Home Greek News Συρία: Η εκεχειρία εκπνέει, ο Ερντογάν βλέπει Πούτιν και ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας

Συρία: Η εκεχειρία εκπνέει, ο Ερντογάν βλέπει Πούτιν και ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας

by _
0 comment 100 views

Συρία: Η εκεχειρία εκπνέει, ο Ερντογάν βλέπει Πούτιν και ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας

Νεφέλη Λυγερού

Στις 10 το βράδυ λήγει η εκεχειρία – Ερώτημα αν ο Πούτιν θα ζητήσει ανταλλάγματα για να πείσει τους Κούρδους να φύγουν από την βορειοανατολική Συρία – Ανησυχία από τις δηλώσεις Πομπέο για τις προθέσεις Τραμπ

Λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας για την αποχώρηση της κουρδικής πολιτοφυλακής από τη ζώνη 32 χλμ. στα τουρκοσυριακά σύνορα, στο Σότσι συναντώνται σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με κεντρικό μενού τις εξελίξεις στη Συρία. Προηγήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρόεδρου της Ρωσίας με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν. Προηγήθηκε, όμως, και η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο CNBC που άφησε τους πάντες εμβρόντητους.

Ο Μάικ Πομπέο, λοιπόν, αναφερόμενος στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «σε περίπτωση που απαιτείται στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπείναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», προσθέτοντας ότι προτιμά να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία. Η απειλή είναι ξεκάθαρη και εμμέσως πλην σαφώς απευθύνεται στην Τουρκία, η οποία είναι και η πλευρά που δηλώνει πως θα συνεχίσει την εισβολή.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr