Home ΗΠΑ Αμερικανικό δικαστήριο σταματά την “επικίνδυνη” εγκατάσταση πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G: “Είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία”

Αμερικανικό δικαστήριο σταματά την “επικίνδυνη” εγκατάσταση πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G: “Είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία”

by _
0 comment 323 views
Αμερικανικό δικαστήριο σταματά την “επικίνδυνη” εγκατάσταση πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G: “Είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία”
Αμερικανικό δικαστήριο σταματά την “επικίνδυνη” εγκατάσταση πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G: “Είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία”

Αμερικανικό δικαστήριο σταματά την “επικίνδυνη” εγκατάσταση πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G: “Είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία”


Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απαγόρευσε την εγκατάσταση πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Οι κάτοικοι της κωμόπολης Mahopac στην πόλη Carmel της Νέας Υόρκης προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της Verizon Wireless, αφού ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας πρότεινε την εγκατάσταση μιας κεραίας στη γειτονιά τους.

Ο ανώτατος πολιτειακός δικαστής Thomas Davis συμφώνησε με τα παράπονα της ενάγουσας. Αποφάνθηκε ότι η πόλη Carmel συνήψε παράνομη συμφωνία με την Homeland Towers για την κατασκευή πύργου κινητής τηλεφωνίας ύψους 140 ποδών σε κατοικημένη γειτονιά.

Το Activistpost.com αναφέρει: “Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του πολιτειακού δικαστή”, δήλωσε στο Inside Towers ο Manuel Vicente, πρόεδρος της Homeland, “και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε σθεναρά τις νομικές μας επιλογές στις προσπάθειές μας να φέρουμε κρίσιμες ασύρματες υποδομές και υπηρεσίες στους κατοίκους του Carmel”.

Σε μια κλειστή ψηφοφορία για την έγκριση της κατασκευής του πύργου κινητής τηλεφωνίας, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Frank Lombardi ψήφισε υπέρ του σχεδίου του πύργου κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, ως μέλος της ένωσης ιδιοκτητών του Maple Estate, ήταν μέλος της ομάδας της HOA που προβλέπεται να κερδίζει 18.000 δολάρια ετησίως για τη μίσθωση της γης.

“Θα έπρεπε να είχε γνωστοποιήσει το συμφέρον του και να είχε αυτοεξαιρεθεί από την ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου”, δήλωσε ο δικαστής Ντέιβις.



“Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Walton Drive αναγκάστηκαν να κινηθούν νομικά εναντίον της Homeland Towers και της πόλης”, δήλωσε ο πρώην επόπτης της πόλης, Ken Schmitt, ο οποίος βοήθησε στη διευκόλυνση της αρχικής συμφωνίας. “Χαίρομαι που οι κάτοικοι επικράτησαν. Θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη δουλειά, κάνοντας μια βαθύτερη εμβάθυνση στους όρους του διακανονισμού. Κατηγορώ τον εαυτό μου”, δήλωσε στην εφημερίδα Westchester Journal News.

“Πέντε από εμάς συνεισέφεραν για να πληρώσουν τον δικηγόρο”, δήλωσε ο κάτοικος της πόλης Rob Cavallaro. “Υπάρχει ένα μικρό υπόλοιπο που εξακολουθούμε να πληρώνουμε. Πονάει. Αλλά κάτι έπρεπε να γίνει. Και ελπίζουμε ότι η Homeland Towers θα εξαφανιστεί”.

Η Verizon Wireless και η Homeland Towers έχουν αμφισβητήσει προηγούμενες εκδόσεις του σχεδίου αυτού, προσκρούοντας σε εμπόδια με την τοποθέτηση και τη χωροθέτηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση στην πρόσφατη νομική νίκη του Mahopac.

Το 2021 ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε υπέρ των οργανώσεων και των αιτούντων που μήνυσαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) για τη ΜΗ επαρκή προστασία των Αμερικανών από την έκθεση σε ασύρματη ακτινοβολία. Παρά την απόφαση, η FCC, καθώς και άλλες κυβερνητικές και κρατικές υπηρεσίες και επιτροπές συνεχίζουν να προωθούν και να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη και την πύκνωση τόσο των πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G όσο και των πύργων 4G και άλλων ασύρματων υποδομών. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι σχολικές περιφέρειες συνεχίζουν επίσης να εγκαθιστούν 5G, 4G και Wi-Fi για “ιδιωτικά δίκτυα”. Επιπλέον, οι καταστροφικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των αερομεταφορών από την ενεργοποίηση του 5G δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Το Υπουργείο Άμυνας (DoD) προσπαθεί επίσης να μετριάσει τους κινδύνους παρεμβολών στα στρατιωτικά ραντάρ με το 5G.



Sean Adl-Tabatabai

newspunch.com

ΠΗΓΗ >> www.triklopodia.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr