Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ!!! Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΕΑΡΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ-ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ!!! Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΕΑΡΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ-ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!...

by _
0 comment 428 views

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ!!! 

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΕΑΡΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ-ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 06 Ιαν. 2023 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Τι περιγράφει στη Μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του πορνογερολαδά Ιωάννη Ρουμπάτη η 42χρονη αξιωματούχος της ΕΥΠ

Στο σκαμνί του κατηγορούμενου θα καθίσει, στις 17 Φεβρουαρίου 2023, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Ρουμπάτης για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας – αξιωματούχου, που υπηρετούσε ως Διοικήτρια σε κομβικό κλιμάκιο της χώρας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Ιωάννης Ρουμπάτης αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση μετά σεξουαλικής παρενόχλησης, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.



Στη Μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του, η 42χρονη αξιωματούχος της ΕΥΠ περιγράφει με γαργαλιστικές λεπτομέρειες τις έκνομες συμπεριφορές του τότε επικεφαλής της Υπηρεσίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η παθούσα:

«Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!!

Και σε άλλο σημείο της μήνυσης αναφέρει ότι:

«… Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη. Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια, ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την (…) και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο “για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα”. Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ. Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Η μηνύτρια, αφού αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ι. Ρουμπάτη, καταλήγει στη Μήνυσή της:

«… Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ…».

Την κατήγγειλε ως… συνωμότρια!



Αξίζει να σημειωθεί, ότι η άρνηση της 42χρονης πανέμορφης καλλονής πρακτόρισσας -σύμφωνα με τις πηγές μας από τη Θράκη- να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του τότε Διοικητή της ΕΥΠ είχε σαν αποτέλεσμα να την μεταθέσει εκδικητικά από το Κλιμάκιο της Βόρειας Ελλάδας όπου υπηρετούσε στην Αθήνα, να την τοποθετήσει σε θέση “ψυγείο” και να κινήσει εναντίον της πειθαρχική έρευνα με σκοπό την ηθική και ψυχολογική της καταρράκωση.

Και όχι μόνον αυτό… Τον Μάιο του 2018, ο Ι. Ρουμπάτης ανακοίνωσε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, από τους οποίους ζήτησε να μην αναφέρουν το όνομά του, ότι η μηνύτρια συμμετέχει δήθεν σε ευρύτερο σχέδιο συνωμοσίας κατά της ΕΥΠ και μάλιστα «με πιθανή την εμπλοκή τρίτων μη φιλικών προς την Ελλάδα χωρών»!!!

Στις 17 Φεβρουαρίου όμως ο Ι. Ρουμπάτης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη φράση «ανώτατος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» ή τον κωδικό “Γιόχαν” που φέρεται να χρησιμοποιούσε στην επικοινωνία του με στελέχη της ΕΥΠ αλλά σύμφωνα με πηγές μας και με ξένους πράκτορες. Θα πρέπει να εμφανιστεί ο ίδιος στο Δικαστήριο και να απολογηθεί για όσα του καταμαρτυρεί η 42χρονη πράκτορας…

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας και άλλα στελέχη της ΕΥΠ έχουν ή πρόκειται να κινηθούν τόσο κατά του Ιωάννη Ρουμπάτη όσο και κατά του Π. Κοντολέοντα για σοβαρά αδικήματα όπως κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, εκβιασμό, παράνομες υποκλοπές και παρακολουθήσεις και άλλα…

Άλλωστε το πολιτικό και δημοσιογραφικό παρελθόν του Ιωάννη Ρουμπάτη δεν μας εκπλήσσει για τη στάση του απέναντι σε έντιμα στελέχη της ΕΥΠ… Γι αυτά όμως θα επανέλθουμε σύντομα γιατί το ρεπορτάζ για τη δράση Ρουμπάτη στην ΕΥΠ αλλά και γενικότερα είναι αστείρευτο…

Ας δούμε όμως τι έχει γραφεί στο παρελθόν για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης…

 #metoo στην ΕΥΠ: Βαρύ κατηγορώ κατά Γ. Ρουμπάτη για σεξουαλική παρενόχληση

  • Υψηλόβαθµο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εγκαλεί τον πρώην επικεφαλής για ανάρµοστη συµπεριφορά και τακτικές αντεκδίκησης.
  • Η δικογραφία-«φωτιά», οι µαρτυρίες και τα «καυτά» µηνύµατα 




Των Πέτρου Κουσουλού – Στάθη Μπαλτά

«Σεισμό» μεγατόνων προκαλεί η μήνυση μιας υπαλλήλου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) κατά του πρώην διοικητή της Υπηρεσίας, επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ρουμπάτη, για σεξουαλική παρενόχληση. Πρόκειται για την 42χρονη Α.Ρ. που διορίστηκε το 2015 σε μια ζωτικής σημασίας για τη χώρα θέση στην Κομοτηνή, υπό τις ευλογίες και τις θερμές συστάσεις του «άτακτου», όπως τουλάχιστον περιγράφεται στη μήνυση, πρώην διοικητή.

Αυτό που προκύπτει από το σύνολο του υλικού που κατατέθηκε στην εισαγγελία και αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», είναι ότι οι διθύραμβοι και τα μεγάλα λόγια έγιναν… δηλητήριο στα μέσα του 2018, όταν οι… ιδιαίτερες ορέξεις του κυρίου Ρουμπάτη δεν ικανοποιήθηκαν. Έτσι, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, από ιδιαίτερα ικανή πράκτορας βρέθηκε κατηγορούμενη από την Υπηρεσία για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, αλλά και για την τέλεση ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων.

Εσώρουχα και nudes

Σύμφωνα με τη μήνυση – «φωτιά», κατά την πρώτη συνάντηση που είχε η 42χρονη με τον προϊστάμενό της Γιάννη Ρουμπάτη, μετά την ανάληψη των κρίσιμων καθηκόντων της, άρχισε να δέχεται κομπλιμέντα από εκείνον για την εξωτερική της εμφάνιση και ιδιαίτερα τα μάτια της. Στη συνέχεια άρχισε να της μιλάει για το πατριωτικό καθήκον και το όραμά του σχετικά με τη νέα συνεργασία τους.

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται, βάσει όσων τουλάχιστον καταγγέλλει η Α.Ρ., να συμπεριλάμβανε στα… εθνικά καθήκοντα και το να ρίξει στο κρεβάτι την υφιστάμενή του! Από το σύνολο του υλικού, το οποίο ήδη αξιολογείται από εισαγγελικούς λειτουργούς, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ουδείς δύναται να τον κατηγορήσει ότι και σε αυτή την «αποστολή» δεν είχε στρατηγική. Αρχικά, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η 42χρονη, ο Γιάννης Ρουμπάτης της ζήτησε να γνωρίσει τον σύντροφό της και αφού αυτό έγινε, εκείνος απεφάνθη ότι είναι ακατάλληλος για εκείνη! Υιοθετώντας τον ρόλο του πατέρα – συμβουλάτορα, επικαλείτο συνεχώς την επιθυμία του να τη δει ευτυχισμένη, με ιδιοτελείς, φυσικά, σκοπούς.

 

Στη μήνυση καταγράφεται ότι η χειριστική συμπεριφορά τού τότε διοικητή της ΕΥΠ, κλιμακώθηκε με «ύποπτα» μηνύματα, αλλά και σχόλια όταν ήταν στον ίδιο χώρο ή μιλούσαν στο τηλέφωνο. Όμως, τίποτα δεν προϊδέαζε την Α.Ρ. ότι ο προϊστάμενός της θα φτάσει να της κάνει δώρο εσώρουχα και ότι θα της ζητάει να του στείλει φωτογραφίες φορώντας τα!

«Τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου στην Κεντρική Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του εκάστοτε Διοικητή της ΕΥΠ και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει στην Κομοτηνή, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν ! Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη! Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια, ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από τη Θράκη και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα. Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ. Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση», αναφέρει στη μήνυσή της η 42χρονη.

Σουίτες και Χυλόπιτα

Το κυνήγι για την… ευημερία της πατρίδος δεν σταμάτησε εκεί. Από το υλικό που συνεισέφερε στη Δικαιοσύνη η εν λόγω υπάλληλος της ΕΥΠ, ο Ιωάννης Ρουμπάτης έγινε ακόμα πιο επιθετικός, ζητώντας της να τον συναντήσει σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων, επικαλούμενος υπηρεσιακά θέματα. Σύμφωνα με την ίδια, όσο τον απέφευγε, τόσο πιο επίμονος γινόταν. Μέχρι που, τον Σεπτέμβριο του 2017, την κάλεσε εκ νέου σε υπηρεσιακή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμμετείχε και η ιδιαιτέρα του. Η ίδια αναφέρει στη μήνυσή της ότι το meeting αποδείχθηκε μια καλοστημένη «παγίδα» του Ρουμπάτη, αφού η ιδιαιτέρα δεν εμφανίστηκε ποτέ! Πεδίο ελεύθερο, λοιπόν, για τον κύριο διοικητή… Τα όσα διηγείται η 42χρονη ότι ακολούθησαν προκαλούν σοκ! «Ξεκίνησε αμέσως τα συνήθη υπονοούμενα και υπαινιγμούς, εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για τη βραδιά που είχαμε μπροστά μας και θεωρώντας, μάλιστα, δεδομένο πως θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής. Μάλιστα, άρχισε και τις χειρονομίες πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντάς με σε πολύ δύσκολη θέση! Στα επόμενα 20-30 λεπτά, προσποιήθηκα ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου, τον ανάγκασα να με
πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του».


Η Α.Ρ., όμως, καταγγέλλει ότι δεν ήταν δυνατό να ξεφύγει τόσο εύκολα από τη συγκεκριμένη αδιέξοδη κατάσταση. Στη μήνυσή της αναφέρει ότι η έξοδος τους συνεχίστηκε στα Λαδάδικα, όπου ο προϊστάμενός της εξέφρασε για πρώτη φορά ευθέως τις
προθέσεις του, λέγοντάς της ότι ονειρεύεται να κάνει έρωτα μαζί της! Σύμφωνα με την ίδια, ο Γιάννης Ρουμπάτης ήταν ιδιαίτερα χειριστικός από την αρχή ως το τέλος, προκειμένου να
καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις της. «Αντιλήφθηκα πως προσπαθούσε να παίξει με το μυαλό μου, αισθάνθηκα παγιδευμένη και επικαλέσθηκα τη σωματική μου εξάντληση προκειμένου να κοιμηθώ σε ξεχωριστό φυσικά δωμάτιο έχοντας εισπράξει ακόμη και λεκτικά την απογοήτευση του κ. Ρουμπάτη που μέχρι την τελευταία στιγμή, επέμενε να πάω στο δωμάτιό του, γιατί είχε κάτι για τους δυο μας. Πήγα, άφησα την πόρτα ανοικτή και κοντοστάθηκα στην είσοδο, τον ρώτησα περί τίνος επρόκειτο και μου έδωσε ένα μπουκάλι κάποιου ιδιαίτερου αλκοολούχου ποτού που είχε λάβει ως δώρο από το Ιράν! Του είπα πως
ήταν αδύνατον να τον συνοδεύσω και εκείνος, εκνευρισμένος αυτή τη φορά, μου είπε απότομα να πάρω το μπουκάλι και να το πιω με όποιον γουστάρω. Ήταν φανερό ότι ο Ρουμπάτης είχε ταξιδέψει ως τη συμπρωτεύουσα με βλέψεις για ένα ρομαντικό διήμερο
που τελικώς δεν ευοδώθηκαν από πλευράς μου», επισημαίνει η Α.Ρ.

Αποκαθήλωση

Στη συνέχεια της καταγγελίας της το συγκεκριμένο στέλεχος της ΕΥΠ επισημαίνει ότι ο… πληγωμένος διοικητής ανέθεσε στην ιδιαιτέρα του Π.Ε. την επικοινωνία με την 42χρονη μετά την ανεπιτυχή «πολιορκία» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της Α.Ρ., η συγκεκριμένη γυναίκα «έφυγε από την ΕΥΠ με συνοπτικές διαδικασίες» μετά τις
εθνικές εκλογές του 2019!

Η Π.Ε. ενθάρρυνε την 42χρονη, σύμφωνα πάντα με την ίδια, να αποκαταστήσει τη σχέση της με το Ρουμπάτη. Όταν μια μέρα της είπε «Μα γιατί να είστε έτσι μεταξύ σας. Είναι κρίμα. Αφού ξέρεις πόσο σε αγαπάει ο γλυκούλης μου…», η τελευταία της έδειξε τα δεκάδες «ερωτικά» μηνύματα στο κινητό της και της απάντησε ότι δεν θέλει τέτοια αγάπη.

Σύμφωνα με την Α.Ρ., η απάντησή της αυτή αποτέλεσε την «ταφόπλακα» στην καριέρα της σε καίριες και υψηλής ευθύνης θέσεις. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τον Μάιο του 2018
μετατέθηκε σε μια «διακοσμητική» θέση σε άσχετο με τα μέχρι πρότινος καθήκοντά της τμήμα, ως απόρροια της δυσμένειας στην οποία είχε πέσει από τον προϊστάμενό της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τον Ιούνιο του ίδιου έτους κλήθηκε από τον Ρουμπάτη σε απολογία για πληθώρα πειθαρχικών αλλά και βαριών ποινικών αδικημάτων, όπως η Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας! Σύμφωνα με την ίδια, αυτές οι κατηγορίες
μεθοδεύτηκαν από τον τότε διοικητή για να δικαιολογήσει την καθαίρεσή της από την προηγούμενή της θέση, αλλά και για να την καταρρακώσει ηθικά και ψυχολογικά.

Μάλιστα, ο Ρουμπάτης έφτασε να κατηγορεί τη 42χρονη ότι είναι μέλος ρωσικού κατασκοπευτικού δικτύου που τον παγίδευσε και που είχε στόχο να αποδομήσει την ΕΥΠ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! Τελικά, για όλα αυτά τα βαριά «αδικήματα», η Α.Ρ. καταδικάστηκε σε ποινή… καταβολής 700 ευρώ…

«Περιστεράκια»

Την επιεικώς αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Γιάννη Ρουμπάτη προς την Α.Ρ. επιβεβαιώνουν άτομα με τα οποία συνεργάστηκε ούσα σε υψηλόβαθμη θέση της ΕΥΠ στην Κομοτηνή, κατά την τριετία 2015 – 2018. Τα συγκεκριμένα άτομα έδωσαν καταθέσεις – «φωτιά» για το… στενό μαρκάρισμα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ προς την υφισταμένη του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Δ.Σ., συνεργάτη της Α.Ρ. στην ΕΥΠ, ο Ρουμπάτης ήταν πιεστικός σε τέτοιο βαθμό που εκείνη είχε γίνει ράκος ψυχολογικά και έβαζε συχνά τα κλάματα. «Της ζητούσε με φορτικό και αχαρακτήριστο για την ιδιότητά του τρόπο να πάει
στο ξενοδοχείο στο δωμάτιό του, τάζοντάς της, μάλιστα, λαγούς με πετραχήλια… Μάλιστα, σε κάποια φάση της είπε χαρακτηριστικά «οι άλλες που το έκαναν δεν έχασαν, έλα και δεν θα χάσεις». Από τη συγκεκριμένη κατάθεση, εκτός των άλλων, προκύπτει ότι μάλλον η Α.Ρ. δεν ήταν η μόνη υφιστάμενος την οποία ο Ρουμπάτης «ορεγόταν»!

Ο Δ.Σ. επισημαίνει ότι πρότεινε να τη φέρει σε επαφή με τον φίλο του Πάνο Καμμένο, πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, όμως εκείνη αρνήθηκε θεωρώντας ότι αυτό θα περιέπλεκε περισσότερο τα πράγματα.

Μια άλλη κατάθεση, αυτή της Ε.Π., αποκάλυψε ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ είχε μεγαλεπήβολα σχέδια για την υφισταμένη του: «Μου έδειξε και κάποια μηνύματά τους στο κινητό της, που μόνον υπηρεσιακά δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Καλημέρες
συνοδευόμενες από διάφορες, εικόνες όπως δύο περιστεράκια που ερωτοτροπούσαν, καρδούλες κ.λπ., μηνύματα με ερωτικά υπονοούμενα μέχρι και πρόταση για από κοινού μετάβασή τους για να ζήσουν στο Ιράν!».

Αυτή είναι η πράκτορας της Ε.Υ.Π. που κατήγγειλε τον π. διοικητή Ρουμπάτη για σεξουαλική παρενόχληση. Όλη η μήνυση. Έχουν πέσει “λυτοί και δεμένοι” πάνω της για να την αποσύρει.

Τσαχπινογαργαλιστικά τα θέματα μέσα στην ΕΥΠ απο τον πρώην διοικητή της.

Υποτίθεται οτι η ΕΥΠ είναι απο τις πιο σοβαρές υπηρεσίες που σκοπό έχει να «προστατεύει» το κράτος απο εξωτερικές και οχι μόνο απειλές.και βεβαίως τα στελέχη της είναι η αφφρόκρεμα ,οτι καλύτερο δηλαδή σε στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού.Ομως ο έρως η αλλιώς η καψούρα το παθος και ο πόθος (ολα ξαδελφάκια μεταξύ των) δεν κάνουν διακρίσεις.Διεισδύουν στο μυαλό σου και δεν μπα να είσαι ακόμα και ο ..Τζεημς Μπόντ και στο κάνουν σπαράλια.

Χάνεις τα λογικά σου και συμπεριφέρεσαι σαν πρωτόβγαλτο μαθητούδι.Αυτό έπαθε όπως γράφει ο Άρης Σπίνος στο ιστολόγιο του ΕΔΩΛΙΟ5 ο πρώτος τη τάξη αρχιπράκτορας.Ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης έχασε το μυαλό του και μαζί και την αξιοπρέπεια του με υφιστάμενη πράκτορα.

Γράφει ο Άρης Σπίνος:



Αυτά που θα ακουστούν στις δικαστικές αίθουσες θα μας κάνουν για μια ακόμα φορά ρεζίλι για την ποιότητα… των μυστικών υπηρεσιών μας. Μακροχρόνια σεξουαλική παρενόχληση με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη καταγγέλλει επωνύμως γυναίκα –στέλεχος της ΕΥΠ (τα στοιχεία της είναι στην διάθεση του edolio5) που είχε υπηρετήσει σε κομβική μονάδα της χώρας μας στην Θράκη, ως διοικήτρια και σήμερα υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία της Αθήνας ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Με μηνυτήρια αναφορά της που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές, από τον ποινικολόγο Θέμη Σοφό, περιγράφνοται σειρά αδικημάτων για τα οποία επισυνάπτει και 3 μαρτυρίες, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ συναδέλφων της και ενός ακόμα προσώπου της περιοχής που υπηρετούσε όταν –φέρονται να –έγιναν όσα καταγγέλλει.

Η γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ βρισκόταν σε χρόνια αντιδικία με τον πρώην διοικητή της υπηρεσίας καθώς όπως περιγράφει το 2018 παύθηκε από την κομβική θέση που κατείχε και τοποθετήθηκε σε θέση «ψυγείο» , ενώ κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων (αναφέρεται σε πλεκτάνη) , γεγονός που η ίδια αποδίδει σήμερα στην άρνησή της να ενδώσει. Να σημειώσουμε ότι η γυναίκα είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη για τα εις βάρος της διοικητικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί και δικαιώθηκε. Μάλιστα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών , χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας. Μάλιστα όπως λέει , παρά τη σφοδρότητα των κατηγοριών σε βάρος της, της επιβλήθηκε «η «αυστηρή» ποινή της παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού μου (!) για όλα αυτά τα κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα που με είχε κατηγορήσει…».

Αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και την μετέπειτα διοίκηση της υπηρεσίας , για όλα όσα είχε καταγγείλει και όσα ισχυρίζεται ότι έχουν συμβεί.

Σύμφωνα με την μήνυση (που έχουμε στην διάθεση μας) η γυναίκα ζητεί να διερευνηθούν τα αδίκηματα της «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας», «ψευδή καταμήνυση». Η καταγγέλλουσα προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης περιοχής της χώρας.

«Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!!

Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο «για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα» Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ. Όπως αναφέρω στη μηνυτήρια αναφορά μου, οι επισκέψεις του μηνυομένου δήθεν για υπηρεσιακούς σκοπούς, πάντοτε όμως στο τέλος, για αναψυχή και εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί μου, είχαν πυκνώσει. Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της (σ.σ. γύρω περιοχής) , να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος, πέραν του ότι αρέσκετο συχνά να δηλώνει δημοσίως και αυτάρεσκα την ιδιότητά του!. Συνήθως πρότεινε δύο δωμάτια, αν όχι διπλανά οπωσδήποτε στον ίδιο όροφο, έως την έσχατη προσπάθειά του, οπότε και μου είχε προτείνει να νοικιάσουμε μία σουίτα που ο χώρος της θα ήταν σίγουρα επαρκής για να διανυκτερεύσουμε και οι δύο μαζί στον ίδιο χώρο.

Με ξεκάθαρη ψυχολογική βία ή και απειλή άλλης βίας περιέγραψα στη μηνυτήρια αναφορά μου τρεις περιπτώσεις που ο μηνυόμενος, ερχόμενος, επέμενε να με συναντήσει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ήτοι εκτός ζώνης ευθύνης της Μονάδας και μάλιστα, με το πέρας των συνομιλιών, να διανυκτερεύσοuμε εκεί, παρά το γεγονός ότι εγώ πάντα το απέφευγα τονίζοντας ότι το σπίτι μου απείχε μόλις 30 λεπτά και πως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να το αντιληφθεί η γειτονική Μονάδα.

Ανέφερα επίσης, ότι η ψυχολογική βία που ήσκησε ο μηνυόμενος σε βάρος μου εκτείνεται σε χειρονομίες και λεκτικές παρενοχλητικές προσεγγίσεις, και χαϊδέματα: Τον Σεπτέμβριο του 2017 μου ζήτησε να μεταβώ στη Θεσσαλονίκη δήθεν για υπηρεσιακή συνάντηση στην οποία θα συμμετείχε και η alter ego του . Αφικνούμενη στο αεροδρόμιο για να τους παραλάβω, συνειδητοποίησα ότι είχε έλθει μόνος. Ξεκίνησε αμέσως τα συνήθη υπονοούμενα και υπαινιγμούς. Έχοντας ο μηνυόμενος ως δεδομένο ότι θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής άρχισε και τις χειρονομίες πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντας με σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20-30 λεπτά, προσποιήθηκα ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου, τον ανάγκασα να με πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του. Μάλιστα, στο βιβλίο συμβάντων του 424 Γ.Ν.Σ, εκτός από το όνομά μου, ανεγράφη και η τότε ιδιότητά μου…..»

Η γυναίκα αναφέρει πως ουσιαστικά εκεί πρώτη φορά της είπε ευθέως ότι «ονειρευόταν να κάνει έρωτα μαζί μου» και «με προέτρεψε να σκοτώσω τον πατέρα μου στο μυαλό μου(!!!) διότι από εκεί πήγαζε το τόσο έντονο αίσθημα καθήκοντος που με κρατάει μακριά από τις χαρές της ζωής».

Συμπληρώνει δε :

«…Η σεξουαλική παράνομη βία που μου ασκούσε ήταν πρόδηλη και η πίεση που ένιωθα λόγω της εργασιακής εξάρτησης και ιεραρχίας, στην οποία οφείλω, εκ της θέσεώς μου, να υποτάσσομαι, αποδεικνύεται (και) από τα μηνύματα που μου έστελνε, όπως επί παραδείγματι το μήνυμα στο οποίο ο μηνυόμενος μου μου πρότεινε «να πάμε μαζί να ζήσουμε στο Ιράν αλλά δυστυχώς δεν θα μπορούσε να έπαιρνε μαζί μας και τον εραστή μου». . .

Η πολιορκία σε βάρος μου δεν επετεύχθη και αυτός ήταν ο λόγος για την ψευδή καταμήνυσή μου από το μηνυόμενο για την τέλεση πληθώρας ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων, όπως λεπτομερώς αναφέρω στην μηνυτήρια αναφορά μου. Τον Ιούνιο του 2018 έλαβα από κλήση σε απολογία που αφορούσε τον μισό Πειθαρχικό και Ποινικό Κώδικα για πειθαρχικά αλλά και για βαριά ποινικά αδικήματα από παράβαση καθήκοντος μέχρι και την Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας, οπότε και αντιλήφθηκα πως οι σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι που είχε επικαλεσθεί προκειμένου να με απομακρύνει από την μονάδα που υπηρετούσα , αφορούσαν στην μη θετική εξέλιξη μίας υπηρεσιακής υπόθεσης, στην οποία ο ίδιος με είχε εμπλέξει, έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό ο ίδιος και η ως άνω ……

Με άλλα λόγια, εμφανιζόταν να μου αποδίδει την πλήρη ευθύνη για μία επιχείρηση που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει και όπως γινόταν παραδεκτό, στο έγγραφο της κλήσης σε απολογία, είχε υλοποιηθεί βάσει προφορικών εντολών τους. Από πλευράς μου, συνειδητοποιώντας ότι είχε ενορχηστρώσει μία πλεκτάνη προκειμένου να με καταρρακώσει, όχι μόνον επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά και ψυχολογικά και να με διαπομπεύσει δημοσίως, κατέθεσα άμεσα τις έγγραφες εξηγήσεις μου στην πειθαρχική διαδικασία και ταυτόχρονα προέβην σε Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (απεστάλη με δικαστικό επιμελητή στις 26.6.2018… ). Στο συγκεκριμένο έγγραφο, έχω περιγράψει αναλυτικά τον εξευτελιστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκα εγώ και οι συνάδελφοί μου στην Μονάδα”.

Να θυμίσουμε ότι την επίμαχη περίοδο της καταγγελίας ο πρώην διοικητής της Ε.Υ.Π. Γιάννης Ρουμπάτης είχε καλέσει στο γραφείο του μια ομάδα συγκεκριμένων δημοσιογράφων και είχε δώσει μια “τύπου” συνέντευξη προκειμένου να διαψεύσει αυτά που “κυκλοφορούσαν σε βάρος του”! Είναι προφανές ότι τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη. Επίσης είναι προφανές ότι ο Ρουμπάτης έχει το τεκμήριο της Αθωότητας αφού μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει καταδικαστεί για την υπόθεση αλλά ούτε καν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Το mega culpa του κ. Ρουμπάτη, η καταγγελία που θάφτηκε το 2018, η συγκάλυψη της και … η αποκάλυψη η δική μας

Στις 5 Μαΐου του 2018, γράφαμε για το mega coulpa του τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη, αναφορικά με την πρόσκληση διευθυντικών στελεχών εφημερίδων για να εξιστορήσει μια σε βάρος του υπό εξύφανση σχεδίου σπίλωσης και φαλκίδευσης της προσωπικής του υπόστασης.

Και τότε θέσαμε κάτι απλό στη λογική και στην ερμηνεία βασικό ερώτημα, για τον εξ’ απορρήτων εθνικό σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού, καθώς κι εθνικού ωτακουστή μας. Δεν γνωρίζαμε πάντως, ότι σε αυτό που χαρακτηρίσαμε ως προσωπικού χαρακτήρα ζητήματα αντιπαράθεσης, υπήρχε και αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης. Γνωρίζουμε ωστόσο πως για τον φορέα της καταγγελίας είχε προηγηθεί οργανωμένο σχέδιο εμφάνισης του ως ατόμου ανεξέλεγκτα τυχοδιωκτικού που εμπορεύεται τα πάντα για την ατομική ανέλιξη. Ουδέν κατά τα φαινόμενα ψευδέστερο αυτού.

Εκείνη η καταγγελία που εξετάστηκε από την ασφάλεια, τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, με παράθεση στοιχείων, φωτογραφιών, απειλητικών κι εκβιαστικών μηνυμάτων, θάφτηκε. Και το ερώτημα είναι γιατί; Κάποιοι πολίτες είναι πιο πολίτες, ή μήπως ο κ. Ρουμπάτης ως εκ της θέσης του, είχε πολλά να προσάψει σε γούνες και γουνάκια πολλών από τον ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους και το συστημικό πολιτικό σχηματισμό του; Κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς πληθώρα αξιωματικών που είδαν τη σταδιοδρομία τους να κόβεται στα δύο, μέσα από αυθεντικές ή μη απομαγνηματοφωνημένες συνομιλίες τους.

Κάπως έτσι μπήκαμε κι εμείς στο κάδρο των υπόπτων συμμετοχής σε κύκλωμα διαφθοράς της αστυνομίας. Γιατί η κριτική ενοχλεί και όταν υπάρχει φωνή εκτός πεδίου ελέγχου, πρέπει αν μη τί άλλο να φιμώνεται. Κι αν πάλι δεν φιμώνεται, να διώκεται και ν’ αποπειράται ο διασυρμός της. Αποτελεί τη μέγιστη τιμή μας σε όλη τη διαδρομή μας στη δημοσιογραφία, που μπόρεσε να επιδαψιλεύσει κάποιος και όλοι όσοι θ’ ακολουθήσουν.  

Διαβάστε τί γράφαμε το Μάιο του 2018: 

Ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης διαθέτει τη φήμη του αριστοτέχνη στα επικοινωνιακά ζητήματα και άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου για
τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου την περίοδο 1987- 1988, ενώ από το 1981 ήδη, την κυβερνητική  αφετηρία του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε ειδικός σύμβουλος του Ανδρέα σε θέματα των διεθνών ΜΜΕ.

Πως όμως ένας τόσο μεγάλος αρτίστας στα επικοινωνιακά υπέπεσε σε τόσο mega coulpa; Γιατί η συνάθροιση στην Κατεχάκη δημοσιογράφων πρώτης γραμμής και η εξομολόγηση περί υπονόμευσης του ίδιου και της ΕΥΠ, προδίδει σύγχυση και απώλεια ψυχραιμίας.

Κι αυτό γιατί όταν καταγγέλλει σχέδιο υπονόμευσης ή αποσταθεροποίησης αποκαλύπτοντας μάλιστα συγκεκριμένες διευθύνσεις και κατευθύνσεις, το πρώτο που όφειλε να ξεκαθαρίσει είναι, όχι την προέλευση της όποιας ασύμμετρης εναντίον του ίδιου ή της υπηρεσίας που διευθύνει απειλής, αλλά το γιατί αυτή η απειλή και όλα όσα κατά τον ίδιο επίκειται να δημοσιευθούν, αποτελούν μυθεύματα και σπέκουλα.

Δεν μπαίνουμε στην ουσία των αυτο-καταγγελιών και ειδικά στο σκέλος που αφορά σε προσωπικού χαρακτήρα ζητήματα. Είναι έξω από κάθε ορισμό και αυτοκαθορισμό της δεοντολογικής και αξιακής προσέγγισης μας σε θέματα αυτού του είδους. Όταν όμως καταγγέλλεις, η πρώτη χρεοφειλή είναι η απόδειξη πως πρόκειται για απροκάλυπτη σπέκουλα συνοδευόμενη με υπόδειξη στο που βρίσκεται το κάρφος και που η φενάκη της υπόθεσης και όχι εκφράσεις μέσα από το έρκος των οδόντων που συνιστούν γενικόλογες αοριστίες ως πρόπλασμα ενός κατασκοπευτικού θρίλερ.

Το αποτέλεσμα του αθυρματικού λόγου είναι το σαμποτάρισμα, η υπονόμευση και η φαλκίδευση του είδους που σπεύδεις υποθετικά να προασπίσεις.

Διαβάστε περισσότερα για ον κύριο αυτόν ΕΔΩ:

https://greeknewsondemand.com/?s=%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A3

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr