Home ΗΠΑ ΦΡΙΚΗ – 1400 τόνοι μεθανόλης χύνονται στον…ποταμό Οχάιο!!!

ΦΡΙΚΗ – 1400 τόνοι μεθανόλης χύνονται στον…ποταμό Οχάιο!!!

by _
0 comment 209 views
ΦΡΙΚΗ – 1400 τόνοι μεθανόλης χύνονται στον ποταμό Οχάιο!!!
ΦΡΙΚΗ – 1400 τόνοι μεθανόλης χύνονται στον ποταμό Οχάιο!!!

 

Kentucky Energy And Environment Cabinet
Three barges have become jammed up against the McAlpine Dam on the Ohio River, just off the shore in Louisville, Ky. Officials say a barge carrying 1,400 tons of methanol is partially submerged.

ΦΡΙΚΗ – 1400 τόνοι μεθανόλης χύνονται στον ποταμό Οχάιο!!!

Δέκα φορτηγίδες ελευθερώθηκαν στον ποταμό του Οχάιο κοντά στο Λούισβιλ, με τρία από τα παρασυρόμενα σκάφη να ακουμπούν σε μέρος μιας κατασκευής φράγματος στο νερό.

Του Bill Chappell
Δημοσιεύθηκε 29 Μαρτίου 2023 στις 8:46 π.μ. CDT

Φορτηγίδα που μεταφέρει φρένα μεθανόλης βυθίζεται στον ποταμό Οχάιο…

Τρεις φορτηγίδες κόλλησαν ενάντια στο φράγμα McAlpine στον ποταμό Οχάιο, ακριβώς έξω από την ακτή στο Λούισβιλ του Κιου. Αξιωματούχοι λένε ότι μια φορτηγίδα που μετέφερε 1.400 τόνους μεθανόλης είναι μερικώς βυθισμένη.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για να εξασφαλίσουν 10 φορτηγίδες που «ξέφυγαν» από ένα ρυμουλκό στον ποταμό Οχάιο κατά μήκος της προκυμαίας στο Λούισβιλ του Κεντούκι, συμπεριλαμβανομένης μιας φορτηγίδας που μετέφερε περίπου 1.400 μετρικούς τόνους μεθανόλης που είναι μερικώς βυθισμένη. Είναι μία από τις τρεις ανώμαλες φορτηγίδες που έχουν σφηνωθεί δίπλα σε ένα φράγμα κοντά σε έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας.

«Δεν υπάρχουν επί του παρόντος μηδενικά στοιχεία για διάρρηξη δεξαμενής ή τυχόν διαρροές και υπάρχουν πόροι παρακολούθησης του αέρα και του νερού», ανέφεραν οι Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης του Μετρό του Λούισβιλ. Πρόσθεσε, «Δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία επίδραση στην πρόσληψη νερού ή στην ποιότητα του νερού του Louisville Water».

Το περιστατικό ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα το πρωί της Τρίτης. Τότε ήταν που ένα ρυμουλκό που ρυμουλκούσε 11 φορτηγίδες χτύπησε μια «στάσιμη κατασκευή στην είσοδο του καναλιού του Πόρτλαντ κοντά στο Κλειδαριά και το Φράγμα McAlpine», σύμφωνα με το Γραφείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κεντάκι.

Δέκα φορτηγίδες ελευθερώθηκαν και τρεις από αυτές εγκαταστάθηκαν δίπλα σε τμήμα του φράγματος McAlpine. Οι εικόνες από τη σκηνή δείχνουν μια από τις φορτηγίδες ή το φορτίο της τσαλακωμένο πάνω σε μια κολόνα σε αυτό που φαίνεται να είναι οι πύλες διαρροής του φράγματος.

Google Maps/Screenshot By NPR / Google Maps/Screenshot By NPR / Δέκα φορτηγίδες ελευθερώθηκαν στον ποταμό του Οχάιο κοντά στο Λούισβιλ, με τρία από τα παρασυρόμενα σκάφη να ακουμπούν σε μέρος μιας κατασκευής φράγματος στο νερό.

Οι φορτηγίδες βρίσκονται κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό Ohio Falls, που λειτουργεί από την LG&E και την KU Energy.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές καθώς αυτές και οι εταιρείες φορτηγίδων εργάζονται για την ανάκτηση των φορτηγίδων», δήλωσε στο NPR ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ντάνιελ Λόουρι. “Φαίνεται ότι δεν υπήρξε ζημιά στις εγκαταστάσεις μας, αλλά θα εκτιμήσουμε πλήρως τις ζημιές μόλις ολοκληρωθούν οι προσπάθειες ανάκτησης της φορτηγίδας.”

Ενώ η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Λούισβιλ ηγείται της απάντησης, η προσπάθεια περιλαμβάνει τον τομέα της Κοιλάδας του Οχάιο της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ και το Γραφείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κεντάκι. Στο σημείο βρίσκεται και ιδιωτική εταιρεία, η CTEH, η οποία παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα.

Την κατάσταση παρακολουθεί στενά η ORSANCO – η Επιτροπή Αποχέτευσης του Ποταμού του Οχάιο – η οποία ήδη παρακολουθεί τις πιθανές επιπτώσεις στην πλωτή οδό από την καταστροφή των τοξικών αποβλήτων στην Ανατολική Παλαιστίνη, εκατοντάδες μίλια βορειοανατολικά του Λούισβιλ.

Στην τοποθεσία του Λούισβιλ, είπε η ORSANCO στο NPR, δεν υπάρχουν αναφορές για απελευθέρωση μεθανόλης ή άλλων χημικών ουσιών στον ποταμό Οχάιο.

Πνευματικά δικαιώματα 2023 NPR. Για να δείτε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.npr.org.

Μπιλ Τσάπελ
Ο Bill Chappell είναι συγγραφέας και συντάκτης στο News Desk στην καρδιά του newsroom του NPR στην Ουάσιγκτον, D.C.
Δείτε ιστορίες του Bill Chappell

https://www.iowapublicradio.org/news-from-npr/news-from-npr/2023-03-29/a-barge-carrying-methanol-broke-free-in-the-ohio-river

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr