Home ΔΙΕΘΝΗ Ρωσία και Γαλλία θα μπορούσαν να πάνε σε πόλεμο, προειδοποιεί ο Πούτιν τον Μακρόν

Ρωσία και Γαλλία θα μπορούσαν να πάνε σε πόλεμο, προειδοποιεί ο Πούτιν τον Μακρόν

by _
0 comment 127 views

Russian President Vladimir Putin during a joint press conference with French President Emmanuel Macron, February 7, 2022 in Moscow. ©  AP Photo/Thibault Camus, Pool

7 Φεβ, 2022 22:40

Ρωσία και Γαλλία θα μπορούσαν να πάνε σε πόλεμο, προειδοποιεί ο Πούτιν τον Μακρόν

Αυτό θα συνέβαινε εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, είπε ο Ρώσος πρόεδρος…


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η είσοδος της Ουκρανίας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης και μια προσπάθεια ανακατάληψης της Κριμαίας θα προκαλέσουν ενδεχομένως πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας, όπως μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πούτιν εξήγησε χωρίς αβεβαιότητα σε τι θα μπορούσε να οδηγήσει η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ καθώς απάντησε σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου.

«Θέλετε η Γαλλία να πολεμήσει τη Ρωσία; Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε» αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και προσπαθήσει να εφαρμόσει την κρατική πολιτική της «επανένταξης» της Κριμαίας με τη βία, είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Το Κίεβο έχει χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως αντίπαλο και επιμένει ότι η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία, εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος. Μετά το πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο, η χερσόνησος ψήφισε για την επανένταξή της στη Ρωσία, κάτι που οι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν αναγνωρίσει.

Με ρωτάτε εάν η Ρωσία θέλει να κάνει πόλεμο με το ΝΑΤΟ – επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω, θέλει το ΝΑΤΟ να κάνει πόλεμο με τη Ρωσία;

Μια επίθεση της Ουκρανίας στην Κριμαία θα πυροδοτούσε το Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ, σύροντας όλη την Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία, εξήγησε ο Πούτιν.

Η Ρωσία είναι μια από τις κορυφαίες ατομικές δυνάμεις στον κόσμο. Δεν θα υπήρχαν νικητές», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους. «[Ο Μακρόν] δεν επιθυμεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ούτε κι εγώ.”

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι το Κίεβο έχει ήδη χρησιμοποιήσει βία για να επιλύσει την κρίση στο Ντονμπάς –τις δύο ανατολικές περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ– ήδη δύο φορές.

«Πού είναι οι εγγυήσεις μας ότι δεν θα προσπαθήσουν ξανά;» ρώτησε.

Ο Μακρόν επισκέφθηκε τη Μόσχα στις 7 Φεβ. φέτος για να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία, τα ευρύτερα ζητήματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, καθώς και τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία. Αναμένεται στο Κίεβο την Τρίτη.

________

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/russia/548600-putin-macron-nato-war-crimea/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr