Home Greek News Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

by _
0 comment 130 views

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Όπως εξελίχθηκε (κατήντισε) επί των ημερών σας… Δτυστυχώς!

ΜΕΡΟΣ Β

Ανάλυση – απάντηση στην συνέντευξη του Αντώνη Διαματάρη στην Καθημερινή στις 21 Μαϊου 2017

Τα γεγονότα όπως είναι και όχι όως θα θέλατε να είναι!

ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΩΤΟ:  Κύριε Διαματάρη, απαντώντας σε όσα πρόσφατα ισχυριστήκατε στην συνέντευξη σας στην Καθημερινή(27 05 2017) και σε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ  σημείωμα (μου) κρατείστε και σημειώστε, παρακαλώ τα εξής:

Η ομογένεια μόνον μόνη της μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από όσα έχει κάμει ίσαμε σήμερα! Χωρίς καμία εξάρτηση από το κέντρο! Μόνον με ευθυγράμμιση και συνεργασία, με τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου αντίστοιχα, στα μεγάλα εθνικά ζητήματα Ελλάδος και Κύπρου, ώστε να υπάρχει κοινή πλεύση και ευθεία γραμμή. Μόνη της! Οργανωμένη θεσμικά και όχι διασπασμένη! Διαιρεμένη σε ομάδες κ ομαδούλες. Κλίκες και φατρίες. Σε πατρίκιους και πλειβίους.

Χωρις καμία εξάρτηση από την Αθήνα ή την Κύπρο! Καμία δέσμευση από το κέντρο.{Ελλαδος κ Κύπρου αντίστοιχα}.

Το «μοντέλο» αυτό δοκιμάστηκε με το ΣΑΕ και απέτυχε παταγωδώς! Οικτρά! Το μόνο που «προσέφερε» το ΣΑΕ, με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων Πολιτών,  είναι στις τσέπες επιτήδειων, και στα ταμεία του Εθνικού Κύρηκα! Και φυσικά διέλυσε κάθε προσπάθεια αυτό οργάνωσης σπείρωντας τον διχασμό σε κάθε επίπεδο. Νομιμοποίησε τους οργανισμούς σφραγίδα και τα φαντάσματα…

Η Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ(άλλως και Ομογένεια) μπορεί να προσφέρει πολλά! Πάρα πολλά! Πολύ περισσότερα!  Το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Υπό μια σαφή και ξεκάθαρη προϋπόθεση: να αφεθεί επί τέλους μόνη της. Να αυτοοργανωθεί. Από την βάση! από κάτω προς τα πανω! Να εκλέξει – επιλέξει με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες την φυσική πολιτική της ηγεσία.  Και όχι με  δοτούς «εθνοσωτήρες» – επιχειρηματίες, κάθε είδους…. «Σωτήρες» και «ηγέτες»  «υπάρχουν» μόνο μέσα από μια ιστό-σελίδα στο διαδίκτυο –κάποτε ούτε και αυτές λειτουργούσαν- και ελάχιστους «ρομαντικούς» εθελοντές και φυσικά  με 10αδες παρατρεχάμενους, πρόθυμους-έναντι αντιτίμου- σφουγκοκωλάριους να γλείφουν τα ψυχουλάκια ή τα υπολείματα από τα κοκαλάκια που αφήνουν οι κάθε είδους εθνοσωτήρες που αυτοναναγορεύουν εαυτόν σε πρόεδρο! Ηγέτη! Σωτήρα! Και τα τοιαύτα χωρίς εκλογές.  Χωρίς διαφάνεια! Τα ξέρετε πολύ καλά. Άλλωστε από όλους αυτούς «τραβάτε» χρήμα… Χρόνια τώρα.. Μη λέμε ονόματα. Στην παρούσα φάση παρέλκει… Ξέρετε Εσείς… Τα γνωριζετε χρόνια τώρα,  και εσείς και ολόκληρη  οργανωμένη –και μη- , αηδιασμένη και απυηδησμένη, ομογένεια!

Η ομογένεια μπορεί παρά πολλά όπως το έχουν κάνει 10αδες άλλες εθνικότητες!

Οι Ιταλοί. Οι Τούρκοι. Οι Σκοπιανοί. Οι Ολανδοί. Οι Ιρλανδοί και άλλοι…

Ο Ελληνισμός της Αμερικής μπορεί να προσφέρει –και  εσωτερικά στην Ελλ. Κοινότητα, αλλά και στην Πατρίδα – μόνον αν αφεθεί, ως κοινότητα να χαράξει πορεία,  μόνος αφ εαυτού του.  Να εκλέξει, από την βάση ηγεσία. Με διαφάνεια. Τρόποι μέθοδοι και συστήματα υπάρχουν. Δοκιμασμένα.   Αν δεν είμαστε ικανοί, απόγονοι των ιδρυτών της Δημοκρατίας αλλά και του συστήματος των Αρίστων-όταν και όπου χρειάστηκε το απέδειξαν οι Έλληνες- από μόνοι μας να οργανώσουμε ένα πλήρες σύστημα εσωτερικής  αυτό οργάνωσης, τότε πράγματι είμαστε άξιοι των επιλογών μας… άλλωτε αυτές τις «επιλογές» πληρώνει εδώ και τρεις δεκαετίες… η Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ.  Παράδειγμα προς αποφυγή; Η κατάσταση στην πάλαι ποτέ ισχυρή Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.  Έχει  πάει στον πάτο. Πιο κάτω δεν πάει!

Κι όμως εσείς κ. Διαματάρη χαϊδεύετε τον Πέτρο Γαλάτουλα σα μα μη γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται… Μόνο όταν πρόκειται να υφαρπάξετε κανά check   μόνο –και μόνον τότε – γράφετε κανά σχολιάκι…

Δεν είναι του παρόντος ούτε να αναλυθεί ούτε να παρουσιαστεί το ζήτημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων… Θα έρθει ο καιρός. Δεν είναι μακριά άλλωστε  η ώρα των αποκαλύψεων και των αποφάσεων…θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αλλάξουν όλα. Άρδην. Εκ θεμελίων. Θα χρειασθεί λίαν συντόμως η Ελληνική παροικία στην Νέα Υόρκη να ξανά χτίσει εξ αρχής ότι γκρέμισε το «σύστημα Γαλάτουλα». Να ξανά επανασυσταθεί εκ της τέφρας του…

Άλωστε προσωπικά το έχω κάνει 10αδες φορές, με 10αδες ρεπορτάζ, εκτενείς αναλύσεις σε βάθος διεισδυτικά και διεξοδικά! Και το πλήρωσα…αρκετά.

Σε ότι αφορά την Ομογένεια και την αυτό οργάνωση της επανηλειμμένα έχω γράψει και έχουμε δημοσιεύσει 10αδες συνεντεύξεων επιφανών Ανδρών και Γυναικών που προσέφεραν με αγώνες προσωπικούς αλλά και με χρήμα.

Ανατρέξτε στα κείμενα μου-editorial, σε ρεπορτάζ και αναλύσεις, άρθρα μου στο GreekAmericanNewsAgency- και θα βρείτε 10αδες version. Και στοιχεία. Πολλά…

Όπως επίσης αντίστοιχες 10αδες προτάσεις έχουν κατατεθεί σε πολλά δημόσια  forum την τελευταία 15ετια, από ικανούς και έμπειρους περί τα κοινά ομογενείς,  για να μην πω 20ετια για το πώς ακριβώς η ομογένεια μπορεί να αυτό οργανωθεί.  Να αναδείξει την φυσική πολιτική ηγεσία της με  ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Με διαφάνεια. Με ανοιχτότητα. Χωρίς αποκλεισμούς. Δεν περισσεύει κανείς!

Το πρόβλημα είναι όμως αλλού και το γνωρίζετε πολύ καλά κ. Διαματάρη…  Εσείς ειδικά πολύ καλά… Όπως και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής… Ας μην επεκταθώ… Και οι πέτρες γνωρίζουν σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστώνη, Φλόριδα και αλλού ποιοι και γιατί δεν επιθυμούν την εσωτερικά δομημένη αυτοοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ και διαρκώς επαναφέρουν αυτά που είπατε και εσείς… « η Ομογένεια όσο ισχυρή και αν είναι – και είναι  πολύ περισσότερο ισχυρή από ότι  φαντάζεται κανείς {σ.σ. και κατά τούτο συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας και εμείς και όλη η Ομογένεια}- λίγα μπορεί να κάνει». Ουδέν ψευδέστερον αυτού!

Μπορεί να κάνει πάρα πολλά. Αρκεί να αφεθεί!  Να εκλέξει μόνη της την φυσική πολιτική της ηγεσία όπως έχει κάθε οργανωμένη εθνική κοινότητα στο πολυεθνικό κράτος των ΗΠΑ.

Με  συνοδοιπόρο συν οδηγό και πηδαλιούχο  την εκάστοτε πνευματική  ηγεσία της  ΕλληνοΘρόδοξης –Εθναρχεύουσας- Εκκλησίας. Μπορεί η ορθώς και υγειώς οργανωμένη ελληνική κοινότητα,  να πορευθεί θέτωντας την ατζέντα με τα δικά της θέματα και υποθέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον και αλλού.

Η Ομογένεια μπορεί! Χωρίς τους κάθε είδους  δοτούς «εθνοσωτήρες» που ξεφυτρώνουν σαν τα  δηλητηριώδη μανιτάρια όπου δει, και με μια ολοσέλιδη καταχώριση στον Εθνικό Κήρυκα –και άλλη μια  σε άλλα ημιθανή μικρά τοπικά μικρής και περιορισμένης εμβέλειας και επιρροής, ομογενειακά τοπικά ΜΜΕ…  Μια σελίδα  στο διαδίκτυο, που το μόνο που ζητά με 100αδες αποστολές mails είναι μόνον donation και εθελοντές να δουλεύουν –για όλους αυτούς  που τζάμπα – αυτοαναγορεύονται σε σωτήρες! Ηγέτες!

Η κάθε «κλειστή» ομαδούλα  αυτοαναγορεέται σε «ηγεσία»! Και εσείς προσφερετε κάλυψη και προβολή  έναντι βεβαίως του ανάλογου τιμήματος…  Χωρίς κριτική. Χωρίς έλεγχο των πεπραγμένων τους που υποχρεούνται αφού ζουν κ υπάρχουν με τον οβολό του κάθε απλού «ανώνυμου» ομογενή στον οποίο διαρκώς απευθύνονται…

Ναι η ομογένεια μπορεί αν αφεθεί. Αν δεν διχάζεται. Και Εσείς κ. Διαματάρη το παιχνίδι αυτό του διχασμού το γνωρίζετε πολύ καλά…

ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ : Πρακτική που Εσείς ειδικά κ. Διαματάρη γνωρίζετε αρκετά καλά από τις καλές εποχές της Πρωινής. Από  τότε, τον Ιανουάριο του 1997,  που ως μη όφειλατε ανοίξατε πόλεμο στον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα!  Γιατί; Γιατί  δεν προσκύνησε εσάς και τους “εκλεκτούς” και ισχυρούς! Έτσι  και του ξεκινήσατε λυσαλαίο πόλεμο! Με μανία. Με ψεύδη.

Με συκοφαντείες όπως το περιβόητο δήθεν σκάνδαλο στη  Θεολογική σχολή…Φούμαρα όλα!  Εν τέλει τι έγινε. Όλα κατέρευσαν… και οι κατηγορίες και όλα όσα  έστησαν τα χαλκεία… Τι έμεινε; Η λάσπη.   Πόλεμος  μέχρι τελικής πτώσεως! Και τα καταφέρατε! Και επαίρονταν ο άνθρωπος σας, Θεόδωρος Καλμούκος αλλά και Εσείς για το «κατόρθωμα» σας.  Πόλεμος βρόμικος! Ανηλεής! Με χτυπήματα κάτω από την μέση. Με ψεύδη. Ασύστολα ψεύδη! Μπούρδες!

Συνεργαζόμενος, κ. Διαματάρη,  με όλους τους πρώην ορκισμένους εχθρούς σας, και  εννοώ τον μακαριστό γέροντα πανίσχυρο, και τελευταίο ηγέτη,  της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής,  Αρχιεπίσκοπο κυρό Ιάκωβο!

Άνθρωπο, όντως με ηγετικά πράγματι προσόντα και ικανότητες, που όσο ήταν εν δράση, επί 35ετια  όρθιος, ισχυρός και κραταιός στον Θρόνο του, εσείς αφενός όσο ήταν εν ζωή και ισχυρός, τον πολεμούσατε μανιωδώς! Για τους ίδιους λόγους πάντοτε. Το χρήμα. Όταν έπεφτε ο παράς και γέμιζε ο κουμπαράς, σιωπή τα πλάκωνε όλα…

Τον λασπολογούσατε, τον συκοφαντούσατε,  για να μπορεί να πέφτει ο μπερντές! Το παραδάκι! Τα 100αδες χιλιάδες δολάρια σε καταχωρίσεις στην εφημερίδα σας. Μόλις έπεφτε ο παράς και γέμιζε ο κουμπαράς ως δια μαγείας σταματούσαν όλα. Γαλήνη επικρατούσε στο μικρό «βασίλειο των Ελλήνων» της Αμερικής, μέχρι τον επόμενο λυσσαλαίο  πόλεμο… Την επόμενη λυσαλαία μάχη εναντίον του. Τα ίδια και με τον Σπυριδωνα!  Κριτική χωρίς ουσία! Λάσπη! Ύβρεις.  Συκοφαντείες. Ψεύδη!  Να θυμισω εξώφυλλα και τίτλους πηχαίους; Δεν κάνει… Δεν  είναι ούτε της στιγμής ούτε ο κατάλληλος χρόνος… Θα έρθει όμως η στιγμή

Αντίστοιχα, μέγας διχασμός και μεταξύ Εθνικού Κήρυκα και της ιστορικής εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ! Πόσα κάνατε στην φανή Πεταλίδη; Πόσα; Να θυμίσω;  Από πού να αρχίσω; Και που να σταματήσω; Να πως για τις εφημερίδες που με δικό σας άνθρωπο τις πετάγατε στο ποτάμι και στις χωματερές; Για το πάσης φύσεως κυνήγι με κάθε τρόπο και μέσο. Με «ανώνυμες» καταγγελίες σε αμερικάνικες κρατικές υπηρεσίες; Τι να πρωτοπώ;

Και για αυτό το ζήτημα και για άλλα 10αδες ζητήματα της ομογένειας ο δρόμος που πάντα επιλέγατε ήταν ο διχασμός!

Ποτέ η ομόνοια. Ποτέ η ενότητα! Ποτέ η ομοψυχία. Σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Από τα εθνικά, και τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό η το κυπριακό αντίστοιχα- μιλώ για την περίοδο που αναλάβατε την έκδοση της εφημερίδας εσείς που ούτε μια φορά δεν προβάλλατε το έργο των Κυπριακών Οργανισμών και των ανθρώπων του {Πανίκο Παπανικολάου, Φίλιππα Κρίστοφερ, Νίκου Μούγιαρη αν και για τον τελευταίο υπάρχουν 10αδες επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο και σε ποιες περιπτώσεις προσέφερε… χωρίς οφέλη και προβολή…}

Μόνον διχασμός που υποδαυλίζατε Εσείς κ. Διαματάρη! Αυτό ήταν το σίγουρο «χαρτί» για να πουλάτε –που δεν πουλούσατε ούτε τότε τις καλές εποχές – φύλλα!  Άσπρο ήθελε η πλειοψηφία της ομογένειας μαύρο ο Εθνικός Κήρυκας! Να μη θυμίσω σειρά υποθέσεων που διχάστηκε η ομογένεια εξ αιτίας σας. Πλήθος υποθέσεων! 10αδες οι διχασμοί που στήνατε με τους ανθρώπους σας. Παντού!

Όπου ομονοούσε η ομογένεια,  διαπιστωμένα εσείς αν δεν έπεφτε ο παράς να γεμίζει ο κουμπαράς- εσείς  διχάζατε! Μαύρες και πικρές ιστορίες,  αλλά αλήθειες.

Κυρ Αντώνη…Δυστυχώς. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα  και πολλά άλλα, είναι γραμμένα στα μαύρα κατάστιχα της πρόσφατης ιστορίας…Και όσο και να προσπαθείς να εξωραϊσεις την σκληρή πραγματικότητα δεν γίνεται.

Αλλά ακόμα και όταν μείνατε μόνος, και καταφέρατε με διάφορες ίντριγκες και μηχανοραφίες, με τους ανθρώπους σας, δώθε κείθε διασκορπισμένους, εκείνους που μετέπειτα χρόνια μετά σας υμνούν(ξέρετε ποιους λέω και βαδίζετε χέρι – χέρι) να κλείσει η ΠΡΩΙΝΗ πάλι παίζατε το χαρτί του διχασμού! Με πρόσκαιρους ή ευκαιριακούς αντιπάλους… Αρκεί να διχάζετε!

Δεν υπάρχει υπόθεση που να μην έχετε πάει κόντρα στην θέληση και βούληση της πλειοψηφιας του Ελληνισμού της Ομογένειας. Πάντα ποντάρατε στον διχασμό. Μόνον!

ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΤΟ: γνώριμη  πρακτική που συνεχίσατε και συνεχίζετε και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις του Ελληνισμού. Και, για να επανέλθω στα του Σπυρίδωνα,  μόλις ανήλθε στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ο από Ιταλίας  Σπυρίδων (Παπαγεωργίου) το 1996 ξεχάστε  τα  παλιά μίση τα πάθη τις ίντριγκες και τις μηχανοραφίες εναντίον του Αρχ. Ιακώβου και συμμαχήσατε εσείς και μια χούφτα ισχυρών,  για να τον πολεμήσετε! Και τα καταφέρατε! Αφού διχάσατε την ομογένεια για μια 5ετια τον εκδιώξατε! Γιατί ; Γιατί δεν προσκύνησε και δεν δέχτηκε να συγκυβερνά με εσάς –δηλαδή τον άνθρωπο σας για όλες τις βρόμικες δουλειές Θεόδωρο Καλμούκο- και την άλλη ομάδα των ισχυρών την περιβόητη GOAL η οποία σας γέμιζε Εσάς και άλλους με χιλιάδες δολάρια για τις 10αδες των ολοσέλιδων καταχωρίσεων εναντίον του πρώην Αρχ. Αμερικής κ. Σπυρίδωνα.

Θα μπορούσα να παραθέσω 10αδες υποθέσεων που με πρόσημο τον διχασμό «κερδίσατε», χάνοντας όμως στην συνείδηση των Ελλήνων της Αμερικής,  αλλά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δεν θα ιδρώσει τα αυτάκι σας…

το ενωτικό συνέδριο του 2007 από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης..

Ακόμα και όταν το 2007,  στην πολύκροτη υπόθεση του συνεδρίου που οργάνωνε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων με μπροστάρη τον αείμνηστο Δημήτρη Δημητρίου, τον δικηγόρο Δημήτρη Καλαμαρά και τον επίτιμο πρόεδρο Βασίλειο Σταθάκο, φαινομενικά ενώ  στηρίζατε, και προβάλλατε, -βασικό προαπαιτούμενο για να προβάλληθεί ότιδήποτε από τις σελίδες του ΕΚ- γιατί έπεφτε ο παράς και γέμιζε ο κουμπαράς, ακόμα και τότε παίξατε το χαρτί του διχασμού!

Από την μια επιφανειακά  «στηρίζοντας» και «προβάλλωντας» ισχνά και επιδερμικά, χωρίς ουσία, και από την άλλη,  παρασκηνιακά, ύπουλα,  μεθοδικά αλλά πάντα στο αθέατο σκοτάδι,  πολεμούσατε(!) και επί της ουσίας στηρίζατε κυρίως  λόγω Ντόρας Μπακογιάννη,  την άλλη επίσης ολιγομελή ομάδα των  Γιώργου Γεωργόπουλο,  Θεόδωρου Σπυρόπουλου, Πέτρου Γαλάτουλα, Απόστολου Τομόπουλο,  που ήταν αντίθετοι σε αυτή την διοργάνωση, -λόγω των γνωστών εσωτερικών διχασμών και των δικαστηρίων που είχαν με την τότε διοίκηση( Νικολάου Διαμαντίδη άλλο «καλό» γερόντι  κι αυτό… )

Όταν σύσωμη η ομογένεια απ άκρη σ άκρη, ήταν για πρώτη φορά, μετά από 20ετιες μετά τον εθνικό διχασμό Βενιζελικών και Βασιλικών (Ατλαντίδος  Vs Εθνικού Κήρυκα)   ενωμένη και συσπειρωμένη η Ελληνική Κοινότητα και η οργανωμένη –και μη- ομογένεια,  μετά από πολλά χρόνια  και πλήρως ευθυγραμισμένη με Αθήνα και Κύπρο, εσείς, την κρίσημη στιγμή πάλι διχάζατε!

Και για αυτή την υπόθεση κ. Διαματάρη δεν χρειάζεται να πω περισσότερα οι μνήμες νωπές,  αν και έχει παρέλθει 10ετια αλλά μόνον όσοι έχουν αλτσχάϊμερ μπορούν να ξεχάσουν αυτόν τον τόσο μεγάλο και έντονο διχασμό που σκορπίσατε Εσείς, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι εκλεκτοί της εκεί στην Νέα Υόρκη. Ντορα Μπακογιάννη  η οποία όταν πια είδε ότι η ομογένεια ήταν ενωμένη. Αποφασιμένη.  Συμπαγής. Αραγής. Τότε έβαλε τον τότε ΥΦ/Υπουγό Θεόδωρο Κασσίμη να στείλει εκείνο το κατάπτυστο έγγραφο για να σταματήσει  αυτή την διοργάνωση.  Για πρώτη φορά ενωμένη η κανονική ομογένεια, κι  έβαλε τους ανθρώπους της να σταματήσουν την μοναδική διοργάνωση που ένωνε και είχε προοπτικές να εκλέξει με ανοιχτές κ δημοκρατικές διαδικασίες την φυσική πολιτική ηγεσία της. Για αυτό εσείς, και υπογείως  η Ιερά Αρχιεπισκοπή, και μια δράκα ανθρώπων –ούτε δέκα στο σύνολο τους- πήγατε  κόντρα στην θέληση και βούληση των Ελλήνων της Αμερικής!  Ήταν η πρώτη φορά που σύσσωμη η Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ, με 10αδες ψηφίσματα, αποφάσεις οργανισμών και συλλόγων ήθελε να προχωρήσει μπροστά, με αυτή την διοργάνωση,  για όλα τα μεγάλα ζητήματα που την απασχολούσαν και την απασχολούν. Ήταν ενωμένη. Αποφασιμένη η Ελληνική κοινότητα. Συσπειρωμένη γύρω από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων (έστω και αν μερικώς διχασμένο  ΔΣ της Ομοσπονδίας αλλά η κυριαρχούσα  πλειοψηφία των 17 σε σύνολο 21 που με  διαδοχικές  αποφάσεις και ανοιχτές διαδικασίες) ήθελε να προχωρήσει σε αυτό το συνέδριο. Συνέδριο –κατ ουσίαν – επανίδρυσης και  θεσμικής ανασύστασης και εσωτερικής αναδόμησης κ αναδιοργάνωσης  των οργάνων της ανά τις ΗΠΑ.  Ήταν για πρώτη φορά ενωμένη η Ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ!  Για πρώτη φορά!

Ως μια γροθιά και αποφασισμένη να προχωρήσει στην διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου, με 10αδες καθημερινά ψηφίσματα υπέρ της διεξαγωγής του και με 10αδες επιφανείς προσωπικότητες να στηρίζουν, να μην αναφέρω ονόματα, εσείς, τότε,  πάλι παίξατε το χαρτί του διχασμού!

Το ίδιο πράξατε κ. Διαματάρη και σε άλλες 10αδες υποθέσεις και ειδικά  στην περίπτωση του ΣΑΕ!  Ιστορία που κράτησε τουλάχιστον μια 15ετια… και εν τω μεταξύ όσο έπεφε ο παράς γέμιζε ο κουμπαράς…

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ : ένα ΣΑΕ που το μόνο πέτυχε  από ιδρύσεως του ήταν ο διχασμός και ο παράνομος πλουτισμός με τις καταχωρήσεις που δίνοταν αφειδώς, με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών!  Το μόνο που πέτυχε το ΣΑΕ ήταν να δημιουργήσει κλίκες. Έριδες. Μίση και πάθη.  Ομάδες και ομαδούλες. Σφραγίδες και σφραγιδούλες! Τα ξέρετε μη τα λέμε πάλι.  Και για να ακριβολογώ,  γιατί μας παρακολουθούν χρόνια τώρα, και εσάς και εμάς,   και πολύ περισσότερο  σας διαβάζουν και μας διαβάζουν οι ομογενείς των ΗΠΑ αλλά και οι απανταχού Έλληνες (τώρα πλέον εδώ και μια 10ετια και μέσω διαδικτύου)  που και μνήμη έχουν και γνώση έχουν γεγονότων και καταστάσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον αλλά και αλλού- ο μοναδικός κερδισμένος από το ΣΑΕ διαχρονικά ήσασταν πάντα Εσείς! Πως;  Με τις ολοσέλιδες καταχωρίσεις που λαμβάνατε και επί Andrew Athens! Και επί  αειμνήστων Χρήστου Τομαρά  και  Θεόδωρου Σπυρόπουλου όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΣΑΕ Αμερικής το 2006. (έστω και παράνομα).

Το ΣΑΕ λοιπόν δίχασε! Διαίρεσε! Διέσπασε! Διέλυσε ακόμα και ότι θα μπορουσε να αποδώσει.  Για να εξηγούμαστε! Έφτιαξε φατρίες. Ομάδες! Ομαδούλες! Και για να μην λησμονούμε, άλλωστε δεν είναι  πολύ μακριά χρονικά, εσείς μόνον οφεληθήκατε τα μάλλα! Και από  αυτή την κόντρα που είχε επί σειρά ετών υποδαυλίζατε με  το ΣΑΕ  και από την άλλη πλευρά με το (ανύπαρκτο πια) ΕλληνοΑμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο!  Πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο Τέντ(Θεόδωρος Σπυρόπουλος)  και  μανιώδης,  πολέμιος του ΣΑΕ και επί  Ανδρέα Άθενς και επί –επίσης –αειμνήστου Χρήστου Τομαρά!  Και μετά πήγε να αναλάβει ηγέτης στο ΣΑΕ που λυσσαλαία πολεμούσε επί μια 10ετια… Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Εσεις όμως τα πιάνατε και από τις δυο πλευρές… Όσο διαρκούσε κι αυτή η κόντρα μεταξύ ΣΑΕ και Σπυρόπουλου τόσο τα ταμεία του ΕΚ γέμιζαν…

Αυτά για το ΣΑΕ το οποίο πολέμησε λυσαλαία,  ο μετέπειτα «πρόεδρος» του ΣΑΕ Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος!  Όταν πια αυτό ψυχοραγούσε και επί ημερών του δόθηκε το τελικό χτύπημα με την γεναία απόφαση των 11 με μπροστάρη τον Σπύρο Γαρυφάλη και την υπόλοιπη ομάδα που αντιτάχθηκε στις επιδιώξεις του. Άλλη κόντρα αυτή άλλα κέρδη για εσάς αφού και οι δυο πλευρές  έβαζαν ολοσέλιδες καταχωρίσεις…

Να μιλήσω για το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της παιδείας και των ελληνικών σχολείων που κλείνουν ένα ένα, αρχής γενομένης από το πρότυπο σχολείο στην Κοινότητα της Κορώνας που το έκλεισε ο Αρχ. Αμερικής Δημήτριος όπως και 10αδες άλλα που έκλεισαν επί «πιμαντορίας» Δημητρίου αλλά δεν σας είδα να ξεσηκώνετε την ομογένεια, όπως τότε με τον Σπυρίδωνα, που καλούσατε σε «εξέγερση» την κοινότητα για κάθε σχολείο που έκλεινε επί ημερών Αρχ. Δημητρίου… Μόνο σχολιάκια ίσα να πέφτει ο παράς να γεμίζει ο κουμπαράς του Αντώνη Διαματάρη και της αδελφής του… Πικρή η αλήθεια αλλά αυτή είναι!

Εσείς κ.Διαματάρη οφεληθήκατε διπλά και τρίδιπλα και 100πλάσια! Και αυτή την φορά! Καθώς όσο υπουδαυλίζατε –γιατί το κάνατε, συχνά διχάζοντας,  όπως και με άλλα ζητήματα εσωτερικά της ομογένειας – αυτή την κόντρα, τόσο πύκνωναν οι ολοσέλιδες  καταχωρίσεις στις σελίδες  στον Εθνικό Κήρυκα! Αλήθεια απαράγραπτη που ουδείς λησμονεί στις ΗΠΑ! Να τα λέμε αυτά κυρ Αντώνη… Να τα λέμε…  Πάντα διχάζατε!

 

Οι περιπτώσεις πολλές. Ούτε μια ούτε δυο. 10αδες! Ακόμα  και οι πιο απλές  υποθέσεις – της καθημερινής ζωής της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ- γίνονταν αφορμή για αιτία αντιπαράθεσης και διχασμού γιατί;  Για να πουλάει ο ΕΚ!

Για ολους αυτούς τους λόγους και 100αδες άλλους η Ελληνική Κοινότηα ουδέποτε σας εθεώρησε ως ευαγγέλιο(!) Άκου ευαγγέλιο!  Ουδέποτε σας πίστεψε. Ουδέποτε σας εμπιστεύτηκε!  Ουδέποτε σας εστήριξε για αυτό και παντα ζητάγατε από το Ελληνικό κράτος επιχορηγήσεις. 100αδες χιλιάδες δολάρια!  Και τις λαμβάνατε επιλεκτικά και εις βάρος της Πρωινής πάντα… Και από πού δεν έχετε πάρει; Από μυστικά κονδύλια. Από ΥΠΕΞ. Από μέγαρο Μαξίμου. Από Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Από ΕΟΤ και υπουργείο τουρισμού; Πόσα σας έδωσε η κ. Κουντουρα πρόσφατα; Επισήμως 20.000 ευρώ!

Για να μην πω άλλα…  Από περιφέρειες και δήμους. Μέχρι και από την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ! Αν είναι δυνατόν; Κι όμως είναι! Διαφημίζατε ελληνικές κρατικές ΔΕΚΟ σε αμειγώς αμερικάνικο κοινό!  Από το Υπουργείο Παιδείας –με τελευταίο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και γενικό γραμματέα τον άλλοτε Γενικό Πρόξενο στην ΝΥ κ. Δημήτρη Πλατή… Ο οποίος και ενέκρινε την έκτακτη επιχορήγηση των 20.000 ευρώ… Να συνεχίσω; Δεν υπάρχει υπουργείο που να μην σας έχει εγκρίνει κάποιο ποσό…  Ανά υπουργείο 10αδες χιλλιάδες ευρώ;  Κατάλογος ολόκληρος!  100αδες χιλλιάδες δολάρια από το 1997 εως και το 2009…  ακόμα και τώρα που η χώρα εχει γονατίσει εσείς μόνον ζητάτε! Χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη!

Γιατί κυρ Αντώνη φού σας εμπιτεύετε η Ομογένεια; Αφού σας διαβάζει και άρα «έχετε» κυκλοφορεία και επομένως διαφημίσεις; Γιατί όλο ζητάτε από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση; Μόνο ζητάτε… Κάποια στιγμή όμως  θα δώσουμε στην δημοσιότητα αυτόν τον μακρύ  κατάλογο με τις  απευθειας κρατικές  επιδοτήσεις ή με το πρόσχημα των καταχωρίσεων  για να μάθει η Ελληνική κοινότητα… Και οι Έλληνες που πηγαίναν τα χρήματα τους!    Αλήθειες που καίνε κυρ Αντώνη… Για να μην αναφερθώ στην φάμπρικα που εδώ και χρόνια έχετε ανοίξει από τα σίγουρα ταμεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής  και των ενοριών των Μητροπόλεων της… Άλλο μεγάλο κεφάλαιο… Που κάποτε και αυτό θα ανοίξει…. Να είστε σίγουρος. «Σιγουράκι»

Επί τη ευκαιρία. Αλήθεια Κύριε Διαματάρη με εκείνο το «ταμείο για την παιδεία» που είχατε ανακοινώσει προ ετών τι έχει γίνει…;

ΤΕΛΟΣ, Θα μπορούσα να παραθέτω 100αδες παραδείγματα… με επιχορηγήσεις και αιτήματα σας γραπτά (και κυρίως προφορικά) για οικονομική ενίσχυση σε κρατικούς φορείς αλλά δεν είναι τοις παρούσης… Θα έρθει όμως και αυτή η στιγμή… Θα έρθει… Να είστε σίγουρος. Ουδέν κρυπτόν υπό του Ηλίου και του Θεού… Γιατί κυρ Αντώνη υπάρχει και Θεός και βλέπει και ακούει… Υπάρχει!

Εις το επανιδείν…

Αλέξανδρος Μ. Στεφανόπουλος

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr