Home Greek News ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ – Η ΕΜΑΚ σώζει νεαρή κοπέλα με ελληνικό όνομα και τους ευχαριστεί στα…ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Χάνει και το μωρό της και της μητέρα στον σεισμό

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ – Η ΕΜΑΚ σώζει νεαρή κοπέλα με ελληνικό όνομα και τους ευχαριστεί στα…ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Χάνει και το μωρό της και της μητέρα στον σεισμό

by _
0 comment 223 views
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ – Η ΕΜΑΚ σώζει νεαρή κοπέλα με ελληνικό όνομα και τους ευχαριστεί στα…ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Χάνει και το μωρό της και της μητέρα στον σεισμό
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ – Η ΕΜΑΚ σώζει νεαρή κοπέλα με ελληνικό όνομα και τους ευχαριστεί στα…ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Χάνει και το μωρό της και της μητέρα στον σεισμό

Credit: Ert public broadcast / Screenshot

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ – Η ΕΜΑΚ σώζει νεαρή κοπέλα με ελληνικό όνομα και τους ευχαριστεί στα…ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Χάνει και το μωρό της και της μητέρα στον σεισμό…


Η ελληνική ομάδα διάσωσης ΕΜΑΚ στην Τουρκία σώζει νεαρή γυναίκα από τα ερείπια του σεισμού.

Έλληνες διασώστες έσωσαν νεαρή γυναίκα από τα ερείπια στην Τουρκία

Του Αλέξανδρου Γκέιλ
8 Φεβρουαρίου 2023

Μια νεαρή γυναίκα που διασώθηκε στην Τουρκία από την ελληνική ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ) είπε στα ελληνικά ευχαριστώ στο προσωπικό που κατάφερε με επιτυχία να την ανασύρει από τα ερείπια ενός κτιρίου που γκρεμίστηκε από τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα.

Η γυναίκα, η οποία έχει αναγνωριστεί ως η 20χρονη Ayren (Ειρήνη, δηλαδή), βρέθηκε παγιδευμένη από συντρίμμια στην τουρκική πόλη Hatay. «Ευχαριστώ», φέρεται να είπε με σπαστά ελληνικά στους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης που της έσωσαν τη ζωή.

Καθώς οι πολιτικές αρχές στην Τουρκία και τη Συρία κάνουν τον απολογισμό των ζημιών και των απωλειών ανθρώπινων ζωών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, οι τοπικοί πρώτοι που έσπευσαν στο σημείο μαζί με ομάδες έκτακτης ανάγκης από την Ελλάδα και άλλες χώρες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες.



Διασώζει νεαρή γυναίκα στην Τουρκία η ελληνική ΕΜΑΚ

Ο πυραγός Ιωάννης Αρτόποιος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πυροσβεστικής, στην οποία ανήκουν οι ειδικές ομάδες της ΕΜΑΚ, μίλησε στα ΜΜΕ για τις μέχρι στιγμής προσπάθειες διάσωσης των ελληνικών ομάδων αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στην Τουρκία.

Η ομάδα της ΕΜΑΚ φέρεται να βρήκε τη νεαρή γυναίκα ανάμεσα στα ερείπια μιας πολυκατοικίας που κατέρρευσε, παγιδεύτηκε και εξαντλήθηκε από τις προσπάθειές της να σώσει το βρέφος της.

Το βρέφος, δυστυχώς, πέθανε, μαζί με μια άλλη γυναίκα, που ταυτοποιήθηκε ως η μητέρα του Ayren. Ωστόσο, η ομάδα της ΕΜΑΚ ασχολήθηκε με τη διάσωση της Ayren, η οποία είχε καταπλακωθεί από έπιπλα και δεν μπορούσε να κουνήσει το πόδι της που ακουμπούσε σε τσιμεντένια δοκό.

Προσπαθώντας να την απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια, το προσωπικό της ΕΜΑΚ φρόντισε να ενυδατωθεί και να τραφεί. Τα μέλη της ομάδας προσπάθησαν να καθησυχάσουν την Ειρήνη, λέγοντάς της ότι «μην ανησυχείς, θα σε βγάλουμε ζωντανό».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ελληνική ομάδα «έκανε μια τομή στην κολόνα που τους εμπόδιζε». Στη συνέχεια αφαίρεσαν το μωρό, που είχε ήδη πεθάνει, και δημιούργησαν αρκετό χώρο για να σώσουν την Ειρήνη.

Μετά τη διάσωση της νεαρής από το ελληνικό προσωπικό, μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Τουρκίας. Ο Αρτοποιός αργότερα σχολίασε ότι την άκουσε να ευχαριστεί τα μέλη της ΕΜΑΚ με σπαστά ελληνικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://greekreporter.com/2023/02/08/turkish-woman-rescue-greek/ 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr