Home ΗΠΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ η «πανδημία» και στις ΗΠΑ – Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν απαιτεί πλέον από τα νοσοκομεία να αναφέρουν καθημερινούς θανάτους από Covid

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ η «πανδημία» και στις ΗΠΑ – Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν απαιτεί πλέον από τα νοσοκομεία να αναφέρουν καθημερινούς θανάτους από Covid

by _
0 comment 114 views

NewsPunch: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν απαιτεί πλέον από τα νοσοκομεία να αναφέρουν καθημερινούς θανάτους από Covid

23 Ιανουαρίου 2022 Niamh Harris


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα απαιτεί πλέον από τα νοσοκομεία να αναφέρουν τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν από τον κορωνοϊό κάθε μέρα.

Νέες κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) στις 6 Ιανουαρίου, ενημέρωσαν τα νοσοκομεία ότι από τις 2 Φεβρουαρίου δεν θα ήταν πλέον υποχρεωμένα να αναφέρουν καθημερινούς θανάτους από Covid στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που δεν απαιτείται πλέον να τηρούνται για την αναφορά θανάτου από COVID-19, σε αυτές περιλαμβάνονται οι «θάνατοι COVID-19 της προηγούμενης ημέρας».

Αλλά γιατί και γιατί τώρα;

Το επίσημο αφήγημα του Covid φαίνεται να καταρρέει. Αρχίζουν οι ηγέτες μας να πανικοβάλλονται;

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μόλις ανακοίνωσε το τέλος των περιορισμών για τον Covid και τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τερματίζει την αναφορά καθημερινών θανάτων από Covid.



Αν και οι νέες κατευθυντήριες γραμμές HHS εκδόθηκαν στις 6 Ιανουαρίου, δεν έγιναν γνωστές έως ότου δημοσιοποιηθούν από τον Dr. Jorge A. Caballero, γιατρό και κλινικό εκπαιδευτή του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, στο Twitter.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Δρ Καμπαγιέρο έγραψε: «Θα ήθελα πολύ να καταλάβω γιατί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα απαιτεί πλέον από τα νοσοκομεία να αναφέρουν τον ημερήσιο αριθμό θανάτων #COVID19 από τις 2 Φεβρουαρίου».

Ο Caballero ανέβασε στο Twitter μια απάντηση αυτού του δημοσιογράφου σημειώνοντας ότι την ίδια ημέρα που το HHS δημοσίευσε την ενημερωμένη καθοδήγηση, ο Δρ. Ezekiel Emanuel, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον COVID-19 και υπέρμαχος της ευγονικής, δημοσίευσε ένα άρθρο στο Journal of the American Medical Association (JAMA) καλώντας τις κυβερνήσεις να «αποσύρουν» την αναφορά θανάτων από COVID-19.

Η έκκληση του Εμανουέλ για μια «νέα κανονικότητα» χαιρετίστηκε με ένα κύριο άρθρο στην Washington Post και μια κύρια συνέντευξη στο Meet the Press του NBC, το πιο σημαντικό από τα κυριακάτικα talk show των ΗΠΑ.

Αν και τα νοσοκομεία θα εξακολουθούν να αναφέρονται στις πολιτειακές υγειονομικές αρχές και μέσω των πολιτειών στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), πολλές πολιτείες, με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανό Κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, κινούνται οι ίδιες για να κλείσουν την καθημερινή αναφορά για τον COVID-19 ή το έκαναν ήδη.



Το CDC βρίσκεται σε συζητήσεις με το Συμβούλιο της Επικρατείας και τους Εδαφικούς Επιδημιολόγους σχετικά με μια οδηγία που «θα καθοδηγούσε τις να περιορίσουν την καθημερινή αναφορά περιστατικών», σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου στους New York Times.

Οι πολιτείες με επικεφαλής τους ακροδεξιούς Ρεπουμπλικάνους περικόπτουν ή μειώνουν ήδη τις δοκιμές και τις αναφορές.

Το Τενεσί, το οποίο διευθύνει ο ακροδεξιός κυβερνήτης Μπιλ Λι, ο οποίος αρνήθηκε να αναγνωρίσει την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έχει ήδη σταματήσει την καθημερινή αναφορά περιστατικών, μεταβαίνοντας σε ένα σύστημα τεστ αναφοράς μία φορά την εβδομάδα.

Ακόμη περισσότερες πολιτείες σχεδιάζουν να τερματίσουν την καθημερινή αναφορά κρουσμάτων, με πολλές «που εξακολουθούν να κάνουν καθημερινές αναφορές ανυπόμονες να κάνουν τη στροφή τους επόμενους μήνες», είπε στους Times η Marcelle Layton, επικεφαλής ιατρός στο Συμβούλιο της Επικρατείας και Περιφερειακών Επιδημιολόγων.

Αφού οι δημοσιογράφοι του WSWS επαλήθευσαν ότι ο Caballero συνόψιζε σωστά την καθοδήγηση του HHS, η έκθεσή μας που συνοψίζει τα ευρήματά του κοινοποιήθηκε περισσότερες από 6.000 φορές και προβλήθηκε από περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα στο Twitter.

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/us-government-no-longer-requires-hospitals-to-report-daily-covid-deaths/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr