Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Πούτιν προσφέρει πλήρη ρωσική υπηκοότητα σε όλους τους Ουκρανούς!!!

Ο Πούτιν προσφέρει πλήρη ρωσική υπηκοότητα σε όλους τους Ουκρανούς!!!

by _
0 comment 122 views

Ο Πούτιν προσφέρει πλήρη ρωσική υπηκοότητα σε όλους τους Ουκρανούς!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 19 Ιουλ. 2022 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube

Πρωτοδημοσιεύθηκε στις 13 Ιουλίου 2022


Ένα νέο διάταγμα που προσφέρει πλήρη υπηκοότητα σε όλους τους Ουκρανούς εξόργισε την ουκρανική κυβέρνηση και υπογράφηκε από τον Πούτιν, οδηγώντας σε εικασίες ότι ένας από τους στρατιωτικούς στόχους του Πούτιν είναι η πλήρης προσάρτηση όλων των περιοχών που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Δείτε εικόνα >> https://i0.wp.com/greatgameindia.com/wp-content/uploads/2022/07/Featured-Image-30.jpg?w=1392&ssl=1

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, υπέγραψε ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο διάταγμα που δίνει εντολή «σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας» να δοθεί «το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για υπηκοότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με απλοποιημένο τρόπο», αφού πριν από ένα μήνα η Ρωσία άρχισε να εκδίδει διαβατήρια σε Ουκρανούς πολίτες των φιλορωσικών αυτονομιστικών δημοκρατιών της περιοχής του Ντονμπάς.

Αυτό οδήγησε σε εικασίες ότι ένας από τους στρατιωτικούς στόχους του Πούτιν είναι η πλήρης προσάρτηση όλης της περιοχής που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στο νότο και στα ανατολικά.

Οι Moscow Times αναφέρουν ότι «Σχεδόν το 40% από τους 137.700 πολίτες πρώην σοβιετικών χωρών που απέκτησαν τη ρωσική υπηκοότητα τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2022 ήταν από την Ουκρανία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών», υποδεικνύοντας ότι το νέο πρόγραμμα υπηκοότητας για τους Ουκρανούς φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.



Το νέο διάταγμα εξόργισε απροσδόκητα την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση ως απάντηση: «Η παράνομη έκδοση διαβατηρίων… αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς και των κανόνων και των αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Στο μεταξύ, μια σειρά από σημαντικές διοικητικές θέσεις υπεύθυνες για τοπικούς και περιφερειακούς δήμους της Ουκρανίας καλύφθηκαν πρόσφατα, κάτι που αποτελεί άλλη μια ένδειξη των προθέσεων της Ρωσίας για την ανατολική Ουκρανία.

Για παράδειγμα, η «εμφάνιση αξιωματούχων με αλεξίπτωτο» σε περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο περιγράφουν οι Moscow Times:

«Ανώτερες θέσεις εργασίας έχουν παραδοθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό Ρώσων αξιωματούχων στα κατεχόμενα μέρη της Ουκρανίας, σε κάτι που οι αναλυτές είπαν ότι ήταν μια προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών με τη Μόσχα ενόψει μιας πιθανής διαδικασίας προσάρτησης.»

Μόνο αυτή την εβδομάδα, οι διορισμοί περιλάμβαναν έναν πρώην βουλευτή από το ρωσικό κοινοβούλιο, αξιωματούχους της περιφερειακής κυβέρνησης και έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).



Η έκθεση συνεχίζει λέγοντας,

«Ίσως η πιο σημαντική περίπτωση μέχρι στιγμής ήρθε την Τρίτη, όταν ο πρώην Ρώσος κοινοβουλευτικός βουλευτής Αντρέι Κοζένκο διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της «στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης» των κατεχόμενων περιοχές της περιοχής Zaporizhzhya της Ουκρανίας. Θα επιβλέπει την οικονομική ενοποίηση με τη Ρωσία, σύμφωνα με επίσημη δήλωση».

Οι Moscow Times σημειώνουν περαιτέρω ότι «την ημέρα πριν από την εγκατάσταση του Kozenko στην περιοχή Zaporizhzhya, ο πρώην αξιωματικός της FSB Sergei Yeliseyev έγινε επικεφαλής της κυβέρνησης της κατεχόμενης περιοχής Kherson».

Άλλοι, όπως ο John Mearsheimer, θεωρούν ότι οι αρχικοί, πιο περιορισμένοι πολεμικοί στόχοι του Πούτιν μπορεί να άλλαξαν και διευρύνθηκαν σε εύρος από την έναρξη της εισβολής, πιθανώς σε μεγάλο βαθμό ως απάντηση στην κλιμάκωση της εμπλοκής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση. Ορισμένοι δυτικοί αναλυτές ισχυρίστηκαν ότι ο Πούτιν επεδίωξε από την αρχή την άμεση προσάρτηση τμημάτων ή ολόκληρης της Ουκρανίας.

__________

ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ >> https://greatgameindia.com/putin-full-citizenship-ukrainians/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr