Home Greek News «Βόμβα» Τζ.Κόντε: «Δεν υπογράφω καμία απόφαση που έλαβε το Eurogroup εάν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα»

«Βόμβα» Τζ.Κόντε: «Δεν υπογράφω καμία απόφαση που έλαβε το Eurogroup εάν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα»

by _
0 comment 133 views

«Βόμβα» Τζ.Κόντε: «Δεν υπογράφω καμία απόφαση που έλαβε το Eurogroup εάν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα»

10/04/2020 – 21:52 | Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2020 – 22:05


Νέα εμπλοκή στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ αναφορικά με την βοήθεια προς τις χώρες που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε χαρακτήρισε πριν από λίγο  ως «ανεπαρκές» το πακέτο βοήθειας που ενέκρινε το Eurogroup για τις χώρες που έχουν υποστεί οικονομικά πλήγματα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπογράψει την  απόφαση που έλαβε το Eurogroup εάν δεν συμφωνηθούν  πρώτα νέα επιπρόσθετα μέτρα που να ικανοποιούν την Ιταλία, αναφερόμενος ευθέως στο ευρωομόλογο το οποίο όπως είπε θεωρεί ως την καλύτερη δυνατή λύση.

«Η Ιταλία θεωρεί ευρωπαϊκό  ομόλογο ως την κατάλληλη απάντηση στην οικονομική κρίση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη εξαιτίας του κορωνοϊού» δήλωσε ο Κόντε.

Η παραπάνω εξέλιξη αφήνει στο κενό την σχεδιαζόμενη τηλεδιάσκεψη  κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που προγραμματίζεται για τις 23 Απριλίου καθώς η Ιταλία θέτει εκ νέου θέμα ευρωπαϊκού ομολόγου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την απόφαση του Eurogroup την οποία θεωρεί ως ανεπαρκή.

Υπενθυμίζεται πως το  «πακέτο» που ενέκρινε το Eurogroup αφορά μόνο κεφάλαια για «υγειονομικές ανάγκες, τις ανάγκες περίθαλψης και πρόληψης, άμεσα ή έμμεσα, λόγω του νέου ιού», αλλά όχι ενισχύσεις των οικονομιών!

Σύμφωνα με το ανεπίσημο κείμενο οι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε μια συμβιβαστική λύση: Αμεση χρηματοδότηση 500 δισ. ευρώ στα κράτη μέλη – η οποία μαζί με τις παρεμβάσεις κρατών και ΕΚΤ θα φτάνει στα 3 τρισ. περίπου – και πρόσβαση στην πιστωτική γραμμή του ESM για όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού. Μετά, όπως αναφέρει το κείμενο, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να παραμείνουν αφοσιωμένες στην ενδυνάμωση των οικονομιών τους.

Οπως διευκρίνισε πάντως ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ η βοήθεια από τον ESM για υγειονομικούς σκοπούς θα είναι άνευ όρων, αλλά η βοήθεια για την οικονομία θα είναι υπό όρους κάτι που βρίσκει «και λογικό και δίκαιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή >>  https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/867243_vomva-tzkonte-den-prosypografo-kamia-apofasi-poy-elave-eurogroup-ean

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr