Home ΔΙΕΘΝΗ RT: Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε να…ΜΗΝ σκοτώσει τον Ζελένσκι

RT: Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε να…ΜΗΝ σκοτώσει τον Ζελένσκι

by _
0 comment 175 views
Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε να μην σκοτώσει τον Ζελένσκι
Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε να μην σκοτώσει τον Ζελένσκι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Naftali Bennett και ο Vladimir Putin μιλούν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Σότσι της Ρωσίας, 22 Οκτωβρίου 2021 ©  AP / Evgeny Biyatov

RT: Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε να μην σκοτώσει τον Ζελένσκι

Ο Ουκρανός ηγέτης ζήτησε διαβεβαίωση πριν δημοσιεύσει ένα βίντεο δηλώνοντας ότι «δεν φοβάται κανέναν», ισχυρίζεται ο Naftali Bennett.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ αποκάλυψε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι δεν θα δολοφονούσε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Ο Μπένετ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ζελένσκι της Μόσχας, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν φοβάται κανέναν», μόνο αφού ο Πούτιν διαβεβαίωσε την ασφάλειά του.

Ο Μπένετ ταξίδεψε στη Μόσχα ως πρωθυπουργός του Ισραήλ τον περασμένο Μάρτιο, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεσολαβήσει για μια πρόωρη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε στο Channel 12 του Ισραήλ το Σάββατο.



Με τις ρωσικές δυνάμεις να περικυκλώνουν το Κίεβο, ο Ζελένσκι φέρεται να κρυβόταν σε άγνωστη τοποθεσία τη στιγμή της συνάντησης. Ο Μπένετ είπε στο κανάλι ότι ο Ουκρανός ηγέτης του είχε αναθέσει να εξασφαλίσει μια διαβεβαίωση από τον Πούτιν ότι δεν θα γίνει στόχος δολοφονίας.

«Θα σκοτώσεις τον Ζελένσκι;» ρώτησε ο Μπένετ τον Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν θα το έκανε, από τον οποίον ο Μπένετ ζήτησε και πάλι τον λόγο του ότι δεν θα σκοτώσει τον Ουκρανό πρόεδρο. Ο Πούτιν έδωσε το λόγο του, είπε ο Μπένετ.

Ο Μπένετ είπε ότι τηλεφώνησε στον Ζελένσκι αμέσως μετά την αποχώρησή του από το Κρεμλίνο, λέγοντάς του «δεν πρόκειται να σε σκοτώσει». Ο Ζελένσκι ζήτησε επιβεβαίωση και ο Μπένετ του είπε ότι ήταν «εκατό τοις εκατό» σίγουρος ότι ο Πούτιν δεν θα τον εξαφανίσει.

Δύο ώρες αργότερα, ο Ζελένσκι δημοσίευσε ένα βίντεο από το γραφείο του στο Κίεβο, εξηγώντας ότι «δεν κρυβόταν» και «δεν φοβόταν κανέναν». Ο λόγος του βίντεο χαρακτηρίστηκε «προκλητικός» από δυτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά ήταν άγνωστο μέχρι στιγμής ότι ο Ζελένσκι ζήτησε ουσιαστικά την άδεια από τον Πούτιν –μέσω Μπένετ– να αποκαλύψει την τοποθεσία του πριν κάνει τη δήλωσή του.

Ο Μπένετ περιέγραψε τον Πούτιν ως «έξυπνο και αιχμηρό» και υποστηρικτή του εβραϊκού λαού. Ωστόσο, είπε ότι η συμπεριφορά του Ρώσου ηγέτη έγινε ψυχρή όταν αναφέρθηκε ο Ζελένσκι και οι αξιωματούχοι του, με τον Πούτιν να τους περιγράφει ως «Ναζί» και «πολεμιστές».



Ο πρώην πρωθυπουργός -ο οποίος μοιραζόταν το γραφείο με τον Yair Lapid έως ότου επιστρέψει στην εξουσία τον Δεκέμβριο ο σταθερός συντηρητικός Μπενιαμίν Νετανιάχου– είπε ότι «όλα» που έκανε στο ταξίδι του στη Μόσχα «συντονιζόταν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία».

Η συνέντευξη του Μπένετ ήρθε μια ημέρα αφότου η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κλερ Λεζάντρ επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «κυρίως» μίλησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν κατόπιν αιτήματος του Ζελένσκι. Εν τω μεταξύ, καθώς οι ηγέτες της Γαλλίας και του Ισραήλ μετέφεραν τα μηνύματά του στη Μόσχα, ο ίδιος ο Ζελένσκι δήλωσε δημόσια ότι δεν θα συνομιλούσε ποτέ με τον Πούτιν και απαγόρευσε στους αξιωματούχους του να συμμετάσχουν σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο ηγέτη.

ΠΗΓΗ: https://www.rt.com/russia/570996-bennett-putin-kill-zelensky/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr