Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Boss της Formula 1: «Δεν θα μεταβούμε ποτέ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα»

Boss της Formula 1: «Δεν θα μεταβούμε ποτέ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα»

by _
0 comment 309 views
Boss της Formula 1: «Δεν θα μεταβούμε ποτέ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα»
Boss της Formula 1: «Δεν θα μεταβούμε ποτέ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα»

Boss της Formula 1: «Δεν θα μεταβούμε ποτέ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα»

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΡΕΝΤΕΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥ 2023 – 14:00

Ο Stefano Domenicali ξεκίνησε το ρόλο του ως CEO της Formula 1 το 2021, μετά από τέσσερα χρόνια ως πρόεδρος της Lamborghini. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει πει επανειλημμένα ότι η πλήρης ηλεκτροκίνηση των μονοθεσίων της F1 δεν θα συμβεί και ότι «το υβριδικό είναι το μέλλον μας».

Την Κυριακή, ο Domenicali μίλησε με την ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore και επανέλαβε ότι τα μονοθέσια της F1 «δεν θα περάσουν ποτέ στα ηλεκτρικά», σύμφωνα με το Bloomberg.

Κάλεσε το κύμα των πολιτικών που θέτουν αδύνατους στόχους μετάβασης στην «πράσινη» ενέργεια και ότι έχουν μια ιδεολογική προσέγγιση σε ένα ηλεκτρισμένο μέλλον, το οποίο έχει γίνει «ένα αδιαμφισβήτητο δόγμα».

«Είναι δυνατό να φτάσετε σε μηδενικές εκπομπές χωρίς να αλλάξετε κινητήρες ή να πετάξετε τα υπάρχοντα αυτοκίνητα», συνέχισε ο Domenicali. Πρόσθεσε ότι η F1 αναπτύσσει ένα καύσιμο μηδενικών εκπομπών που «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από αεροπλάνα και σκάφη».

Η εκπομπή Top Gear αμφισβήτησε το αφεντικό της F1 πριν από μερικά χρόνια για το πότε η ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού θα γίνει πλήρως ηλεκτρικη. Η απάντησή του ήταν η ίδια με τη σημερινή, «Δεν θα το κάνουμε, πρέπει να μείνουμε υβριδικοί».

«Έτσι, το υβριδικό είναι το μέλλον μας, η κινητήρια μονάδα του 2025 θα είναι υβριδική και θα χρησιμοποιεί 100 τοις εκατό βιώσιμα καύσιμα, αλλά πρέπει να μειώσουμε το κόστος της μονάδας ισχύος και της πλατφόρμας, ώστε να είναι προσιτό και λιγότερο περίπλοκο». είπε τότε.

Και είναι υβριδικό: Το Blog εισιτηρίων μηχανοκίνητου αθλητισμού (Motorsport Tickets Blog) εξήγησε ότι οι κινητήρες της F1 του 2023 είναι υβριδικοί κινητήρες turbo 1.6 λίτρων 1.000 ίππων. Οι κινητήρες θα παραμείνουν ίδιοι μέχρι να έρθουν νέοι κανονισμοί το 2026.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων στην πίστα θα διατηρήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης τους παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο υπογράφουν συμφωνίες για να ωθήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιτύχουν στόχους μηδενικών εκπομπών μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030. Εάν η F1 εγκατέλειπε τους βενζινοκινητήρες για 100% ηλεκτρικούς κινητήρες, οι αγώνες δεν θα ήταν ποτέ οι ίδιοι, επειδή υπάρχει ο «παράγοντας του WOW!» για τους οπαδούς καθώς τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ουρλιάζουν στον στίβο στις 15.000 σ.α.λ.

Αν απαλλαγούν από τους βενζινοκινητήρες, και θα υπάρξει φυγή οπαδών. Και ο Domenicali το ξέρει αυτό.

ΠΗΓΗ: https://www.zerohedge.com/technology/formula-1-boss-we-will-never-switch-electric

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr