Home ΔΙΕΘΝΗ Σεισμός 6,1 Ρίχτερ και 2 μετασεισμοί καταγράφηκαν κοντά στην Καμτσάτκα της Ρωσίας

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ και 2 μετασεισμοί καταγράφηκαν κοντά στην Καμτσάτκα της Ρωσίας

by _
0 comment 282 views

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ και 2 μετασεισμοί καταγράφηκαν κοντά στην Καμτσάτκα της Ρωσίας

PETROPAVLOVSK-KAMCHATSKIY, Ρωσία (Sputnik) – Σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη νότια ακτή της χερσονήσου Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας την Τετάρτη, με δύο μετασεισμούς στη συνέχεια να πλήττουν την περιοχή μέσα σε τρεις ώρες μετά τον αρχικό σεισμό.

σύμφωνα με τον χάρτη της γεωφυσικής υπηρεσίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο αρχικός σεισμός σημειώθηκε στις 6:03 μ.μ. τοπική ώρα (06:03 GMT) κοντά στο νότιο τμήμα της χερσονήσου, με σεισμικές δονήσεις αισθητές στην πόλη Petropavlovsk-Kamchatskiy.

Δύο μετασεισμοί ακολούθησαν τον σεισμό αργότερα μέσα στην ημέρα, με τον τελευταίο να είναι μεγέθους 4,1 βαθμών που καταγράφηκε στις 8:44 μ.μ. την τοπική ώρα Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 41 χιλιομέτρων (25 μίλια), 205 χιλιόμετρα μακριά από το Petropavlovsk-Kamchatskiy.

Η Καμτσάτκα βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα μιας σεισμικά ενεργής ζώνης στον Ειρηνικό Ωκεανό, γνωστής ως Δαχτυλίδι της Φωτιάς και υποφέρει τακτικά από ισχυρούς σεισμούς.

ΠΗΓΗ >>

https://sputniknews.com/20230308/magnitude-61-earthquake-2-aftershocks-recorded-near-russias-kamchatka-1108174823.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr