Home ΗΠΑ «Χωρίς αμφιβολία» ο Fauci χρηματοδότησε έρευνες κέρδους λειτουργίας που πιθανότατα οδήγησε στην πανδημία, λέει στους νομοθέτες ο πρώην διευθυντής του CDC

«Χωρίς αμφιβολία» ο Fauci χρηματοδότησε έρευνες κέρδους λειτουργίας που πιθανότατα οδήγησε στην πανδημία, λέει στους νομοθέτες ο πρώην διευθυντής του CDC

by _
0 comment 230 views

«Χωρίς αμφιβολία» ο Fauci χρηματοδότησε έρευνες κέρδους λειτουργίας που πιθανότατα οδήγησε στην πανδημία, λέει στους νομοθέτες ο πρώην διευθυντής του CDC

Του Fabio G. C. Carisio

10 Μαρτίου 2023

από τον Michael Nevradakis, Ph.D. – δημοσιεύτηκε αρχικά στο The Defender

Ο Δρ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε την Τετάρτη ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και ο Δρ. Άντονι Φάουτσι χρηματοδότησαν έρευνες κέρδους λειτουργίας (ή κέρδους λειτουργίας, gain-of-function) που πιθανόν είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του COVID-19 και την επακόλουθη διαρροή του.

Ο Ρέντφιλντ έκανε τη δήλωση κατά την πρώτη επίσημη ακρόαση της Επιλεγμένης Υποεπιτροπής για την Πανδημία του Κορωνοϊού.

Η ακρόαση περιελάμβανε μαρτυρία σχετικά με τη θεωρία διαρροής από εργαστήριο ως μια εύλογη εξήγηση ως προς την προέλευση του COVID-19 και πώς η θεωρία «καταπνίγηκε» νωρίς στην πανδημία από τη κυβέρνηση και τα ΜΜΕ υπέρ ενος αφηγήματος ότι το COVID-19 είχε ζωογενή —ή φυσική— προέλευση.

Τα μέλη της επιτροπής και οι μάρτυρες συζήτησαν επίσης για το μέλλον της έρευνας κέρδους λειτουργικότητας (gain-of-function).

Άλλοι μάρτυρες την Τετάρτη ήταν: Jamie Metzl, Ph.D., J.D., ανώτερος συνεργάτης στο Atlantic Council. Ο Νίκολας Γουέιντ, πρώην επιστημονικός συντάκτης των New York Times και πρώην αναπληρωτής συντάκτης του Nature. και Paul G. Auwaerter, M.D., MBA, κλινικός διευθυντής στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων στο Johns Hopkins School of Medicine.

Η ακρόαση ακολούθησε τη δημοσίευση ενός σημειώματος από την υποεπιτροπή που αποκάλυπτε ότι βασικοί παράγοντες του NIH, συμπεριλαμβανομένου του Fauci, βοήθησαν να πείσουν τους ιολόγους να γράψουν ένα άρθρο με επιρροή εξουδετερώνοντας τη θεωρία ότι ο COVID-19 μπορεί να διέρρευσε από ένα εργαστήριο και ισχυριζόταν ότι ο ιός εξελίχθηκε φυσικά.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι ο SARS CoV-2 πιθανότατα προέκυψε από ένα εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας — μια θεωρία που επικυρώθηκε αργότερα από τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

Αυτές οι εξελίξεις βοήθησαν σε μια ψηφοφορία στη Γερουσία για τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με την προέλευση του COVID-19.

Ο Ρέντφιλντ κατέθεσε ότι «η πανδημία του COVID-19 παρουσιάζει μια μελέτη περίπτωσης σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους μιας τέτοιας έρευνας» και είπε, «θα πρέπει να ζητήσουμε ένα μορατόριουμ για για τις έρευνες κέρδους λειτουργίας έως ότου έχουμε μια ευρύτερη συζήτηση και καταλήξουμε σε συναίνεση ως κοινότητα σχετικά με την αξία [τέτοιων] ερευνών».

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που είναι υποστηρικτές της έρευνας κέρδους-λειτουργίας πιστεύουν ότι κάνοντας αυτή την έρευνα, κατά κάποιο τρόπο προηγούνται της καμπύλης», είπε ο Redfield. «Είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τα παθογόνα πιο μεταδοτικά ή πιο παθογόνα για να προλάβουμε την καμπύλη.

Είπε στην υποεπιτροπή ότι ως διευθυντής του CDC, έκλεισε προσωρινά τη μονάδα βιολογικής έρευνας των ΗΠΑ στο Fort Detrick του Μέριλαντ, παρόλο που αυτή η απόφαση «δεν ήταν πολύ δημοφιλής».

«Η επιθεώρησή μας έδειξε ότι είχαν περιορίσει τις απαιτήσεις βιοασφάλειάς τους… και έτσι έκλεισα το εργαστήριο για τέσσερις έως έξι μήνες μέχρι να διορθώσουν τη βιοασφάλειά τους», είπε ο Ρέντφιλντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >>

‘No Doubt’ Fauci Funded Gain-of-Function Research That Likely Led to Pandemic, Former CDC Director Tells Lawmakers

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr