Home ΔΙΕΘΝΗ Ζελένσκι: Η Ουκρανία ετοιμάζει επίθεση στην Κριμαία

Ζελένσκι: Η Ουκρανία ετοιμάζει επίθεση στην Κριμαία

by _
0 comment 261 views
Ζελένσκι: Η Ουκρανία ετοιμάζει επίθεση στην Κριμαία
Ζελένσκι: Η Ουκρανία ετοιμάζει επίθεση στην Κριμαία

Τα στρατεύματα αντικατάστασης του ουκρανικού στρατού περνούν από εκπαίδευση μάχης στις 24 Φεβρουαρίου 2023. ©  Getty Images / John Moore

Ζελένσκι: Η Ουκρανία ετοιμάζει επίθεση στην Κριμαία

Το Κίεβο έχει ήδη την αποφασιστικότητα που απαιτείται για την επίθεση, αλλά εξακολουθεί να αναπτύσσει τις δυνατότητές του, λέει ο πρόεδρος

Η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια επίθεση για να προσπαθήσει να καταλάβει τη ρωσική χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου. Το Κίεβο σχηματίζει νέες μονάδες ειδικά για το έργο, με στρατιωτικούς να εκπαιδεύονται στο εξωτερικό, αποκάλυψε.

«Κάνουμε στρατιωτικά βήματα, προετοιμαζόμαστε για αυτά. Είμαστε ήδη ψυχικά προετοιμασμένοι. Προετοιμαζόμαστε τεχνικά, με όπλα, δυνάμεις, σχηματίζουμε νέες ταξιαρχίες, σχηματίζουμε επιθετικές μονάδες διαφόρων ειδών και τύπων, στέλνουμε ανθρώπους για εκπαίδευση όχι μόνο στην Ουκρανία, ξέρετε, αλλά και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Zelensky.

Ο πρόεδρος, καθώς και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι, έχουν δεσμευτεί επανειλημμένα να ανακαταλάβουν όλα τα πρώην ουκρανικά εδάφη από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Η χερσόνησος αποσχίστηκε από τη χώρα το 2014 στον απόηχο του πραξικοπήματος του Μαϊντάν στο Κίεβο, προσχωρώντας στη Ρωσία μετά από ένα συντριπτικό δημοψήφισμα.

Τέσσερα άλλα πρώην ουκρανικά εδάφη, δηλαδή οι Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και οι Περιφέρειες Ζαπορόζγιε και Χερσώνα, ενσωματώθηκαν στη Ρωσία αφού η συντριπτική πλειοψηφία των πληθυσμών τους ψήφισε υπέρ της ιδέας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ούτε η επανένωση με την Κριμαία, ούτε οι τελευταίες ενσωματώσεις άλλων περιοχών έτυχαν της δυτικής αναγνώρισης, με το Κίεβο και τους υποστηρικτές του να θεωρούν αυτά τα εδάφη μέρος της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει το Κίεβο να μην σχεδιάζει επίθεση στην Κριμαία. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Κριμαία θα ερμηνευόταν ως άμεση επίθεση στην ίδια τη χώρα και θα αντιμετώπιζε «αναπόφευκτα αντίποινα χρησιμοποιώντας όπλα οποιουδήποτε είδους είδος.”

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/russia/572038-ukraine-zelensky-crimea-attack/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr