Home ΔΙΕΘΝΗ Η Ουκρανία λέει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα την εφοδιάσουν με πολεμικά αεροσκάφη

Η Ουκρανία λέει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα την εφοδιάσουν με πολεμικά αεροσκάφη

by _
0 comment 129 views
Η Ουκρανία λέει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα τους εφοδιάσουν με πολεμικά αεροσκάφη
Η Ουκρανία λέει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα τους εφοδιάσουν με πολεμικά αεροσκάφη

FILE PHOTO: Mikoyan MiG-29 fighter aircraft © Global Look Press / Vladimir Prycek

Η Ουκρανία λέει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα την εφοδιάσουν με πολεμικά αεροσκάφη

Η Βουλγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία λέγεται ότι παραδίδουν 70+ αεροπλάνα στον ουκρανικό στρατό

Τρεις χώρες του ΝΑΤΟ θα παραδώσουν περισσότερα από 70 πολεμικά αεροσκάφη για χρήση στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν στρατιωτικοί εκπρόσωποι στο Κίεβο το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία θα παράσχουν πάνω από 70 αεροσκάφη MiG-29 και SU-25 της σοβιετικής εποχής που μπορούν να σταθμεύσουν σε πολωνικά αεροδρόμια.

Δεκαέξι μαχητικά MiG-29 και 14 SU-25 θα παρασχεθούν από τη Βουλγαρία. Η Πολωνία θα στείλει 28 πολεμικά αεροσκάφη MiG-29 και η Σλοβακία μπορεί να παραδώσει 12 αεροσκάφη MiG-29, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

«Οι συνεργάτες μας μας έδωσαν MiG-29 και SU-25! Εάν χρειαστεί, μπορούν να σταθμεύσουν σε πολωνικά αεροδρόμια από τα οποία οι Ουκρανοί πιλότοι μπορούν να εκτελούν μάχιμες αποστολές», ανέφερε η δήλωση, υποδηλώνοντας επίσης ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα «Φαντάσματα του Κιέβου».

Το «Φάντασμα του Κιέβου» έγινε θρύλος των μέσων ενημέρωσης μετά από αναφορές ότι ένας Ουκρανός πιλότος «κατάφερε να καταρρίψει μόνος του 6 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη». Ωστόσο, το υλικό που δείχνει το «Ghost» («Φάντασμα) αποκαλύφθηκε σύντομα ότι ήταν ένα κλιπ από το παιχνίδι υπολογιστή «Digital Combat Simulator».

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη, δηλώνοντας ότι ήταν απαραίτητο να «αποστρατιωτικοποιηθεί» η χώρα για να προστατευθούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και τα συμφέροντα ασφαλείας της ίδιας της Μόσχας. Η πλειονότητα των δυτικών χωρών καταδίκασε την επίθεση και επέβαλαν σκληρές κυρώσεις στους Ρώσους αξιωματούχους και στη χώρα γενικότερα.

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/russia/550916-ukraine-receive-nato-jets/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr