Home Greek News Προήχθη σε Στρατηγό ο Ανδρέας Πόππας, ο πιο υψηλόβαθμος ομογενής στον στρατό των ΗΠΑ

Προήχθη σε Στρατηγό ο Ανδρέας Πόππας, ο πιο υψηλόβαθμος ομογενής στον στρατό των ΗΠΑ

by _
0 comment 176 views

Ο υψηλόβαθμος ομογενής στρατιωτικός Ανδρέας Πόππας (Andrew P. Poppas). Φωτογραφία: Oxi Day Foundation

Προήχθη σε Στρατηγό ο Ανδρέας Πόππας, ο πιο υψηλόβαθμος ομογενής στον στρατό των ΗΠΑ

04 Μαΐου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην έγκριση του διορισμού του Ελληνοαμερικανού Αντιστράτηγου Ανδρέα Πόππα (Andrew P. Poppas) ως επικεφαλής του αμερικανικού στρατού, με βαθμό Στρατηγού, προχώρησε η Γερουσία, δίνοντας το «πράσινο φως» για την προαγωγή του.

Ο Ανδρέας Πόππας, ο οποίος είναι και ο πιο υψηλόβαθμος ομογενής στις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις, θα έχει υπό την ηγεσία του περισσότερους από 800.000 ενεργούς και έφεδρους στρατιώτες, όπως επίσης και άνδρες της Προεδρικής Φρουράς. Το Σώμα του Στρατηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων (FORSCOM) είναι το πολυπληθέστερο στον αμερικανικό στρατό και περιλαμβάνει στρατιώτες σε μαχητική και εκστρατευτική ετοιμότητα, έχοντας τον συντονισμό των χερσαίων επιχειρήσεων.

Την είδηση της προαγωγής του Ανδρέα Πόππα διαδέχθηκε συγχαρητήριο μήνυμα από το Ιδρυμα ΟΧΙ της Ουάσιγκτον (Washington Oxi Day Foundation), όπως επίσης και άλλους φορείς της ελληνοαμερικανικής ομογένειας. Μάλιστα, ο κ. Πόππας ήταν εκ των παρουσιαστών της πρόσφατης εκδήλωσης των βραβείων του Ιδρύματος ΟΧΙ, καταδεικνύοντας τους δεσμούς που διατηρεί με τη γενέτειρα. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι εμπνέεται από την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στην τουρκική πολεμική μηχανή του Μουσολίνι, το 1940–’41.

Κατά το παρελθόν, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διετέλεσε διοικητής της περίφημης 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και έδρασε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr