Home Greek News Eύβοια: Χαρτογραφήθηκε η περιοχή που κάηκε – Tρομακτικών διαστάσεων η οικολογική καταστροφή (φωτο)

Eύβοια: Χαρτογραφήθηκε η περιοχή που κάηκε – Tρομακτικών διαστάσεων η οικολογική καταστροφή (φωτο)

by _
0 comment 256 views

Eύβοια: Χαρτογραφήθηκε η περιοχή που κάηκε – Tρομακτικών διαστάσεων η οικολογική καταστροφή (φωτο)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> Μήπως καίγεται η Εύβοια και αλλού λόγω έργων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο;;;


Η φωτιά στην Ευβοια προκάλεσε μεγάλη καταστροφή – κυρίως οικολογική στην περιοχή. Σήμερα έρχεται στο φως η πρώτη χαρτογράφηση της γης που κάηκε στην μεγάλη πυρκαγιά. Με τη συμβολή του συστήματος Copernicus της ΕΕ, οι καμένες εκτάσεις αποτυπώνονται με σαφήνεια, και επιβεβαιώνεται ότι κάηκε κυρίως το δάσος αλλά και καλλιέργειες.

Η υπηρεσία Copernicus, ενεργοποιήθηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου, μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών (ΓΓ Πολιτικής Προστασίας) και καταγράφει έκτοτε δορυφορικά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, παρέχοντας χρήσιμα δεδομένα υψηλής ανάλυσης για την έκταση της καταστροφής. Την εξέλιξη των δεδομένων της καταγραφής μπορεί κανείς να δει εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ >> https://www.pronews.gr/perivallon/fysi/797443_eyvoia-hartografithike-i-periohi-poy-kaike-megali-i-oikologiki-katastrofi

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr