Home ΔΙΕΘΝΗ Ρώσος αξιωματούχος λέει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ρώσος αξιωματούχος λέει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

by _
0 comment 148 views

Ρώσος αξιωματούχος λέει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Πούτιν ζητούσε εγγύηση από τις ΗΠΑ ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ.

Από τον Jonas E. Alexis, Senior Editor – 14 Οκτωβρίου 2022


Του Dave DeCamp

Ρώσος αξιωματούχος του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε την Πέμπτη ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σχολιάζοντας την πρόσφατη προσπάθεια του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ενταχθεί στη συμμαχία.

Μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την προσάρτηση του ουκρανικού εδάφους στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Ζελένσκι υπέβαλε μια «ταχεία» αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία απορρίφθηκε γρήγορα.

Ο Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι η αίτηση του Ζελένσκι ήταν μια κίνηση προπαγάνδας. «Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε εγγυημένη κλιμάκωση στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε.

Ο Βενεντίκτοφ είπε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αναγνωρίζουν επίσης ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς να πυροδοτήσει παγκόσμιο πόλεμο. «Η αυτοκτονική φύση ενός τέτοιου βήματος γίνεται κατανοητή από τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ», είπε.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν αναζητούσε εγγύηση από τις ΗΠΑ ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ. Παρόλο που ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές τότε ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στη συμμαχία οποιαδήποτε στιγμή στο άμεσο μέλλον, αρνήθηκε να δώσει την υπόσχεση.



Τον Μάρτιο, όταν φαινομενικά συζητούσε την περίοδο πριν από τον πόλεμο, ο Ζελένσκι είπε ότι ζήτησε μια ευθεία απάντηση σχετικά με το εάν η Ουκρανία θα γίνει ή όχι μέλος του ΝΑΤΟ. Του είπαν όχι, αλλά ότι «δημόσια», η πόρτα θα παραμείνει ανοιχτή.

«Τους ζήτησα προσωπικά να πουν ευθέως ότι θα σας δεχθούμε στο ΝΑΤΟ σε ένα ή δύο ή πέντε χρόνια, απλά να το πείτε άμεσα και ξεκάθαρα ή απλώς να πείτε όχι», είπε στο CNN. «Και η απάντηση ήταν πολύ σαφής, δεν πρόκειται να γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά δημόσια, οι πόρτες θα παραμείνουν ανοιχτές».

Ενώ το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να δεχτεί την Ουκρανία ως πλήρες μέλος, το Politico ανέφερε την Τετάρτη ότι η συμμαχία εργάζεται σε ένα 10ετές σχέδιο για την ανοικοδόμηση της στρατιωτικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας όπλων της χώρας. Η ιδέα θα ήταν να επικεντρωθεί στη μετατόπιση της χώρας από τη χρήση σοβιετικού εξοπλισμού στη χρήση κυρίως όπλων του ΝΑΤΟ, καθιστώντας την de facto μέλος του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ >> https://www.veteranstoday.com/2022/10/14/russian-official-says-ukraine-joining-nato-would-guarantee-world-war-iii/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr