Home Greek News Κ.Μητσοτάκης: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για την AOZ»! – Ν.Δένδιας: «Θέλουμε να συμφωνήσουμε»

Κ.Μητσοτάκης: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για την AOZ»! – Ν.Δένδιας: «Θέλουμε να συμφωνήσουμε»

by _
0 comment 185 views

Κ.Μητσοτάκης: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για την AOZ»! – Ν.Δένδιας: «Θέλουμε να συμφωνήσουμε»


(upd 19:51): O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε «ανοιχτός» να συζητήσει με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες, πυροδοτώντας διεθνώς συζητήσεις για «επικείμενη ελληνοτουρκική συμφωνία για την ΑΟΖ».

«Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία, στο ζήτημα που έχουμε στο τραπέζι και είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μας. Μπορούμε να συζητήσουμε έντιμα κι αν τελικά συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να μεταφέρουμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο, στη Χάγη, ύστερα από κοινή συμφωνία για το πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα, αλλά πάντα με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Δεν είναι η εποχή για τη διπλωματία των κανονιοφόρων, αυτού του τύπου η λογική ανήκει σε άλλους αιώνες», ανέφερε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/886555_kmitsotakis-kataferame-na-epivaloyme-tin-apostasiopoiisi-kai-na

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr