Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Λιανεμπόριο: Ελπίδες στην αγορά με το άνοιγμά του – Αυξημένη κίνηση και ουρές στα καταστήματα

Λιανεμπόριο: Ελπίδες στην αγορά με το άνοιγμά του – Αυξημένη κίνηση και ουρές στα καταστήματα

by _
0 comment 268 views

Λιανεμπόριο: Ελπίδες στην αγορά με το άνοιγμά του – Αυξημένη κίνηση και ουρές στα καταστήματα

Λίνα Κεκέση

Αισιόδοξος δηλώνει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας στο protothema.gr – H επαναλειτουργία των καταστημάτων θα διασώσει τον τζίρο και θα προφυλάξει τα μαγαζιά από τα λουκέτα – Καταστηματάρχες και καταναλωτές τηρούν τα μέτρα προστασίας

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης μίλησε στο protothema.gr και δηλώνει αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδιάλειπτη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή προσέλευση το κόσμου στα μαγαζιά ήταν αναμενόμενη με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από ορισμένα καταστήματα, τηρώντας την υποχρεωτική απόσταση και τα μέτρα προστασίας.

«H επαναλειτουργία των καταστημάτων θα διασώσει τζίρο και θα προφυλάξει τα μαγαζιά από τα λουκέτα. Η αίσθηση που έχω μέχρι τώρα αλλά και στην επίσκεψη που κάναμε με τους δύο υπουργούς πριν από λίγη ώρα, διαπιστώσαμε ότι όλα λειτουργούν υποδειγματικά τόσο μέσα όσο κι έξω από τα καταστήματα. Τα μαγαζιά, τα οποία είχαν ουρά όπως είδαμε, υπήρχε η απόσταση που είναι υποχρεωτική αλλά και όλα τα καταστήματα εντός, προσέχουν τα τετραγωνικά και υποδέχονται τον κόσμο με μάκσες και αντισηπτικά», λέει ο κ. Σταύρος Καφούνης και προσθέτει:

«Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με την αδιάλειτπη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι το καλοκαίρι. Αυτή η σημερινή προσέλευση του κόσμου στα μαγαζιά ήταν αναμενόμενη, προφανώς και ήθελε ο κόσμος να βγει και να καλύψει τις ανάγκες του. Όλα έχουν γίνει με μέτρο και νομίζω ότι έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στις τοπικές αγορές που είναι κάτι το οποίο θέλουμε», πρόσθεσε ο κ. Καφούνης.

Ουρές και στην Πάτρα:

5225052
5225057

«’Υψιστο αγαθό είναι η δημόσια υγεία, άρα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε αρμονικά για να μην διακινδυνέψουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας»,

καταλήγει στο protothema.gr o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Πλήθος κόσμου βγήκε για ψώνια και στη Δράμα:

drama
drama1

Ουρές έξω από τα μεγάλα καταστήματα

Η έντονη κίνηση μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου αποδεικνύει πόσο πολύ ανάγκη είχε ο καταναλωτής να βρεθεί έξω και να ψωνίσει με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Μικρές ουρές σχηματίστηκαν έξω από καταστήματα γνωστών αλυσίδων ρούχων και υποδημάτων στην Ερμού, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr.

oyr1
oyr2

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι καταναλωτές βγήκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους έχοντας στείλει το απαραίτητο sms και τηρώντας ταμέτραγια την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους.

Το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με γενναιόδωρες εκπτώσεις σε όλα τα καταστήματα.Αν και δεν θα υπάρχει πλέον ραντεβού καταστηματάρχη με πελάτη, οι καταναλωτές θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους χρονικούς περιορισμούς για τις μετακινήσεις τους.

«Οι εκπτώσεις μας θα είναι πολύ μεγάλες ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο και να πουλήσουμε το εμπόρευμα που έχουμε τόσο καιρό», λένε στο protothema.gr οι καταστηματάρχες.

«Είναι η περίοδος των εκπτώσεων και έχω βγει να ψωνίσω ρούχα και παππούτσια για τα παιδιά μου γιατί στις γιορτές δυσκολευτήκαμε, λίγο με το click away», λένε στo protothema.gr οι πρώτοι καταναλωτές που βγήκαν να ψωνίσουν με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι πελάτες κατά την επίσκεψή τους στο κατάστημα και κατά την αναμονή τους στο ταμείο θα πρέπει να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων όπως υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας. Θα πρέπει να μετακινούνται στέλνοντας το απαραίτητο sms στο 13033 και μετακίνηση 2 όπου ο πελάτης θα φτάνει στο κατάστημα της επιλογής του για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια χωρίς ραντεβού αλλά έχοντας διαθέσιμο χρόνο μόνο δύο ώρες.

https://www.protothema.gr/greece/article/1085818/aisiodoxos-o-proedros-tou-eborikou-sullogou-h-epanaleitourgia-ton-katastimaton-tha-diasosei-ton-tziro/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr