Home ΔΙΕΘΝΗ Τραμπ – Τζουλιάνι: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, απανωτές οι “σφαλιάρες”!… Λόμπι υπέρ Τουρκίας!

Τραμπ – Τζουλιάνι: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, απανωτές οι “σφαλιάρες”!… Λόμπι υπέρ Τουρκίας!

by _
0 comment 156 views
Τραμπ – Τζουλιάνι: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, απανωτές οι “σφαλιάρες”!… Λόμπι υπέρ Τουρκίας!
Τραμπ – Τζουλιάνι: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, απανωτές οι “σφαλιάρες”!… Λόμπι υπέρ Τουρκίας!

Τραμπ – Τζουλιάνι: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, απανωτές οι “σφαλιάρες”!… Λόμπι υπέρ Τουρκίας!

Ο Τζουλιάνι πήρε 5 εκατ. δολάρια για να επηρεάσει άτομα στην κυβέρνηση Τραμπ υπέρ της Τουρκίας!

Την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύθηκαν αναφορές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε μια νέα έρευνα για το έργο του προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης και των τουρκικών συμφερόντων.

Τι και εάν τα βάφει | HuffPost Greece

Η τουρκική κυβέρνηση πλήρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικές εταιρείες λόμπι για να ασκήσουν επιρροή στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, ανέφερε την Πέμπτη η μη κομματική και ανεξάρτητη ΜΚΟ Open Secrets.

Ο Τραμπ, ο Ερντογάν και η μεταλλαγμένη στάση της Γερμανίας στο προσφυγικό | LiFO

Μεταξύ των πληρωμένων εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων ήταν και ο Τζουλιάνι, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο Τζουλιάνι έγινε ένας από τους δικηγόρους του Τουρκο-ιρανού λαθρεμπόρου χρυσού Ρεζά Ζαράμπ, που συνελήφθη τον Μάρτιο του 2016 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μαϊάμι λόγω της συμμετοχής του σε ένα σύστημα φοροδιαφυγής υπέρ της ιρανικής κυβέρνησης. Ο Ζαράμπ, αργότερα άλλαξε πλευρά και έγινε μάρτυρας κατηγορίας της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, του διοικητή της Halkbank, ο οποίος συνελήφθη επίσης το 2017 στη Νέα Υόρκη. Κατά συνέπεια, ο Ατίλα καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για σχεδόν δύο χρόνια πριν επιστρέψει στην Τουρκία και μετά βαΐων και κλάδων του δοθεί η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Η δίκη της τουρκικής Halkbank συνεχίζεται επί αμερικανικού εδάφους αυτή την περίοδο.

Από την άλλη, ο τότε υποδιοικητής της τράπεζας Νατζί Αγμπάλ είναι σήμερα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Στην υπόθεση έχει επισημανθεί ότι εμπλέκεται και ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος συνέβαλε στο “χτίσιμο” του όλου σχεδίου αποφυγής των κυρώσεων.



Ο Τζουλιάνι πήρε 5 εκατ. δολάρια για να επηρεάσει άτομα στην κυβέρνηση Τραμπ υπέρ της Τουρκίας

Ο ακριβής χαρακτήρας των προσπαθειών του Τζουλιάνι εκ μέρους του Ζαράμπ ή της τουρκικής κυβέρνησης δεν ήταν ποτέ λεπτομερής, δεδομένου ότι ο Τζουλιάνι δεν κατέγραψε ποτέ τις χώρες για τις οποίες εργάστηκε, όπως η Τουρκία και η Ουκρανία, βάσει του νόμου περί εγγραφής ξένων πρακτόρων (FARA).

Την Πέμπτη, αναφέρθηκε επίσης  ότι μετά τη Νέα Υόρκη, ένα εφετείο ανέστειλε την άδεια του Ρούντι Τζουλιάνι να ασκήσει δικηγορία και στην Ουάσινγκτον.

Ο Τζουλιάνι προσπάθησε να άρει κατηγορίες εναντίον του Ζαράμπ, το 2017, και σε ένα σημείο, φέρεται να προσπάθησε να μεσολαβήσει για την ανταλλαγή κρατουμένων με την Τουρκία, προσφέροντας τον Ζαράμπ ως αντάλλαγμα τον Αμερικανό Πάστορα Άντριου Μπράνσον, που τότε κρατείτο στις τουρκικές φυλακές με την κατηγορία του ξένου πράκτορα. Η επίσκεψη του Τζουλιάνι στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στους New York Times το 2017.



Ερντογάν: Πλήρωσε πάνω από 30 εκατ. δολάρια για να επηρεάσει την κυβέρνηση Τραμπ - Η εμπλοκή Τζουλιάνι | Reader

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, ότι μέρος της συμφωνίας ήταν ο Μάικλ Φλιν, ο οποίος είχε λάβει περί τα 15 εκατ. δολάρια για να απαγάγει τον Γκιουλέν και να τον στείλει στην Τουρκία, κάτι για το οποίο, ο Ντόναλντ Τραμπ, του απένειμε χάρη λίγες μόνο ώρες πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr