Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νόβακ Τζόκοβιτς: Το παιδί του πολέμου που κατέκτησε την κορυφή

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το παιδί του πολέμου που κατέκτησε την κορυφή

by _
0 comment 225 views
Νόβακ Τζόκοβιτς: Το παιδί του πολέμου που κατέκτησε την κορυφή
Νόβακ Τζόκοβιτς: Το παιδί του πολέμου που κατέκτησε την κορυφή

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το παιδί του πολέμου που κατέκτησε την κορυφή

Διονύσης Θανάσουλας

Οι προπονήσεις μέσα σε ερείπια και άδειες πισίνες, η μέντορας Γελένα, τα κλάματα στη Γερμανία και η ιλιγγιώδης άνοδος στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης…

Ο μικρός Νόβακ είχε γουρλώσει τα μάτια του, μπροστά στο απροσδόκητο δώρο, μια ρακέτα του τένις στη θήκη της και χαρακτηριστικά κίτρινα μπαλάκια. Κανείς δεν ξέρει αν εκείνη την ημέρα ο 34χρονος σήμερα Σέρβος γιόρταζε τα γενέθλιά του, όμως εκείνο το απόγευμα στο Κοπαόνικ όπου μεγάλωνε έριξε το πρώτο του σερβίς. Ήταν αδέξιο αλλά δυνατό και μια κάμερα βιντεοσκόπησε για λίγα λεπτά τα πρώτα σερβίς του σημερινού No1 των ανδρών στην παγκόσμια κατάταξη του τένις. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκείνη την ημέρα ήταν μόλις τεσσάρων ετών, αλλά είχε ήδη λατρέψει το τένις παρακολουθώντας αγώνες στην τηλεόραση και δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να βυθιστεί στην μαγεία του συγγκεριμένου σπορ.

Στο χωριό του κατασκευάζονταν ήδη γήπεδα τένις και όταν τελείωσαν ο 6χρονος πλέον Νόβακ πήγε για να δει από κοντά τις προπονήσεις που γίνονταν εκεί. Κρεμάστηκε από τον φράχτη και τα μικρά παιδικά του μάτια απολάμβαναν το θέαμα, όταν τον είδε η Γελένα Γένσιτς, πρώην τενίστρια που είχε γίνει πλέον προπονήτρια, η οποία των ρώτησε αν ήξερε τι κάνουν. «Παίζετε τένις» απάντησε ο Νόβακ, που το απόγευμα κλήθηκε από την Γένιστς να παίξει για πρώτη φορά στην ζωή του τένις με αντίπαλο. Εμφανίστηκε με τσάντα στην πλάτη, στην οποία είχε βάλει τρεις μπλούζες, μπουκάλια με νερό, μια μπάρα δημητριακών και μια πετσέτα.

000_DV964301
000_DV1113332
Το είχε κάνει μόνος του, ενθυμούμενος τους τενίστες στην τηλεόραση και δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν τρεις μέρες μαθημάτων και οδηγιών για να απεθυνθεί η Γένσιτς στους γονείς του Τζόκο. Τους είπε ότι έχει τεράστιο ταλέντο και τους έπεισε να επενδύσουν τον 6χρονο Νόβακ, το οποίο έβαλε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας των μαθητών της, από τα τρία που είχε συγκροτήσει, μετά από ένα μήνα προπονήσεων. Στο πρώτο τουρνουά που έπαιξε τους πήρε όλους παραμάζωμα και κέρδισε το παρθενικό του τρόπαιο, κερδίζοντας ένα κορίτσι 14 ετών με 2-0 σετ. Δεν είχε κλείσει καν τα έξι του χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ >> https://www.protothema.gr/sports/article/1133751/novak-tzokovits-to-paidi-tou-polemou-pou-katektise-tin-korufi/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr