Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Μπολσονάρο λέει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τη διοίκηση του στρατού της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των αμφισβητούμενων εκλογών

Ο Μπολσονάρο λέει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τη διοίκηση του στρατού της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των αμφισβητούμενων εκλογών

by _
0 comment 433 views
Ο Μπολσονάρο λέει ότι είναι…
Ο Μπολσονάρο λέει ότι είναι…

Ο Μπολσονάρο λέει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τη διοίκηση του στρατού της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των αμφισβητούμενων εκλογών

10 Δεκεμβρίου 2022 Niamh Harris

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου μίλησε σε υποστηρικτές την Παρασκευή και διαβεβαίωσε ότι παραμένει επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι ο στρατός θα πάρει το μέρος του λαού καθώς πλησιάζει η εκλογική πιστοποίηση του αντιπάλου του.

Το Infowars αναφέρει: Ο Μπολσονάρο είπε στους υποστηρικτές που περιβάλλουν το προεδρικό μέγαρο Αλβοράντα: «Είμαι ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων»

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι το τελευταίο εμπόδιο στον σοσιαλισμό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ενωμένοι. Οφείλουν πίστη στο λαό και σεβασμό στο Σύνταγμα. Και είναι υπεύθυνοι για την ελευθερία μας», είπε ο Μπολσονάρο στους υποστηρικτές μας, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Metrópoles.

 

 

«Αυτός που αποφασίζει πού θα πάω είσαι εσύ. Αυτός που αποφασίζει ποιον δρόμον θα ακολουθήσουν οι ένοπλες δυνάμεις είστε εσείς», είπε ο Μπολσονάρο στο πλήθος.

«Σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους, θα κερδίσουμε», είπε, προσθέτοντας, «τίποτα δεν πάει χαμένο».

Η ομιλία προς τους υποστηρικτές έρχεται μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων καθώς οι Βραζιλιάνοι αμφισβήτησαν τις κλεμμένες εκλογές τους, όπου τα αμφισβητήσιμα αποτελέσματα έδειξαν μια νίκη του νεοεκλεγμένου σοσιαλιστή προέδρου Luiz Inacio Lula da Silva.

Αυτό έρχεται επίσης ημέρες αφότου ο στρατός, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, εισέβαλε σε φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο και σκότωσε κορυφαίους ηγέτες του καρτέλ ναρκωτικών Comando Vermelho (Κόκκινη Διοίκηση), που υποστηρίζει τον Silva, ο οποίος είχε προηγουμένως καταδικαστεί και φυλακιστεί για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

ΠΗΓΗ >>

Bolsonaro Says He’s Ready To Take Command Of Brazil’s Military In Disputed Election

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr