Home ΔΙΕΘΝΗ 12 χώρες ανακαλούν τους περιορισμούς για τον COVID, το Ισραήλ καταργεί το «Green Pass»

12 χώρες ανακαλούν τους περιορισμούς για τον COVID, το Ισραήλ καταργεί το «Green Pass»

by _
0 comment 166 views

12 χώρες ανακαλούν τους περιορισμούς για τον COVID, το Ισραήλ καταργεί το «Green Pass»

Η Σουηδία και η Ελβετία ενώθηκαν με τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνοντας ότι θα άρουν τους περιορισμούς για τον COVID και θα ανοίξουν τις χώρες τους.

Της Μέγκαν Ρέντσοου


Η Ευρώπη επιταχύνει τα βήματα για την άρση των περιορισμών για τον COVID, καθώς οι προσπάθειες για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού έχουν αποτύχει και οι χώρες υποβαθμίζουν την απειλή που δημιουργεί ο SARS-CoV-2.

Η Σουηδία και η Ελβετία ενώθηκαν με τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνοντας ότι θα άρουν τους περιορισμούς για τον COVID και θα ανοίξουν τις χώρες τους.

Ανώτατοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης αυτή την εβδομάδα ότι καταργούν το διαβατήριο εμβολίου για τον COVID-19 της χώρας «Green Pass» για εστιατόρια, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θέατρα.

Η ενημέρωση της πολιτικής θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Φεβρουαρίου, δήλωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Naftali Bennet, εν αναμονή της έγκρισης από μια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η πολιτική απόδειξης εμβολιασμού του Ισραήλ θα παραμείνει σε ισχύ για εκδηλώσεις όπως πάρτι ή γάμους.

Η Σουηδία θα άρει όλους τους περιορισμούς για τον COVID έως τις 9 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Politico, ο Σουηδικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δήλωσε ότι επανεκτίμησε τον COVID ότι «δεν είναι κοινωνικά κρίσιμος» λόγω της καλύτερης κατανόησης της παραλλαγής Omicron, η οποία είναι πιο ήπια και σχετίζεται με λιγότερες νοσηλείες.

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τη Σουηδία», δήλωσε η πρωθυπουργός Magdalena Andersson. «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά περνά σε μια νέα φάση».



Η απόφαση να ανοίξει η Σουηδία ήρθε μια μέρα αφότου η Ελβετία, επικαλούμενη υψηλά επίπεδα ανοσίας και την πιο ήπια παραλλαγή Omicron, ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την υποχρεωτική εργασία από το σπίτι και τους κανόνες καραντίνας από σήμερα.

Η κυβέρνηση θα άρει επίσης τα μέτρα υγείας στα σύνορα και οι τουρίστες δεν θα χρειάζεται πλέον να λαμβάνουν ελβετικά πιστοποιητικά COVID.

Η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε ότι σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά άλλους περιορισμούς μετά από διαβούλευση με 26 καντόνια, εργοδότες, συνδικάτα και κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σε δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση θα καθορίσει τα επόμενα βήματα για χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία ανάλογα με την κατάσταση της υγείας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν μια κλιμακωτή στρατηγική εξόδου ή έναν απότομο τερματισμό όλων των μέτρων για τον COVID στις 17 Φεβρουαρίου.

Η Δανία ταξινομεί τον COVID ως ενδημική νόσο



Λίγες μέρες πριν από τις ανακοινώσεις της Σουηδίας και της Ελβετίας, η Δανία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει όλους τους περιορισμούς για τον COVID, επαναταξινομώντας τον COVID ως ενδημική ασθένεια.

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας, Magnus Heunicke, την 1η Φεβρουαρίου έγραψε μια επιστολή στην επιδημιολογική επιτροπή του κοινοβουλίου δηλώνοντας ότι ο COVID δεν είναι πλέον μια «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια».

Με βάση τις συστάσεις της επιτροπής, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τους περιορισμούς για τον COVID.

«Οι κανόνες θα λήξουν όταν η ασθένεια δεν θα χαρακτηρίζεται πλέον ως «κοινωνικά κρίσιμη» την 1η Φεβρουαρίου 2022», έγραψε ο Heunicke.

Ο χαρακτηρισμός μιας ασθένειας ως «κοινωνικά κρίσιμης» έδωσε στην κυβέρνηση την εξουσία να εφαρμόσει ευρεία περιοριστικά μέτρα, όπως το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Μια ενδημική ασθένεια κυκλοφορεί ελεύθερα, αλλά αναγνωρίζεται ότι αποτελεί λιγότερο κίνδυνο για τις κοινωνίες.



«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί τον επόμενο Δεκέμβριο», είπε ο Heunicke στο CNN τη Δευτέρα. «Αλλά υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Δανίας ότι θα έχουμε περιορισμούς μόνο εάν είναι πραγματικά απαραίτητοι και θα τους άρουμε το συντομότερο δυνατό. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Όταν ρωτήθηκε για τις εντολές εμβολίων, ο Heunicke είπε:

«Ευτυχώς δεν το χρειαζόμαστε αυτό στη Δανία… Είμαι πραγματικά χαρούμενος που δεν το χρειαζόμαστε γιατί είναι ένας πολύ προβληματικός δρόμος για να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο».

Ο Søren Brostrøm, γενικός διευθυντής της Αρχής Υγείας της Δανίας συμφώνησε:

«Δεν πιστεύω στις επιβεβλημένες εντολές εμβολίων. Είναι μια φαρμακευτική παρέμβαση με πιθανές παρενέργειες. Χρειάζεται ως αρχή να το αναγνωρίσετε αυτό. Νομίζω ότι αν πιέσετε πάρα πολύ, θα έχετε μια αντίδραση – η δράση προκαλεί αντίδραση, ειδικά με τα εμβόλια».

Οι δανικές αρχές θα συνεχίσουν να προτείνουν τη διενέργεια δοκιμών στο σπίτι όταν έρχονται σε επαφή με μεγάλες ομάδες ανθρώπων και θα διαθέσουν στο κοινό τις δοκιμές PCR. Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα θα εξακολουθήσουν να ελέγχονται κατά την είσοδο.



Άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες καταργούν τους περιορισμούς για τον COVID

Η Ιταλία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Λιθουανία, η Αγγλία και η Φινλανδία χαλάρωσαν επίσης τους περιορισμούς, ανέφερε το Bloomberg.

«Θα πρέπει να συζητήσουμε εάν είναι καιρός να έχουμε διαφορετική άποψη και να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε τους περιορισμούς ακόμη και με μεγάλο αριθμό λοιμώξεων», είπε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin στους δημοσιογράφους. «Ελπίζω ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τους περιορισμούς τον Φεβρουάριο».

Σε μια συνάντηση στο Ελσίνκι για να συζητηθεί ο ρυθμός άρσης των περιορισμών, η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει όλα τα όρια στις συγκεντρώσεις και να χαλαρώσει τους περιορισμούς στα εστιατόρια και τα μπαρ στις 14 Φεβρουαρίου. Τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την 1η Μαρτίου. Πολιτιστικοί χώροι, εκδηλώσεις και αθλητικά να είναι απαλλαγμένοι από περιορισμούς.

Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε την Τετάρτη για να συζητήσει πώς να περιοριστούν οι περιορισμοί. Η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί αρχικά στους κανόνες καραντίνας για τα παιδιά και σχεδιάζει να μειώσει την απαίτηση απομόνωσης 10 ημερών σε πέντε.

Η Γαλλία τερμάτισε την Τετάρτη τους υποχρεωτικούς κανόνες εργασίας από το σπίτι, κατάργησε τις απαιτήσεις για μάσκες προσώπου σε εξωτερικούς χώρους και ήρε τους περιορισμούς προσέλευσης σε στάδια και θέατρα. Ωστόσο, το δελτίο εμβολίου της χώρας θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου τα νοσοκομεία είναι σε θέση να λειτουργήσουν κανονικά χωρίς να ακυρωθούν οι διαδικασίες μη έκτακτης ανάγκης για να δημιουργηθεί χώρος για ασθενείς με COVID στην εντατική θεραπεία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.

Ερωτηθείς εάν η Γαλλία θα απαιτούσε δεύτερο ενισχυτικό εμβόλιο, ο Βεράν είπε ότι θα εξαρτηθεί από το αν υπήρχαν περαιτέρω μεταλλάξεις του ιού.

Η λιθουανική κυβέρνηση καταργεί την απαίτησή της για την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια και αθλητικές εκδηλώσεις, και οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν θα υποχρεούνται πλέον να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες δοκιμές.

Η Νορβηγία ακολούθησε το παράδειγμά της και ήρε τους περιορισμούς σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις, μπαρ και εστιατόρια και δεν θα απαιτήσει συνοριακές δοκιμές.

Η Αγγλία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι άρει τους περιορισμούς της για τον COVID. Από τις 27 Ιανουαρίου, τα καλύμματα προσώπου δεν απαιτούνταν πλέον από το νόμο πουθενά στην Αγγλία και η νομική απαίτηση για τις κάρτες COVID για την είσοδο σε μεγάλους χώρους και κλαμπ καταργήθηκε.

Η κυβέρνηση απέσυρε επίσης τις οδηγίες για την κάλυψη του προσώπου στις τάξεις, τις συμβουλές για άτομα που εργάζονται από το σπίτι και τους περιορισμούς για τους επισκέπτες του γηροκομείου.



Στις 26 Ιανουαρίου, η Ολλανδία άνοιξε ξανά εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και θέατρα ως μέρος μιας ευρύτερης χαλάρωσης των περιορισμών.

Τα lockdown είχαν ελάχιστα έως καθόλου οφέλη για τη δημόσια υγεία, δείχνει η ανάλυση

Λίγες μελέτες, αν υπάρχουν, έχουν διεξαχθεί για να καθοριστεί εάν τα διαβατήρια εμβολίων και οι περιορισμοί για τον COVID πράγματι μείωσαν τα κρούσματα COVID, τις νοσηλείες και τους θανάτους.

Ωστόσο, μια πρόσφατη ανάλυση που δημοσιεύθηκε από ερευνητέςτου Johns Hopkins διαπίστωσε ότι τα μέτρα περιορισμού του COVID που εφαρμόζονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν είχαν σχεδόν καμία επίδραση στη δημόσια υγεία.

«Βρίσκουμε ελάχιστα έως καθόλου στοιχεία ότι τα υποχρεωτικά lockdown στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αξιοσημείωτη επίδραση στα ποσοστά θνησιμότητας από τον COVID-19», έγραψαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης παραγγελίες για καταφύγιο, διαπιστώνοντας ότι μείωσαν τη θνησιμότητα από τον COVID μόνο κατά 2,9%.

Μελέτες που αξιολόγησαν μόνο παραγγελίες καταφυγίου βρήκαν μείωση της θνησιμότητας κατά 5,1%, αλλά όταν συνδυάστηκαν με άλλα μέτρα καραντίνας, οι παραγγελίες σε καταφύγιο αύξησαν στην πραγματικότητα τη θνησιμότητα από COVID-19 κατά 2,8%.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα όρια στις συγκεντρώσεις μπορεί να έχουν πράγματι αυξήσει τη θνησιμότητα από τον COVID. Αυτοί έγραψαν:

«[Οι παραγγελίες για καταφύγιο] μπορεί να απομονώσουν ένα μολυσμένο άτομο στο σπίτι με την οικογένειά του, όπου κινδυνεύει να μολύνει μέλη της οικογένειας με υψηλότερο ιικό φορτίο, προκαλώντας πιο σοβαρή ασθένεια. Συχνά, όμως, τα lockdown περιορίζουν την πρόσβαση των ανθρώπων σε ασφαλείς (υπαίθριους) χώρους όπως παραλίες, πάρκα και ζωολογικούς κήπους, ή περιλαμβάνουν εντολές μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ή αυστηρούς περιορισμούς συγκέντρωσης σε εξωτερικούς χώρους, ωθώντας τους ανθρώπους να συναντιούνται σε λιγότερο ασφαλή (εσωτερικά) μέρη».

Τα μέτρα περιορισμού του COVID συνέβαλαν επίσης στη «μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, στην αύξηση της ανεργίας, στη μείωση του σχολείου, στην πρόκληση πολιτικής αναταραχής, στη συμβολή στην ενδοοικογενειακή βία και στην υπονόμευση της φιλελεύθερης δημοκρατίας», ανέφερε η έκθεση.

Μελέτες που αξιολόγησαν μόνο παραγγελίες καταφυγίου βρήκαν μείωση της θνησιμότητας κατά 5,1%, αλλά όταν συνδυάστηκαν με άλλα μέτρα καραντίνας, οι παραγγελίες σε καταφύγιο αύξησαν στην πραγματικότητα τη θνησιμότητα από COVID-19 κατά 2,8%.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα όρια στις συγκεντρώσεις μπορεί να έχουν πράγματι αυξήσει τη θνησιμότητα από τον COVID. Αυτοί έγραψαν:

«[Οι παραγγελίες για καταφύγιο] μπορεί να απομονώσουν ένα μολυσμένο άτομο στο σπίτι με την οικογένειά του, όπου κινδυνεύει να μολύνει μέλη της οικογένειας με υψηλότερο ιικό φορτίο, προκαλώντας πιο σοβαρή ασθένεια. Συχνά, όμως, τα lockdown περιορίζουν την πρόσβαση των ανθρώπων σε ασφαλείς (υπαίθριους) χώρους όπως παραλίες, πάρκα και ζωολογικούς κήπους, ή περιλαμβάνουν εντολές μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ή αυστηρούς περιορισμούς συγκέντρωσης σε εξωτερικούς χώρους, ωθώντας τους ανθρώπους να συναντιούνται σε λιγότερο ασφαλή (εσωτερικά) μέρη».

Τα μέτρα περιορισμού του COVID συνέβαλαν επίσης στη «μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, στην αύξηση της ανεργίας, στη μείωση της φοίτησης στο σχολείο, στην πρόκληση πολιτικής αναταραχής, στη συμβολή στην ενδοοικογενειακή βία και στην υπονόμευση της φιλελεύθερης δημοκρατίας», ανέφερε η έκθεση.

________

ΠΗΓΗ >> https://childrenshealthdefense.org/defender/12-countries-covid-restrictions-israel-green-pass/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr