Home Greek News SPUTNIK: Η Ελλάδα δεν προμηθεύει συστήματα αεράμυνας S-300 στο Κίεβο παρά τα αιτήματα των ΗΠΑ, λέει ο υπουργός Άμυνας

SPUTNIK: Η Ελλάδα δεν προμηθεύει συστήματα αεράμυνας S-300 στο Κίεβο παρά τα αιτήματα των ΗΠΑ, λέει ο υπουργός Άμυνας

by _
0 comment 281 views
SPUTNIK: Η Ελλάδα δεν προμηθεύει συστήματα αεράμυνας S-300 στο Κίεβο παρά τα αιτήματα των ΗΠΑ, λέει ο υπουργός Άμυνας
SPUTNIK: Η Ελλάδα δεν προμηθεύει συστήματα αεράμυνας S-300 στο Κίεβο παρά τα αιτήματα των ΗΠΑ, λέει ο υπουργός Άμυνας

SPUTNIK – Η Ελλάδα δεν προμηθεύει συστήματα αεράμυνας S-300 στο Κίεβο παρά τα αιτήματα των ΗΠΑ, λέει ο υπουργός Άμυνας

Πριν από 20 ώρες (Ενημερώθηκε: πριν από 20 ώρες)

© Sputnik / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

ΑΘΗΝΑ (Sputnik) – Η Αθήνα δεν θα προμηθεύσει πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, παρά τα σχετικά αιτήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αυτό θα αποδυνάμωνε την άμυνα της Ελλάδας, δήλωσε στα ΜΜΕ ο υπουργός Άμυνας της χώρας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Όταν ρωτήθηκε εάν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είχε ζητήσει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων S-300, στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Ελλάδα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Παναγιωτόπουλος είπε ότι η Ουάσιγκτον είχε ζητήσει από καιρό από την Αθήνα να προμηθεύσει συστήματα S-300 στην Ουκρανία. .

«Αλλά είπαμε ότι δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε αυτό το αίτημα γιατί δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να παρέχουμε βοήθεια αποδυναμώνοντας την άμυνά μας. Οι S-300 είναι εκεί που βρίσκονται. Αγοράστηκαν και έφτασαν στην Ελλάδα για συγκεκριμένους λόγους και όσο υπάρχουν αυτοί οι λόγοι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε καμία αποδυνάμωση του αμυντικού μας συστήματος», είπε ο Παναγιωτόπουλος.

Η τεχνική συντήρηση των πυραύλων για τα συστήματα αεράμυνας «δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει για όλα τα οπλικά συστήματα ρωσικής ή σοβιετικής παραγωγής.

“Επειδή δεν έχουν αναπτυχθεί μόνο S-300 στα νησιά, αλλά και ορισμένα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας, αυτά είναι οχήματα μάχης πεζικού. Δώσαμε 20 μαχητικά οχήματα πεζικού που έχουμε στην Ουκρανία σε αντάλλαγμα με τους Γερμανούς, λάβαμε πιο σύγχρονα και , επομένως, πιο κατάλληλα για τις ανάγκες μας τεθωρακισμένα οχήματα γερμανικής κατασκευής. Υπάρχουν άλλα 20 να δώσουμε. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να συντηρηθούν αυτά τα συστήματα», είπε ο επικεφαλής της άμυνας.

Η Ελλάδα απέκτησε τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300 από την Κύπρο. Αυτή τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στην Κρήτη.

Στη δεκαετία του 1990, η Ελλάδα απέκτησε σημαντικό αριθμό οπλικών συγκροτημάτων σοβιετικής και ρωσικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας S-300 και Tor, καθώς και διαφορετικών αντιαρματικών πυραύλων και οχημάτων μάχης πεζικού. Οι ΗΠΑ προτρέπουν την Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, να αντικαταστήσει αυτά τα όπλα με συστήματα κατασκευής των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: https://sputniknews.com/20230223/greece-not-supplying-s-300-air-defense-systems-to-kiev-despite-us-requests-defense-minister-says-1107734934.html

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr