Home Greek News Η ΕΛΛΑΔΑ την Ανοιξη στη ΔΡΑΧΜΗ με εισήγηση THOMSEN και υπογραφή ΤRUMP

Η ΕΛΛΑΔΑ την Ανοιξη στη ΔΡΑΧΜΗ με εισήγηση THOMSEN και υπογραφή ΤRUMP

by _
0 comment 72 views

Τρόμος στο Μαξίμου που κατεβάζει τα παντελόνια

H εισήγηση του επικεφαλής των Ευρωπαικών Υποθέσεων του ΔΝΤ προς το επιτελείο του Donald Trump γράφτηκε παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016. Ο Τόμσεν εισηγείται στην ουσία στον Trump να
εγκαταλείψει το Ταμείο την Ελλάδα. Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και η Λαγκάρντ διαβλέποντας ότι η Ελλάδα θα κηρύξει και επίσημα χρεοκοπία φρόντισαν όσο μπορούσαν να μειώσουν τον δανεισμό του Ταμείου προς την Αθήνα…

Ετσι αυτή τη στιγμή τα ποσό που οφείλει η Ελλάδα στο Ταμείο δεν ξεπερνά τα 20 δις ευρώ. Το γεγονός ότι στην διάρκεια της Συνόδου του Νταβός ο Σόιμπλε έσπευσε να δηλώσει πως η Λαγκάρντ τον διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθήσει το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν ήταν παρά μια πρωτοβουλία της ίδιας της επικεφαλής του Ταμείου να διαγνώσει τις προθέσεις του Trump σε σχέση με την Ελλάδα. Σε αντίθεση με την Λαγκάρντ, ο Τόμσεν ο οποίος υπήρξε και θύμα υποκλοπών(βλέπε κοριοί Χίλτον) έσπευσε να ενημερώσει τον νέο πλανητάρχη για τους λόγους που το Ταμείο πρέπει να εγκαταλείψει την Αθήνα. Εκτός από τον Τόμσεν και ο Σόιμπλε θα ήταν κερδισμένος από μια ελληνική χρεοκοπία και βίαιη επιστροφή της Ελλάδας στη Δραχμή πριν τις γερμανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβίου 2017. Ο Trump άλλωστε δεν θα το πολυσκεφτεί. Θα υπογράψει απλά την εκτέλεση της Ελλάδας μια και κανείς επιχειρηματίας με την φιλοσοφία του Trump δεν μπορεί να καταπιεί το γεγονός ότι πρέπει να δανείζει χρήματα σε ένα κράτος του οποίο ο πρωθυπουργός εκφωνεί επικήδειο λόγο στην κηδεία του δικτάτορα Κάστρο. Τα τρυφερά αισθήματα του Trump για την Ελλάδα έχουν διαισθανθεί στο Μαξίμου με αποτέλεσμα ο Τσακαλώτος να κατεβάζει διαρκώς τα παντελόνια αλλά οι δανειστές δεν συγκινούνται.

-Οι Ελληνες είναι διπλά άτυχοι-εξομολογείται ο Πολ Τόμσεν σε Ελλληνα δημοσιογράφο-εκτός από χρεοκοπημένοι διαθέτουν και ανίκανους ηγέτες. Η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές…

To περιοδικό Der Spiegel τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 σε άρθρο του με τίτλο «Το ΔΝΤ διστάζει» ο αρθογράφος τοποθετoύσε την απόφαση του Ταμείου για το αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα την ερχόμενη άνοιξη.

«Ο κύριος λόγος είναι η ανάληψη των καθηκόντων από τον νεοεκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ τέλος Ιανουαρίου» εξηγεί. «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται όλο και πιο επιφυλακτικό στο να πάρει απόφαση πριν εξοικειωθεί με τα καθήκοντά της η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και μπορούν να μπλοκάρουν κάθε απόφαση. Λόγω του σκεπτικισμού που έχει εκφράσει ο Τραμπ απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς και τις πολυμερείς συμφωνίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να απορρίψει ο νέος πρόεδρος τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διάσωσης. Μέχρι στιγμής οι αναπτυσσόμενες και χώρες με αναδυόμενες οικονομίες βλέπουν με σκεπτικισμό την ενεργοποίηση του Ταμείου στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια για να λύσει μόνη της το πρόβλημα. «Μια τέτοια εξέλιξη», συνεχίζει ο γερμανός αρθρογράφος, «θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διότι το γερμανικό κοινοβούλιο μόνο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής του ΔΝΤ θα εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται ρευστό τον επόμενο Ιούνιο για να πληρώσει την επόμενη δόση» κατέληγε το άρθρο.

Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας εξηγούσε γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κούρεμα χρέους για την Ελλάδα. Οι κάτοικοι της Μάλτας έχουμε συνεισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα το 3,3% του ΑΕΠ μας… », εξηγούσε ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας της Μεσογείου που δεν ξεπερνά τους 400.000 κατοίκους-όπως μεταδίδει η Ελένη Βαρβιτσιώτη για την Καθημερινή. Προσπαθήστε να εξηγήσετε σε έναν Γερμανό ή σε έναν Μαλτέζο γιατί χρειάζεται “κούρεμα” χρέους η Ελλάδα και γρήγορα θα καταλάβετε γιατί δεν θα γίνει ποτέ», είπε ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών, Εντουαρντ Σικλούνα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες σε ξένους δημοσιογράφους στο χρηματιστήριο της Βαλέτας.

-Ισως, όταν βρεθεί κάποιος εκτός Ελλάδας, μπορεί να δει το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος της χώρας μέσα από «μάτια ξένα. Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο», αναφέρει ο κ. Σικλούνα.

-Δεν πρόκειται να κάνει θυσίες ο λαός της Μάλτας για να διορίζει η κυβέρνησή σας τις αδελφές Νοτοπούλου κι αλλους 27.000 μετακλητούς κηφήνες στο Δημόσιο. Το ίδιο δηλαδή που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σας…
Παρά τις αντιρρήσεις του κ. Σικλούνα για διαγραφή του ελληνικού χρέους, η μικρή χώρα της Μεσογείου είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε άλλη ελάφρυνση του χρέους, όπως η επέκταση των αποπληρωμών ή περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που στην ουσία μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το «κούρεμα».

Μπορεί να καταλάβει ότι εκτός από τους Ελληνες –που τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση από τις πολιτικές τής λιτότητας και μία οικονομία σε ύφεση– οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βρεθεί και αυτοί σε διαφορετική δύσκολη θέση, σηκώνοντας πολλές φορές πολιτικό βάρος και παίρνοντας αποφάσεις που τους στοιχίζουν για να βοηθήσουν τη χώρα μας, αναφέρει το δημοσίευμα.Ετσι, στη Βαλέτα της Μάλτας, που από την 1η Ιανουαρίου έχει αναλάβει τα ηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους επόμενους έξι μήνες, ο κ. Σικλούνα εξηγούσε σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους ότι όσο και αν θέλει να δει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, στα χαρτιά δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει “κούρεμα” χρέους».

Και ενώ στην Ελλάδα μας ενδιαφέρει αποκλειστικά τι θα πει ο κ. Σόιμπλε ή ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι Γάλλοι, στην πραγματικότητα χώρες που δεν ακούγονται ποτέ στην ευρύτερη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα εκπροσωπούνται στο τραπέζι του Eurogroup και πολλές φορές το χέρι βοηθείας που απλώνουν στην Ελλάδα, τους στοιχίζει πολύ περισσότερα όχι μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο Εurogroup κράτη-μέλη έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι η κατάσταση στη χώρα τους είναι πολύ πιο δύσκολη από τη δική μας, ειδικά τη στιγμή που βρίσκονται με το χέρι στην τσέπη για να μας δανείσουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τις υψηλές συντάξεις που δίνονται στην Ελλάδα παρά τη διαφορά του κόστους ζωής στις δύο χώρες. Ιδιαίτερα στο τελευταίο Eurogroup, μετά τις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα για το επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ. Καζιμίρ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός. Αλλωστε, ο ίδιος είχε καταφέρει μόλις στα μέσα του 2015 να εξασφαλίσει κατώτατη σύνταξη 270 ευρώ για όσους έχουν εργαστεί τουλάχιστον 30 χρόνια και έχουν την κατάλληλη ηλικία συνταξιοδότησης.

Αλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Φινλανδία, σε καλύτερη δημοσιονομική κατάσταση από αυτήν της Ελλάδας, ανέφεραν ότι όταν αυτές θέλησαν να δώσουν εφάπαξ επιδόματα σε συνταξιούχους, χορήγησαν πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που εξήγγειλε ο Ελληνας πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και όταν στην Αθήνα σχολιάζεται η σκληρή στάση του ενός κράτους-μέλους ή του άλλου, σημαντικό είναι να βλέπει κανείς και μέσα από αυτά τα «ξένα μάτια» που μας δανείζουν τα τελευταία 8 χρόνια.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με διογκούμενη την οργή όσων χωρών συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων ο Σόιμπλε χωρίς το ΔΝΤ δεν πρόκειται να εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα μια και δεν θα μπορεί να το περάσει από τη γερμανική βουλή. Αρα το πιο πιθανό είναι να έχουμε με συναπόφαση Τραμπ-δανειστών 40 Μνημόνιο αλλά αυτή τη φορά με Δραχμή ή στην καλύτερη περίπτωση με Διπλό νόμισμα και μάλιστα πριν τις γερμανικές εκλογές. Δηλαδή για τους Σόιμπλε-Τραμπ η πιο πιθανή εκδοχή είναι ένα 4ο Μνημόνιο με Δραχμή…

Πηγή:

http://kourdistoportocali.com/news-desk/ellada-tin-anixi-sti-drachmi-isigisi-thomsen-ke-ypografi-trump/

και…

http://7spymania.blogspot.com/2017/01/thomsen-rump.html?spref=fb

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr