Home ΔΙΕΘΝΗ «Είμαστε κατά των εκτροπών από τα κοινωνικά πρότυπα!» – Το Κοινοβούλιο της Ουγκάντα ψηφίζει νόμο που απαγορεύει τους ΛΑΟΤΚΙ+ !!!

«Είμαστε κατά των εκτροπών από τα κοινωνικά πρότυπα!» – Το Κοινοβούλιο της Ουγκάντα ψηφίζει νόμο που απαγορεύει τους ΛΑΟΤΚΙ+ !!!

by _
0 comment 173 views

Το Κοινοβούλιο της Ουγκάντα ψηφίζει νόμο που απαγορεύει τους LGBTQ (ΛΑΟΤΚΙ+)!!!

09:16 GMT 22.03.2023

© AP Photo / Ronald Kabuub

Μαρία Κοόνοχοβα


Η Ουγκάντα είναι ευρέως γνωστή για το έντονο αντι-LGBTQ συναίσθημά της, καθώς οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Ο Πρόεδρος του έθνους Yoweri Museweni είναι επί μακρόν αντίπαλος της νομιμοποίησης της LGBTQ κοινότητας, λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι που πρέπει να ομαλοποιηθεί ή να γιορταστεί.

Το κοινοβούλιο της Ουγκάντα ψήφισε έναν νόμο κατά των ομοφυλοφίλων που προτείνει νέες κυρώσεις για την ομοφυλοφιλική επαφή και ποινικοποιεί όποιον προσδιορίζεται ως LGBTQ. Αυτή η κίνηση έγινε καθώς οι νομοθέτες της χώρας υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα απαγόρευση των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι ανεπαρκής.

Το νομοσχέδιο του 2023 κατά της ομοφυλοφιλίας εισήχθη από τον Asuman Basalirwa, μέλος του κοινοβουλίου, στις αρχές αυτού του μήνα. Σύμφωνα με τον νομοθέτη, σκοπός του νομοσχεδίου είναι να προστατεύσει τον πολιτισμό, τις θρησκευτικές και οικογενειακές αξίες του λαού της Ουγκάντα «από πράξεις που είναι πιθανό να προάγουν τη σεξουαλική ασέβεια σε αυτή τη χώρα».

«Στόχος του νομοσχεδίου ήταν η θέσπιση μιας ολοκληρωμένης και ενισχυμένης νομοθεσίας για την προστασία των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών, της ποικιλόμορφης κουλτούρας μας, των θρησκειών μας, απαγορεύοντας κάθε μορφή σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και την προώθηση ή αναγνώριση σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ προσώπων. του ίδιου φύλου», είπε η Basalirwa.

Εκτός από την επέκταση της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλικής επαφής, η πράξη απαγορεύει την προώθηση και την υποκίνηση της ομοφυλοφιλίας, καθώς και τη συνωμοσία για σχέσεις ομοφυλοφίλων, ορίζοντας ποινές φυλάκισης έως και 5 ετών.

Επίσης, ποινικοποιεί όσους «διακρίνονται ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, τρανς, queer ή οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική ή ταυτότητα φύλου που είναι αντίθετη με τις δυαδικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών», με τιμωρία έως και δέκα χρόνια φυλάκισης. Η ίδια ποινή θα μπορούσε να επιβληθεί σε οποιονδήποτε, που εμπλέκεται σε «δραστηριότητα του ίδιου φύλου». Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), εάν το νομοσχέδιο τεθεί σε ισχύ, θα είναι το πρώτο που θα θέσει εκτός νόμου την ταυτοποίηση ως LGBTQ.

Επιπλέον, οι παραβιάσεις βάσει του νόμου καθορίζουν τη θανατική ποινή για «επιβαρυμένη ομοφυλοφιλία», η οποία, μεταξύ άλλων, εφαρμόζεται σε περιπτώσεις σεξουαλικών σχέσεων που αφορούν άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV και ανήλικους ανήλικους.

Η νομοθεσία ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο την Τρίτη, μετά από ονομαστική κλήση που διέταξε ο πρόεδρος της Βουλής. Υποστήριξε η συντριπτική πλειοψηφία των νομοθετών. Μετά την ψηφοφορία, το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί τώρα στον πρόεδρο, ο οποίος μπορεί να επιλέξει να το υπογράψει ως νόμο ή να χρησιμοποιήσει το βέτο του.

Στην πρόσφατη ομιλία του, ο Πρόεδρος Museveni κατηγόρησε τα δυτικά έθνη ότι «προσπαθούν να επιβάλουν τις πρακτικές τους σε άλλους ανθρώπους», λέγοντας ότι η Ουγκάντα δεν θα ακολουθήσει «ανθρώπους που χάνονται», αναφερόμενος στην τάση της Δύσης να εξομαλύνει την ομοφυλοφιλία.

“Οι ομοφυλόφιλοι είναι αποκλίσεις από το φυσιολογικό. Γιατί; Είναι από τη φύση ή την ανατροφή; Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις”, δήλωσε ο Πρόεδρος Museveni σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το HRW χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μια «πιο κραυγαλέα εκδοχή» του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας του 2014, ο οποίος όριζε ότι η «επιβαρυμένη ομοφυλοφιλία» θα έπρεπε να τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, αλλά κρίθηκε άκυρο από δικαστήριο για διαδικαστικούς λόγους.

Η επανεισαγωγή του Νομοσχεδίου κατά της Ομοφυλοφιλίας έρχεται μετά από αρκετούς μήνες συζητήσεων για το ζήτημα της LGBTQ, το οποίο αναζωπυρώθηκε μετά από σκάνδαλα σχετικά με αναφερόμενες περιπτώσεις στρατολόγησης νέων για την ομοφυλοφιλική πορνογραφία, πυροδοτώντας εκ νέου εκκλήσεις από δημόσια πρόσωπα για ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

ΠΗΓΗ: https://sputniknews.com/20230322/against-deviations-ugandas-parliament-passes-law-banning-identification-as-lgbtq-1108672820.html

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr