Home ΔΙΕΘΝΗ Ο εισαγγελέας της ΕΕ ξεκινά επίσημη έρευνα για την απάτη του εμβολίου για τον COVID – Μεγάλη συσκότιση του θέματος από τα ΜΜΕ

Ο εισαγγελέας της ΕΕ ξεκινά επίσημη έρευνα για την απάτη του εμβολίου για τον COVID – Μεγάλη συσκότιση του θέματος από τα ΜΜΕ

by _
0 comment 226 views
Ο εισαγγελέας της ΕΕ ξεκινά επίσημη έρευνα για την απάτη του εμβολίου για τον COVID – Μεγάλη συσκότιση του θέματος από τα ΜΜΕ
Ο εισαγγελέας της ΕΕ ξεκινά επίσημη έρευνα για την απάτη του εμβολίου για τον COVID – Μεγάλη συσκότιση του θέματος από τα ΜΜΕ

Ο εισαγγελέας της ΕΕ ξεκινά επίσημη έρευνα για την απάτη του εμβολίου για τον COVID – Μεγάλη συσκότιση του θέματος από τα ΜΜΕ

17 Οκτωβρίου 2022 Ειδήσεις Sean Adl-Tabatabai

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO, European Public Prosecutor’s Office) ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τις δόλιες αγορές εμβολίων Covid-19 από την ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση του Politico.

Η EPPO, ένας ανεξάρτητος φορέας της ΕΕ, είναι υπεύθυνος για τη διερεύνηση και τη δίωξη οικονομικών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της διαφθοράς. Σε πρόσφατη ανακοίνωση (δείτε εδω), το όργανο επιβεβαίωσε ότι ερευνά την δυνητικά διεφθαρμένη συμφωνία μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, και του προέδρου της ΕΕ, φον ντερ Λάιεν.

Το Summit.news αναφέρει: «Αυτή η εξαιρετική επιβεβαίωση έρχεται μετά το εξαιρετικά υψηλό δημόσιο ενδιαφέρον. Δεν θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο», ανέφερε η EPPO.

Τον Απρίλιο του 2021, οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά μηνύματα κειμένου που αντάλλαξαν η von der Leyen και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, εν όψει της μεγαλύτερης σύμβασης προμήθειας εμβολίων στην ΕΕ — για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου BioNTech/Pfizer. Η συμφωνία θα ανέρχεται σε 35 δισεκατομμύρια ευρώ εάν εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με τις τιμές των εμβολίων που διέρρευσαν.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο Διαμεσολαβητής της ΕΕ κατηγόρησε την Επιτροπή για κακοδιοίκηση επειδή δεν αναζήτησε τα γραπτά μηνύματα ως απάντηση σε αίτημα στο πλαίσιο του Νόμου για την Ελευθερία Πληροφόρησης. Χωρίς να επιβεβαιώσει την ύπαρξη των γραπτών μηνυμάτων, η Επιτροπή υποστήριξε στην απάντησή της ότι «δεν τηρούνται βραχύβια, εφήμερα γραπτά μηνύματα». Είπε ότι μια αναζήτηση για τα γραπτά μηνύματα δεν είχε δώσει κανένα αποτέλεσμα. – Politico



Τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο δημοσίευσε την προαναφερθείσα έκθεση στην οποία ανέφερε ότι η Επιτροπή αρνήθηκε τη διαφάνεια σχετικά με τις λεπτομέρειες του προσωπικού ρόλου της von der Leyen στη σύμβαση της Pfizer.

Σε αυτό, η εποπτική αρχή του προϋπολογισμού διαπίστωσε ότι ο επικεφαλής της ΕΕ συμπεριφέρθηκε ακανόνιστα προκειμένου να συνάψει προσωπικά μια προκαταρκτική συμφωνία με την Pfizer, αντί να βασίζεται σε κοινές διαπραγματευτικές ομάδες. Ενώ η Επιτροπή έχει συνάψει άλλες συμβάσεις εμβολίων, αρνήθηκε να παράσχει στο δικαστήριο οποιαδήποτε έγγραφα σχετικά με αυτές τις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τη Βελγίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Kathleen van Brempt, «πολλές πτυχές» της σύμβασης Pfizer θα πρέπει να διερευνηθούν, συμπεριλαμβανομένων «των γραπτών μηνυμάτων μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής και του γεγονότος ότι δεν υπάρχει έντυπη διαδρομή των προκαταρκτικών διαπραγματεύσεων σε πρώτο βαθμό».



Σύμφωνα με το Politico, «ο ευρωβουλευτής προεδρεύει της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον COVID-19», προσθέτοντας ότι τόσο ο διαμεσολαβητής της ΕΕ όσο και ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής.

«Η επιτροπή [COVID-19] θα παρακολουθεί αυτή την υπόθεση με μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο Van Brempt.

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/eu-prosecutor-launches-official-investigation-into-covid-jab-fraud-media-blackout/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr