Home Greek News Φωτιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Φωτιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

by _
0 comment 96 views

Φωτιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

 Upd: 


«Μεταφέραμε κατοίκους και τουρίστες στην παραλία για προληπτικούς λόγους» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Αργοστολίου – Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο μετά τις ρίψεις νερού άπό εναέρια μέσα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε οχτώ περιφέρειες

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς, πολύ κοντά στον οικισμό, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να βγουν από σπίτια και ξενοδοχεία έντρομοι.

Αν και σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε αγροτοδαστική έκταση χωρίς να απειλούν κατοικίες, ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και τους πήγαμε όλους στην παραλία όπου με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή».

kefalonia-fotia-dyo
kefalonia-fotia-ena
kefalonia-fotia-ennia
kefalonia-fotia-eptajpg
kefalonia-fotia-okto
kefalonia-fotia-tria
kefalonia-fotia-eksi

Πηγή φωτογραφιών: Kefaloniapress.gr

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο η φωτιά πηγαίνει καλύτερα μετά τις ρίψεις νερού από τα ενάερια μέσα που βρέθηκαν στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ λίγο πριν από τις 9, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr