοντάδων ύποπτων μελών του κινήματος Γκιουλέν που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα για να αποφύγουν την καταστολή που ακολούθησε στην Τουρκία μετά τα γεγονότα του 2016.

Στο παρελθόν, η Άγκυρα έχει ζητήσει την έκδοση ατόμων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτό περιελάμβανε μια αίτηση το 2018 για την έκδοση οκτώ στρατιωτών που φέρονται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, οι οποίοι αργότερα αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Κατασκοπεία ελληνικών στρατηγικών μέσων

Τα έγγραφα, επίσης, φέρεται να αναφέρουν λεπτομερώς μυστικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην παραγωγή πληροφοριών σχετικά με τα ελληνικά στρατηγικά μέσα και τη στρατιωτική ετοιμότητα.

Η MIT ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να αποκαλύψει τον βαθμό υποστήριξης που παρείχαν στην Ελλάδα οι σύμμαχοί της, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Η κύρια εστίαση των δραστηριοτήτων πληροφοριών της Τουρκίας από την άποψη αυτή φαίνεται να ήταν στην περιοχή της Θράκης, όπου η Ελλάδα μοιράζεται χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Μένει να δούμε αν ή πώς θα απαντήσουν η ελληνική ή η τουρκική κυβέρνηση στην υποτιθέμενη διαρροή πληροφοριών.

Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Δεδομένων, λοιπόν, πάντων τούτων, αναλογιστείτε ΚΑΛΑ όλα αυτά ιδίως υπό το πρίσμα της πρόσφατης δηλώσεως-ΠΑΡΑΔΟΧΗ του Νίκου Δένδια ὄτι είναι φίλος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εδώ και…ΧΡΟΝΙΑ…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΛΙΠ!!!..

ΠΗΓΗ:

https://greekreporter.com/2023/04/15/turkish-intelligence-spying-greece-leaked-documents/

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr