Home ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΕΟΣ!!! – Ο Μπιλ Γκέιτς είναι έτοιμος να συναντηθεί με τους Ταλιμπάν για να «βοηθήσει το Αφγανιστάν να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα»

ΕΛΕΟΣ!!! – Ο Μπιλ Γκέιτς είναι έτοιμος να συναντηθεί με τους Ταλιμπάν για να «βοηθήσει το Αφγανιστάν να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα»

by _
0 comment 294 views
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι έτοιμος να συναντηθεί με τους Ταλιμπάν για να «βοηθήσει το Αφγανιστάν να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα»
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι έτοιμος να συναντηθεί με τους Ταλιμπάν για να «βοηθήσει το Αφγανιστάν να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα»

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι έτοιμος να συναντηθεί με τους Ταλιμπάν για να «βοηθήσει το Αφγανιστάν να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα»

«Ο κόσμος είναι αρκετά αποσπασμένος και δεν υπάρχει τόση ενέργεια που θα περίμενα για την ετοιμότητα για πανδημία», λέει ο Γκέιτς

από το Sputnik
17 Οκτωβρίου 2022, 10:37 π.μ


Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε ότι δεν θα απέκλειε μια συνάντηση με τους Ταλιμπάν εάν βοηθήσει το Αφγανιστάν να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα.

«Ειλικρινά, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ευαισθησία γύρω από αυτό. Θα έκανα σχεδόν τα πάντα για να βοηθήσω την εκστρατεία για την πολιομυελίτιδα, είναι η κορυφαία προτεραιότητα του Ιδρύματος [Bill and Melinda Gates]», δήλωσε ο Gates στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι οι εταίροι του ιδρύματος είχαν ήδη συναντηθεί με τους Ταλιμπάν στο Κατάρ και πρόσθεσε ότι ήταν ικανοποιημένος που το κίνημα δεν απέλυσε τον προηγούμενο υπουργό Υγείας, τον οποίο είπε ότι ήταν «αρκετά ικανός».

Ο Γκέιτς είπε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν παίρνουν στα σοβαρά την απειλή της ασθένειας.

«Ο κόσμος είναι αρκετά αποσπασμένος και δεν υπάρχει τόση ενέργεια που χρειάζεται για την ετοιμότητα για πανδημία όσο θα περίμενα», είπε.



Η πολιομυελίτιδα είναι μια εξαιρετικά μολυσματική ιογενής ασθένεια που προσβάλλει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει πλήρη παράλυση μέσα σε λίγες ώρες. Η ασθένεια είναι ενδημική σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πολλοί Αφγανοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021. Η μεταβατική κυβέρνησή τους δεν μπόρεσε να περιορίσει τις υπάρχουσες οικονομικές, ανθρωπιστικές κρίσεις και κρίσεις ασφαλείας, οι οποίες επιδεινώθηκαν μόνο τον περασμένο χρόνο.

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr