Home Κορωνοϊος Σε έγγραφο του Ε.Ο.Φ από τις 9/12/21 σημειώνονται οι παρενέργειες του σκευάσματος Comirnaty (Pfizer), μέσα στις οποίες βρίσκουμε μυοκαρδιτιδες -περικαρδιτιδες

Σε έγγραφο του Ε.Ο.Φ από τις 9/12/21 σημειώνονται οι παρενέργειες του σκευάσματος Comirnaty (Pfizer), μέσα στις οποίες βρίσκουμε μυοκαρδιτιδες -περικαρδιτιδες

by _
0 comment 70 views

Despina Kousidou

 ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ

– ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ – ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΤΙΔΑ

………

Σε έγγραφο του Ε.Ο.Φ από τις 9/12/21 σημειώνονται οι παρενέργειες του σκευάσματος Comirnaty (Pfizer), μέσα στις οποίες βρίσκουμε μυοκαρδιτιδες -περικαρδιτιδες, αλλά κι αναφορά σε σπάνιες ηπατίτιδες.

Αναλυτικά:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του σήματος

Η PRAC ξεκίνησε αξιολόγηση της αυτοάνοσης ηπατίτιδας (μίας σπάνιας πάθησης στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται και καταστρέφει το ήπαρ) για να διαπιστωθεί εάν ενδέχεται να είναι ανεπιθύμητη ενέργεια του Comirnaty.

Η αξιολόγηση έπεται ενός πολύ μικρού αριθμού περιστατικών που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό με Comirnaty στην ιατρική βιβλιογραφία και την EudraVigilance. Περαιτέρω δεδομένα και αναλύσεις έχουν ζητηθεί από τον κάτοχο άδειας κυκλοφορίας για να υποστηρίξουν την υπό εξέλιξη αξιολόγηση της PRAC.

Με την έγκαιρη διάγνωση, η αυτοάνοση ηπατίτιδα γενικά ανταποκρίνεται καλά στην θεραπεία με φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα σημεία και τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ηπατίτιδας ποικίλλουν από άτομο σε άτομο και ενδέχεται να περιλαμβάνουν κιτρίνισμα του δέρματος (ίκτερος), συσσώρευση υγρού στα πόδια (οίδημα) ή στην κοιλιά (ασκίτης) και γαστρεντερικά συμπτώματα.

Η PRAC προτρέπει όλους τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς να αναφέρουν οποιαδήποτε περιστατικά αυτοάνοσης ηπατίτιδας και άλλων ανεπιθύμητων συμβάντων σε ανθρώπους μετά τον εμβολιασμό».

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πηγή:

https://www.eof.gr/c/document_library/get_file… 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr