Home Greek News Οι εργαζόμενοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δε θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές

Οι εργαζόμενοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δε θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές

by _
0 comment 155 views
Οι εργαζόμενοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δε θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές
Οι εργαζόμενοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δε θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές

Οι εργαζόμενοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δε θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές

Σοβαρά τα προβλήματα στο αεροδρόμιο


«Οι εργαζόμενοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δε θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές. Υπεύθυνοι για τις συνέπειες της συμφωνίας, που υπαγορεύεται από το συμφέρον και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι αεροπορικές εταιρείες που πιέζουν για την επιτάχυνση της εναέριας κυκλοφορίας, η κυβέρνηση, η εργοδοσία και το ΔΣ της ΕΕΕΚΕ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας ΥΠΑ, σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ του υπουργείου και του ΔΣ της ΕΕΕΚΕ που αφορά τον επιπλέον όγκο που θα καλούνται να διαχειρίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στην ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

«Συνάδελφοι, οι ανθρώπινες ζωές δε γυρίζουν πίσω επειδή ο υπουργός θα δώσει μπόνους! Η συμφωνία της 11/04 μεταξύ του υπουργείου και του ΔΣ της ΕΕΕΚΕ, που έρχεται να υποστηρίξει ο υπουργός στη ΓΣ των εργαζομένων, προβλέπει ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα διαχειρίζονται ένα αδιανόητα υψηλό αριθμό αεροσκαφών, με αντάλλαγμα μπόνους! Είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών! Είναι επικίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα!

Γύρω μας γίνεται πόλεμος, όπως είναι γνωστό υπάρχει αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα.

Υπάρχουν τα γνωστά καθημερινά προβλήματα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, η αεροπορική κίνηση αυξάνεται.

Δεν μπορεί να αυξηθεί η χωρητικότητα του εναέριου χώρου, (το πόσα δηλαδή αεροσκάφη χωράνε σε κάθε χώρο ώστε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να τα διαχειριστούν με ασφάλεια), με βάση το πόσα λεφτά θα δώσει το υπουργείο σε μπόνους!



Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας, στις ραδιοσυχνότητες, στα ραδιοβοηθήματα! Λείπει προσωπικό και οι αναγκαίες εκπαιδεύσεις καθυστερούν με διάφορα προσχήματα! Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να έρχονται ο υπουργός και ο ΓΓ του υπουργείου σε ΓΣ των εργαζομένων, για να πλασάρουν τα συμφέροντα των αεροπορικών εταιρειών.

Ποτέ, κανένας εργαζόμενος δε θα δεχόταν να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων. Γι’ αυτό μαζί με τις υποσχέσεις για μπόνους επιστρατεύονται απειλές ότι θα δυσαρεστηθεί ο υπουργός, που καλείται να συμμετέχει σε ΓΣ εργαζομένων!

Πάνε να μας κάνουν συνυπεύθυνους.

Οι εργαζόμενοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δε θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές. Υπεύθυνοι για τις συνέπειες της συμφωνίας, που υπαγορεύεται από το συμφέρον και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι αεροπορικές εταιρείες που πιέζουν για την επιτάχυνση της εναέριας κυκλοφορίας, η κυβέρνηση, η εργοδοσία και το ΔΣ της ΕΕΕΚΕ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr