Home ΔΙΕΘΝΗ Aερογέφυρα Κίνας: Έξι (!) θηριώδη μεταγωγικά Υ-20 προσγειώθηκαν Σερβία – HQ-22 για Βελιγράδι & όπλα για Ρωσία!

Aερογέφυρα Κίνας: Έξι (!) θηριώδη μεταγωγικά Υ-20 προσγειώθηκαν Σερβία – HQ-22 για Βελιγράδι & όπλα για Ρωσία!

by _
0 comment 155 views

9 Απρ 2022 – 19:11


Κινεζική αερογέφυρα – Μυρίζει μπαρούτι με Κόσοβο

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Έξι θηριώδη στρατιωτικά μεταγωγικά Y-20 της κινεζικής Αεροπορίας PLAAF προσγειώθηκαν πριν λίγο σε σερβικές στρατιωτικές βάσεις μεταφέροντας πυρομαχικά και οπλικά συστήματα.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Κίνα έστειλε φορτία όπλων εν μέσω νέας κρίσης με Κόσοβο και λίγο πριν την έναρξη επιχείρησης των Ρώσων στο Ντονμπάς.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κινεζική στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στα Βαλκάνια. Τα Y-20Α είναι ισοδύναμα των αμερικανικών C-17A.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έξι μεταγωγικά Y-20A της κινεζικής Αεροπορίας PLAAF προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Batajnica στην Σερβία. Η βάση αυτή βρίσκεται περίπου 25 χλμ βορειοδυτικά από το Βελιγράδι.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως τρία από τα έξι κινεζικά μεταγωγικά προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Nikola Tesla.



Σύμφωνα με την Evergreen Intel πρόκειται για τα κινεζικά μεταγωγικά με κωδικούς:

20041 #7A4281
20042 #7A4282
20045 #7A4285
20047 #7A427F
20049 #7A4287
20142 #7A428A

UAV Wing Loong και FK-3 για Σερβία

Προφανώς οι Κινέζοι μετέφεραν αντιαεροπορικά συστήματα FK-3 για την σερβική αεράμυνα. Υπήρχαν πληροφορίες για υπογραφή συμβολαίου μεταξύ Κίνας και Σερβίας για τουλάχιστον τρεις πυροβολαρχίες FK-3.

Το FK-3 αποτελεί την εξαγωγική έκδοση του Α/Α συστήματος HQ-22, που εισήλθε σε υπηρεσία με την Κίνα το 2014.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η εμβέλεια του HQ-22 εκτιμάται στα 170km.

Μπορεί να εκτοξεύσει 12 πυραύλους και να εμπλέξει έξι στόχους ταυτόχρονα.



Αν και έχει μικρότερη εμβέλεια από τα ρωσικά S-300 εντούτοις πιστεύεται ότι έχει καλύτερα ηλεκτρονικά αντίμετρα και ικανότητες κατάρριψης στόχων με μικρό ίχνος σε χαμηλά ύψη. Το σύστημα μπορεί να καταρρίψει πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς και drone. Το HQ-22 είχε πρωτο-παρουσιαστεί το 2016 στο αεροπορικό σόου Zhuhai.

Με το FK-3 το Βελιγράδι γίνεται ο πρώτος εξαγωγικός χρήστης του κινεζικού συστήματος και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αποκτά Α/Α σύστημα κατασκευασμένο στην Κίνα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως Σερβία έχει ήδη ανακοινώσει πως σκοπεύει να προμηθευτεί εννέα (9) κινεζικά UAV Wing Loong ικανά να φέρουν οπλισμό.

Το Wing Loong IΙ έχει τρεις πυλώνες μεταφοράς όπλων κάτω από κάθε πτέρυγα, με δυνατότητα ανάρτησης δύο πυραύλων αέρος – αέρος σε έκαστο εξ αυτών. Μπορεί δηλαδή να μεταφέρει 12 συνολικά πυραύλους.

Όπλα και για την Ρωσία

Το πιο πιθανό είναι οι Κινέζοι να έχουν μεταφέρει πυρομαχικά πχ πυραύλους και drone για την Ρωσία. Είναι δεδομένο πως η Κίνα “κάτι μετέφερε για την Ρωσία”.

Γι αυτό ακριβώς επέλεξε τώρα το Πεκίνο να μεταφερθεί το φορτίο στην Σερβία και από εκεί το Βελιγράδι θα το μεταφέρει στην Μόσχα.

Το πολύ σε επτά ημέρες από τώρα, ο ρωσικός Στρατός πρέπει να ξεκινήσει την μεγάλη επιχείρηση στο Ντονμπάς, όποτε ότι έπρεπε να κάνει η Κίνα το έκανε και το μετέφερε.

Οι Αμερικανοί φαίνεται πως κάτι είχαν αντιληφθεί για τον ρόλο της Σερβίας.



Το επεισόδιο με ΝΑΤΟϊκό μαχητικό

Χτες όπως αποκάλυψε το WarNews247, o Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην συνέντευξή του στην σερβική δημόσια τηλεόραση, αποκάλυψε πως ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος παρενόχλησε πτήση της σερβικής πολιτικής αεροπορίας προς την Μόσχα.

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε σε επεισόδιο που συνέβη την περασμένη Τετάρτη στην πτήση της Air Serbia από την Μόσχα για το Βελιγράδι όταν ΝΑΤΟϊκό μαχητικό κοντά στα σύνορα με την Λιθουανία, εισήλθε στην ρωσική ζώνη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας πετώντας πολύ κοντά στο σερβικό αεορσκάφος.

“Ο ρωσικός έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας ειδοποίησε τους πιλότους μας ότι μαχητικό αεροσκάφος πετάει πολύ κοντά και ζήτησε να γίνει αναγνώριση. Ήταν ένα F-15 ή Eurofighter γκρι χρώματος.

“Προφανώς ήταν αεροσκάφος του ΝΑΤΟ που παραβίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο και πετούσε ένα χιλιόμετρο κάτω από το δικό μας πολιτικό αεροπλάνο» ανέφερε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά αυτή διότι -όπως είπε- οι Ρώσοι θα μπορούσαν να ανοίξουν πυρ και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των επιβατών του σερβικού πολιτικού αεροπλάνου. Ανέφερε ότι για το επεισόδιο έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ.

Γνώριζαν ήδη οι Αμερικανοί και έστειλαν μήνυμα στο Βελιγράδι;

Δείτε εικόνες και βίντεο…



Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image



Image

Image

Image

Πηγη >> warnews247.gr

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr