Home Greek News ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

by _
0 comment 170 views
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]www.egerssi.gr

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ήταν πάντα η εκλεκτή της φαμίλιας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Την οποία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την προόριζε για Πρωθυπουργό της Ελλάδος και βέβαια δεν το έκρυβε αυτό.

Έτσι στα χρόνια της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος, που το πολιτικό κατεστημένο έγινε ένα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, τα κόμματα Εξουσίας, με τα μεγάλα Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνα, εφημερίδες και τα τελευταία χρόνια και διαδικτυακές πλατφόρμες) κατέστησαν σώμα σιαμαίων. Η αλληλεξάρτηση των ΜΜΕ στην Μεταπολιτευτική εποχή και ιδιαίτερα στην Μνημονιακή έγινε ισχυρότερη παρά ποτέ. Αφού ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, αγόραζαν τα τηλεοπτικά κανάλια και τα οποία υποστήριζαν και υποστηρίζουν ανερυθρίαστα την εκάστοτε κυβέρνηση που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους. Ακολούθως δημιούργησαν και ραδιοφωνικούς σταθμούς ή αγόρασαν ήδη υπάρχοντες, αγόρασαν εφημερίδες – πάλαι ποτέ σχετικά ανεξάρτητες – προπαγανδίζοντας υπέρ εκείνων με τους οποίους έχουν σχέσεις ομφάλιου λώρου.

Διαβάστε περισσότερα >> https://egerssi.gr/%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr