Home ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! – Το Meta (Facebook) αφαιρεί το αμφιλεγόμενο Σύνταγμα Αζόφ της Ουκρανίας από τη λίστα των επικίνδυνων οργανώσεων

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! – Το Meta (Facebook) αφαιρεί το αμφιλεγόμενο Σύνταγμα Αζόφ της Ουκρανίας από τη λίστα των επικίνδυνων οργανώσεων

Η αλλαγή θα επιτρέψει στα μέλη της μονάδας να δημιουργούν λογαριασμούς Facebook και Instagram.

by _
0 comment 185 views
Το Meta (Facebook) αφαιρεί το αμφιλεγόμενο Σύνταγμα Αζοφικής της Ουκρανίας από τη λίστα των επικίνδυνων οργανώσεων
Το Meta (Facebook) αφαιρεί το αμφιλεγόμενο Σύνταγμα Αζοφικής της Ουκρανίας από τη λίστα των επικίνδυνων οργανώσεων

YAHOO NEWS: Το Meta (Facebook) αφαιρεί το αμφιλεγόμενο Σύνταγμα Αζόφ της Ουκρανίας από τη λίστα των επικίνδυνων οργανώσεων

Η αλλαγή θα επιτρέψει στα μέλη της μονάδας να δημιουργούν λογαριασμούς Facebook και Instagram.

Ιγκόρ Μπονιφάτσιτς

·Επιμέλεια Σαββατοκύριακου
21 Ιανουαρίου 2023

Η μητρική εταιρεία Meta του Facebook αφαίρεσε το Σύνταγμα Αζόφ, μια αμφιλεγόμενη μονάδα εντός της Ουκρανικής Εθνοφρουράς με υποτιθέμενες ακροδεξιές πολιτικές τάσεις, από τη λίστα με επικίνδυνα άτομα και οργανώσεις. Η κίνηση, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Kyiv Independent, σημαίνει ότι τα μέλη της μονάδας μπορούν πλέον να δημιουργούν λογαριασμούς Facebook και Instagram και να δημοσιεύουν χωρίς η Meta να επισημαίνει αυτόματα και να αφαιρεί το περιεχόμενό τους. Επιπλέον, οι μη συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να επαινούν το σύνταγμα Azov, υπό την προϋπόθεση ότι συμμορφώνονται με τα Κοινοτικά Πρότυπα της εταιρείας.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία σήμαινε αλλαγή των συνθηκών σε πολλούς τομείς και έχει καταστεί σαφές ότι το σύνταγμα του Αζόφ δεν πληροί τα αυστηρά μας κριτήρια για χαρακτηρισμό ως επικίνδυνη οργάνωση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην The Kyiv Independent. Η Meta δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα σχολίου του Engadget.

Μοιράζοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή πολιτικής, ο Meta είπε στην Washington Post ότι πρόσφατα άρχισε να βλέπει το Σύνταγμα του Αζόφ ως ξεχωριστή οντότητα από άλλες ομάδες που σχετίζονται με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κίνημα Αζοφ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επεσήμανε το πολιτικό κόμμα National Corp της Ουκρανίας και τον ιδρυτή Andriy Biletsky, σημειώνοντας ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα με επικίνδυνα άτομα και οργανώσεις. «Η ρητορική μίσους, τα σύμβολα μίσους, οι εκκλήσεις για βία και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο παραβιάζει τα κοινοτικά μας πρότυπα εξακολουθούν να είναι απαγορευμένα και θα αφαιρούμε αυτό το περιεχόμενο εάν το βρίσκουμε», είπε η Μέτα.

Το σύνταγμα του Αζόφ ιδρύθηκε το 2014 από τον Μπιλέτσκι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την έναρξη του πολέμου του Ντονμπάς την ίδια χρονιά. Πριν η μονάδα ενσωματωθεί στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας τον Νοέμβριο του 2014, ήταν αμφιλεγόμενη για την προσήλωσή της στη νεοναζιστική ιδεολογία. Το 2015, ένας εκπρόσωπος του Συντάγματος του Αζόφ είπε ότι το 10 με 20 τοις εκατό των νεοσύλλεκτων της μονάδας ήταν αυτοαποκαλούμενοι Ναζί. Στην αρχή της σύγκρουσης του 2022, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Σύνταγμα του Αζόφ εξακολουθούσε να έχει ορισμένους εξτρεμιστές στις τάξεις του, αλλά ισχυρίστηκαν ότι η μονάδα είχε σε μεγάλο βαθμό αποπολιτικοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης πολιορκίας της Μαριούπολης, το σύνταγμα του Αζόφ έπαιξε εξέχοντα ρόλο στην άμυνα της πόλης. Η Ρωσία συνέλαβε πολλούς από τους μαχητές του τάγματος στο τέλος της μάχης.

Η αλλαγή υπογραμμίζει πόσο έχουν αλλάξει οι πολιτικές ελέγχου περιεχομένου της Meta από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εν μέρει από πέρυσι, η εταιρεία άρχισε προσωρινά να επιτρέπει σε ανθρώπους στην Ουκρανία και σε μερικές άλλες χώρες να ζητούν βία εναντίον Ρώσων στρατιωτών. Αφού η απόφαση δημιούργησε διαμάχη, η Meta είπε ότι θα απευθυνθεί στο Εποπτικό Συμβούλιο για καθοδήγηση πολιτικής, ένα αίτημα που η εταιρεία απέσυρε αργότερα, επικαλούμενη «συνεχείς ανησυχίες για την ασφάλεια» που σχετίζονται με τον πόλεμο.

ΠΗΓΗ:

https://news.yahoo.com/meta-takes-ukraines-controversial-azov-regiment-off-its-dangerous-organization-list-221347875.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9yZW5zZS5jb20v&guce_referrer_sig=AQAAAFK95pfIutdU5B7-5Au3ns6xXfHtwvZf8qJ7dlajR1Ge0uXPwtEYIduuUKjYB6BSTOY_cwkm2R1j3JsAv1EqgYDdjkwMrkBM8WuSYrI7dysKc4p_wygtII9E7-Yz1YoBKAgeZG6sek0FRnawR6qn_QoUSngRGP3yjqWItDgr0bzD

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr