Home Greek News Πέρασε το Ισραήλ νομοσχέδιο «εθνικής αυτοδιάθεσης» μόνο και μόνο για ΕΒΡΑΙΟΥΣ παρά δημόσια κατακραυγή!

Πέρασε το Ισραήλ νομοσχέδιο «εθνικής αυτοδιάθεσης» μόνο και μόνο για ΕΒΡΑΙΟΥΣ παρά δημόσια κατακραυγή!

by _
0 comment 137 views

Πέρασε το Ισραήλ νομοσχέδιο «εθνικής αυτοδιάθεσης» μόνο και μόνο για… ΕΒΡΑΙΟΥΣ παρά δημόσια κατακραυγή!

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ οι Περι…ΟΥΣΤιοι του Θεού…!!!….

rt.com

Η Ισραηλινή Κνεσέτ ενέκρινε το «νομοσχέδιο κράτους-έθνους» που προωθεί οικισμούς μόνο και μόνο για Εβραίους, υποβαθμίζει την κατάσταση της αραβικής γλώσσας και περιορίζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τους Εβραίους. Αραβικοί βουλευτές επέπληξαν το νόμο ως ρατσιστικό.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει την ιδιότητα του βασικού νόμου (περίπου το ίδιο με το συνταγματικό δίκαιο σε χώρες με γραπτό σύνταγμα), πέρασε τη νύχτα έως την Πέμπτη με 62 ψήφους υπέρ και 55 κατά μετά από ώρες έντονων επιχειρημάτων και συζητήσεων.  Τώρα θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Knesset.

Ο νόμος, ο οποίος ήταν εν τω γίγνεσθαι από το 2011, προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών, που εξαπλώθηκε στα ισραηλινά σύνορα και εξόργισε την ισχυρή εβραϊκή διασπορά στις ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο ορίζει τυπικά τις βασικές αρχές που πρέπει να βρίσκονται στον πυρήνα του ισραηλινού κράτους και των συμβόλων του, όπως η σημαία, ο ύμνος, η πρωτεύουσσα και η γλώσσα του. Σε μια ρήτρα που εξόργισε τους Άραβες νομοθέτες, το νομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι «το δικαίωμα άσκησης εθνικής αυτοδιαθέσεως στο κράτος του Ισραήλ είναι μοναδικό για τον εβραϊκό λαό».

Οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι μια τέτοια διατύπωση κάνει περίπου 1,8 εκατομμύρια Ισραηλινούς Άραβες, ένα τέταρτο του πληθυσμού, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

{0}Μια άλλη αμφισβητούμενη ρήτρα απαλλάσσει την αραβική γλώσσα από την επίσημη κατάσταση της, και αντίθετα της παρέχει «ειδική κατασταση» και αφήνει την εβραϊκή γλώσσα ως τη μόνη επίσημη κρατική γλώσσα. {0}Αν και το νομοσχέδιο επισημαίνει ρητώς ότι “αυτή η ρήτρα δεν βλάπτει την κατασταση που δόθηκε στην αραβική γλώσσα πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου”, οι αντίπαλοί της θυμωσαν με την αλλαγή της διατύπωσης.

Στο επίκεντρο της διαμάχης είναι το μέρος του νόμου που αποσκοπεί στην προώθηση της «εγκατάστασης και εδραίωσης» των εβραϊκών οικισμών, την οποία κηλιδώνει η αντιπολίτευση ως «στενογραφία» για τον διαχωρισμό που μοιάζει περισσότερο με απαρτχάιντ.

Διαβάστε περισσότερα >>

https://www.rt.com/news/433655-israel-nation-state-law-passsed/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr