Home Greek News Εμανουέλ Μακρόν: Κοινή «ανθρωπιστική επιχείρηση» Γαλλίας – Ελλάδας – Τουρκίας εκκένωσης στη Μαριούπολη

Εμανουέλ Μακρόν: Κοινή «ανθρωπιστική επιχείρηση» Γαλλίας – Ελλάδας – Τουρκίας εκκένωσης στη Μαριούπολη

by _
0 comment 119 views

AP Images

Εμανουήλ Μακρόν: Κοινή «ανθρωπιστική επιχείρηση» Γαλλίας – Ελλάδας – Τουρκίας εκκένωσης στη Μαριούπολη


Η Γαλλία συνεργάζεται με την Ελλάδα και την Τουρκία για «ανθρωπιστική επιχείρηση» εκκένωσης της Μαριούπολης, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Υπήρξε μια συγκεκριμένη συζήτηση σήμερα με τον Δήμαρχο της Μαριούπολης. Συντονιζόμαστε και στη συνέχεια θα διαπραγματευτούμε με τους Ρώσους», ανέφερε ο Εμ. Μακρόν στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Το συντομότερο δυνατό, ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες. Θα έχω μια συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν τις επόμενες 48 έως 72 ώρες για να οριστικοποιήσω τις λεπτομέρειες. Είναι επείγον», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη Γαλλία να αποδεχθεί το αίτημα της Ρωσίας να πληρώσει σε ρωσικά ρούβλια για το ρωσικό αέριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία θα επιδιώξει πληρωμές σε ρούβλια για αγορά φυσικού αερίου που πωλείται σε «μη φιλικές» χώρες, εγείροντας συναγερμό για μια πιθανή κρίση εφοδιασμού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο Μακρόν είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι «κείμενα δείχνουν ότι απαγορεύεται» να υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις για πληρωμές σε ρούβλια.

ΠΗΓΗ >> https://www.liberal.gr/world/koini-anthropistiki-epicheirisi-gallias-elladas-tourkias-ekkenosis-sti-marioupoli/439811

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr