Home ΗΠΑ Ο κορυφαίος δωρητής των Δημοκρατικών Sam Bankman-Fried συναντήθηκε με τον Λευκό Οίκο 4 φορές πριν από τη σύλληψη με κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων χρηματοδότησης πολιτικών εκστρατειών.

Ο κορυφαίος δωρητής των Δημοκρατικών Sam Bankman-Fried συναντήθηκε με τον Λευκό Οίκο 4 φορές πριν από τη σύλληψη με κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων χρηματοδότησης πολιτικών εκστρατειών.

by _
0 comment 261 views
συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων χρηματοδότησης πολιτικών εκστρατειών
συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων χρηματοδότησης πολιτικών εκστρατειών

Charles Guerin/Abaca/Sipa μέσω AP Images

Ο κορυφαίος δωρητής των Δημοκρατικών Sam Bankman-Fried συναντήθηκε με τον Λευκό Οίκο 4 φορές πριν από τη σύλληψη με κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων χρηματοδότησης πολιτικών εκστρατειών.

Από Caleb Howe, 30 Δεκεμβρίου 2022, 3:57 μ.μ

Ο ιδρυτής της καταστροφής κρυπτονομισμάτων FTX και δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής των Δημοκρατικών το 2022 Sam Bankman-Fried (SBF, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ) είχε τουλάχιστον τέσσερις συναντήσεις στον Λευκό Οίκο φέτος με την κυβέρνηση του Προέδρου Joe Biden, δύο από τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα στους 2 μήνες που προηγήθηκαν της θεαματικής κατάρρευσης της εταιρείας κρυπτονομισμάτων του και της επακόλουθης σύλληψης του SBF με κατηγορίες που περιλαμβάνουν παραβιάσεις χρηματοδότησης πολιτικών εκστρατειών.

Αυτή η αποκάλυψη προέρχεται από ρεπορτάζ του Bloomberg και του εκτενούς «S.B.F. Chronicles» στο Puck.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος ήταν φωνητικός και ορατός σε όλη τη διάρκεια της κατάρρευσης, χρησιμοποιούσε «βρώμικα χρήματα» για να «αγοράσει» επιρροή, κυρίως στους Δημοκρατικούς αλλά και σε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, λένε οι Δικηγόροι των ΗΠΑ. Κατά τη φάση του μετά την κατάρρευση, ο κ. SBF πρότεινε να δωρίσει ίσα ποσά στους Ρεπουμπλικάνους, αλλά κρυφά για να αποφύγει την αντίδραση του φιλελεύθερου Τύπου. Οι λέξεις «Ρεπουμπλικάνοι» και «σκοτεινό χρήμα» έχουν προσελκύσει μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης με κάποιους να δηλώνουν αβάσιμα ως γεγονός ότι έδωσε «το ίδιο ποσό» και στα δύο κόμματα, αλλά από τα επαληθεύσιμα χρήματα που έχουν εντοπιστεί ήταν σε μεγάλο βαθμό υπέρ των Δημοκρατικών και των ομάδων ευθυγραμμισμένων με τους Δημοκρατικούς.

Και στην αστραπιαία συναναστροφή με τους Δημοκρατικούς και την αγορά επιρροής, ο SBF όχι μόνο είχε άφθονο χρόνο με το πρώην μέλος της ομάδας μετάβασης Μπάιντεν-Χάρις και νυν πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, αλλ’ επίσης τουλάχιστον τέσσερις προσωπικές συναντήσεις στον Λευκό Οίκο.

Αυτές περιελάμβαναν τουλάχιστον δύο συναντήσεις με τον Steve Ricchetti, Σύμβουλο του Προέδρου, μία με τον αναπληρωτή αρχηγό του προσωπικού του Μπάιντεν, Bruce Reed, και μια προφανή διήμερη συνάντηση μετά από αυτήν, χωρίς να αναφερθούν οι συμμετέχοντες.

Ο αδερφός της SBF, Gabriel Bankman-Fried, ο οποίος είναι ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για τα προγράμματα πολιτικών δωρεών FTX/SBF, είχε επίσης μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο φέτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >>

Top Dem Donor FTX’s Sam Bankman-Fried Met With White House 4 Times Before Arrest on Charges Including Campaign Finance Violations

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr