Home Greek News Για να απορροφηθούν τα αμερικανικά “πέτσινα” χρήματα, δημιουργούσαν στην Ευρώπη τεχνητές ανάγκες δανεισμού

Για να απορροφηθούν τα αμερικανικά “πέτσινα” χρήματα, δημιουργούσαν στην Ευρώπη τεχνητές ανάγκες δανεισμού

by _
0 comment 146 views
..Για να απορροφηθούν δηλαδή τα αμερικανικά “πέτσινα” χρήματα, δημιουργούσαν στην Ευρώπη τεχνητές ανάγκες δανεισμού ακόμα κι εκεί όπου μέχρι τότε δεν υπήρχαν.
Τα “πέτσινα” κέρδη από τη στεγαστική “φούσκα” των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο “πέρασαν” στην Ευρώπη …
Την “πλημμύρισαν” και την “έπνιξαν”.
Γι’ αυτόν τον λόγο η ίδια Goldman Sachs, η οποία θησαύριζε από την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ, ήταν εκείνη η οποία ως “σύμβουλος” των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μεριμνούσε για την ευρωπαϊκή “απορροφητικότητα”. Μεγιστοποιούσε αυτήν την “απορροφητικότητα” με τα swaps …και μάλιστα με αμοιβή.
Οι Αμερικανοί “ξεφορτώθηκαν” αυτά τα “τοξικά” κέρδη και τα τακτοποίησαν λογιστικά, εφόσον βρήκαν αφελείς να τα απορροφούν.
Έβαλαν τα “σκουπίδια” τους κάτω από το ευρωπαϊκό “χαλί” και ξεφορτώθηκαν το πρόβλημα …
Αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όταν το πρόβλημα άρχισε πλέον να πνίγει την Ευρώπη, μια ανάλογη τακτοποίηση έκαναν και οι Ευρωπαίοι. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, εφόσον είχαν τους ίδιους συμβούλους. Ήταν θέμα χρόνου ν’ αναγκαστούν να τα τακτοποιήσουν.

Γιατί;
Γιατί, βαθαίνοντας η ύφεση στην Ευρώπη, προκαλούσε ανεργία και αυτή η ανεργία έκανε αυτά τα δάνεια επισφαλή.
Για να μην σκάσει η “φούσκα” των ευρωπαϊκών τραπεζών και γυρίσει το πρόβλημα στις ΗΠΑ, έβαλαν τα ίδια τα κράτη να “καταπιούν” το πρόβλημα. Τα δάνεια, τα οποία θα “ξερνούσε” πλέον ο ιδιωτικός τομέας, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής τους, τα ανέλαβαν τα ίδια τα κράτη.
Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για την ίδια πρακτική. Τα αμερικανικά “σκουπίδια”, τα οποία αρχικά κρύφτηκαν κάτω από το ευρωπαϊκό “χαλί” της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, χωρίστηκαν και μπήκαν ξεχωριστά κάτω από κάθε κρατικό “χαλί”. Τα ιδιωτικά χρέη των εκατομμυρίων Ευρωπαίων ιδιωτών, τα οποία θα δημιουργούσαν χρέη των ευρωπαϊκών τραπεζών απέναντι στους Αμερικανούς δανειστές τους, έγιναν κρατικά χρέη. Τώρα φοβούνται ότι η κρίση αυτών των χρεών θα τους “τινάξει” στον “αέρα”.

Φοβούνται ότι το πρώτο κράτος που θα “χρεοκοπήσει”, θα προκαλέσει το φαινόμενο του ντόμινο και το πρόβλημα θα γυρίσει πίσω και θα ξαναπεράσει τον Ατλαντικό …
Φοβούνται το πρώτο εθνικό “χαλί”, το οποίο θα ανοίξει και θα σκορπίσει τα “σκουπίδια” στο παγκόσμιο “σαλόνι”.
Αυτό είναι το φαινόμενο της “παλινδρόμισης” και αυτός είναι ο εφιάλτης των τοκογλύφων. Τα “πέτσινα” ευρωπαϊκά κρατικά χρέη, τα οποία προέκυψαν από τα “πέτσινα” κέρδη της αμερικανικής “φούσκας” των ακινήτων, θα επιστρέψουν από εκεί που ήρθαν και θα πάνε κατευθείαν στο “εργοστάσιο” των “πέτσινων” κερδών, που είναι η FED …

Η FED, η οποία ξεκίνησε αυτόν τον παγκόσμιο πόλεμο υπό την ηγεσία του αθλίου Γκρίνσπαν.

Ο αναγνώστης μπορεί τώρα να καταλάβει τον λόγο που κάνουμε αναφορά σε αλλαγή της ηγεσίας του ιμπεριαλισμού. Τον λόγο που θεωρούμε ότι η αλλαγή του νέου σχεδιασμού ξεκίνησε το 1989. Τον λόγο που και στην Ελλάδα διαχωρίζουμε τη μεταπολίτευση σε δύο περιόδους.

Τότε άλλαξαν τα αφεντικά του κόσμου.

Οι Αμερικανοί υποχώρησαν και κυρίαρχοι έγιναν οι Εβραίοι. Ήταν η εποχή που κατέρρεε το Ανατολικό Μπλοκ και έπεφτε το τείχος του Βερολίνου.
Σε έναν κόσμο όπου τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα έπαυαν να έχουν ισχύ, ανέτειλε ένας κόσμος, ο οποίος αντίστοιχη ισχύ θα είχε το “πυρηνικό” χρήμα.
Τότε ήταν που η εβραϊκή FED έκανε την επίθεσή της στον κόσμο …Όταν άλλαξε την πολιτική της στα δάνεια και πυροδότησε τη μεγάλη “έκρηξη”.
Σε αυτήν την περίοδο καταστράφηκαν όλες οι άμυνες των κρατών και προκλήθηκαν όλες οι “φούσκες” …

Οι “φούσκες”, οι οποίες συνέφεραν τους τοκογλύφους που κρύβονταν πίσω από τον Γκρίνσπαν …Τον Γκρίνσπαν, ο οποίος προκάλεσε το “τσουνάμι” του χρήματος, το οποίο τώρα, υποχωρώντας, αφήνει πίσω του κατεστραμμένες οικονομίες και άπειρα χρέη.

Αυτό το “τσουνάμι” δημιούργησε όλων των ειδών τις “φούσκες”. Όταν μιλάμε για είδη “φουσκών” χρησιμοποιούμε πληθυντικό αριθμό, γιατί “φούσκα” δεν ήταν μόνον αυτή των “ακινήτων”. Παντού προκάλεσαν οι τοκογλύφοι αυτό το φαινόμενο, για να βρίσκουν βλάκες ιδιώτες να τους δανείζουν τα χρήματά τους και άρα να τους φορτώνουν χρέη.

Θα φορτώνονταν οι ιδιώτες με τέτοια χρέη μέχρις εσχάτων και όταν πια θα έφταναν αυτά τα “έσχατα”, οι ίδιοι τοκογλύφοι —και με άλλοθι τη “σωτηρία” της οικονομίας— θα τα μετέτρεπαν σε κρατικά χρέη.
Τα ιδιωτικά χρέη των αφελών θα μετατρέπονταν σε κρατικά χρέη, για να “σωθούν” οι ιδιωτικές τράπεζες και κατ’ επέκταση οι λαοί …
Οι φονιάδες των λαών θα γίνονταν και σωτήρες τους.
Αυτοί οι τοκογλύφοι κρύβονται πίσω από όλες τις “φούσκες” …”Φούσκες” μεγάλες και μικρές …
“Φούσκες” γνωστές και άγνωστες. …

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr