Home ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – Έδωσε το CDC καθοδήγηση στις εταιρείες Big Tech (facebook, Twitter, Google) σχετικά με τη λογοκρισία για εμβόλια COVID!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – Έδωσε το CDC καθοδήγηση στις εταιρείες Big Tech (facebook, Twitter, Google) σχετικά με τη λογοκρισία για εμβόλια COVID!!!

by _
0 comment 56 views

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – Έδωσε το CDC καθοδήγηση στις εταιρείες Big Tech (facebook, Twitter, Google) σχετικά με τη λογοκρισία για εμβόλια COVID


ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΡΕΝΤΕΝ / ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 – 23:00 / ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ από το GreekNewsOnDemand.com ΣΤΙΣ 02/08/2022


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έδωσαν «προτάσεις» –μάλλον…ΔΙΑΤΑΓΕΣ— λογοκρισίας σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στην Google προκειμένου να λογοκρίνουν χρήστες που εξέφραζαν σκεπτικισμό ή κριτική για τα εμβόλια για τον COVID-19, σύμφωνα με την Washington Free Beacon, η οποία απέκτησε ένα πλήθος εσωτερικών επικοινωνιών που έλαβε η America First Legal.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ των στελεχών του CDC, της Google, του Twitter και του Meta – μερικοί από τους οποίους (όπως σημειώνει η Just the News) ήταν πρώην βοηθοί του Hill και του Λευκού Οίκου – ελήφθησαν μέσω αγωγής για το Freedom of Information Act (Τον Νόμο περι της Ελευθερίας της Πληροφορίας) και δείχνουν εκτεταμένη συνεργασία που περιελάμβανε λεπτά κεκαλυμένες απειλές για αποτυχία για πιο επιθετική κατάργηση περιεχομένου…

Κατά τη διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο του 2020, οι αξιωματούχοι του CDC επικοινωνούσαν τακτικά με το προσωπικό του Twitter, του Facebook και της Google σχετικά με την “παραπληροφόρηση εμβολίων”. Σε διάφορες χρονικές στιγμές, οι αξιωματούχοι του CDC επισήμαναν συγκεκριμένες αναρτήσεις χρηστών σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter ως «παραδειγματικές αναρτήσεις».

Σε ένα email σε ένα προσωπικό του CDC, ένας υπάλληλος του Twitter είπε ότι «ανυπομονεί να δημιουργήσει τακτικές συνομιλίες» με την υπηρεσία. Άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν τον προγραμματισμό συναντήσεων με το CDC σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αστυνόμευσης φερόμενης παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19. – Δωρεάν Beacon

Σε ένα email του Απριλίου 2021 μεταξύ ενός υπαλλήλου του CDC και του Facebook, εκφράστηκε ανησυχία μετά από «αλγόριθμους που προφανώς χρησιμοποιούν το Facebook και άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για να εξαλείψουν αναρτήσεις από πηγές παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, προφανώς εξετάζουν επίσης έγκυρα μηνύματα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου του [Wyoming] Health communications.”

Ένα άλλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Μάρτιο του 2021 από ανώτερο στέλεχος του CDC δηλώνει: «εργαζόμαστε σε ένα έργο [sic] με την Census για να αξιοποιήσουμε την υποδομή τους για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παραπληροφόρηση εμβολίων».



Επιπλέον, μια αλυσίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτει ότι ένας αξιωματούχος του CDC εμφανίστηκε στη διάσκεψη “Trusted Media Summit” της Google το 2020, που πραγματοποιήθηκε για «δημοσιογράφους, ελεγκτές δεδομένων, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και άλλους που εργάζονται στον τομέα του ελέγχου των γεγονότων, της επαλήθευσης, της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας και της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης με άλλο τρόπο».

Όταν ρωτήθηκε από έναν διοργανωτή εάν ο ανώτερος αξιωματούχος του CDC θα επέτρεπε τις παρατηρήσεις της στο YouTube, αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να μιλήσει δημόσια.

Στην ίδια αλυσίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν ανώτερο αξιωματούχο του CDC, υπάλληλος της Google προσφέρεται να προωθήσει μια πρωτοβουλία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με «την αντιμετώπιση της infodemic (της πληροφοριακής πανδημίας δηλαδή) του COVID-19 και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινότητας έναντι της παραπληροφόρησης». Αυτό το ίδιο στέλεχος της Google προτείνει να συστήσει τον αξιωματούχο του CDC σε έναν συνάδελφο της Google που «εργάζεται σε προγράμματα για την καταπολέμηση των λανθασμένων πληροφοριών ανοσοποίησης». – Δωρεάν Beacon

Εν τω μεταξύ, το Facebook έδωσε στο CDC 15 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικές πιστώσεις για χρήση στις πλατφόρμες της εταιρείας τον Απρίλιο του 2021.

«Αυτό το δώρο θα χρησιμοποιήσει η απάντηση COVID-19 του CDC προς υποστήριξη των μηνυμάτων του οργανισμού στο Facebook και την επέκταση του περιεχομένου Facebook που σχετίζεται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων για εμβόλια, κοινωνικές αποστάσεις, ταξίδια και άλλα μηνύματα επικοινωνίας προτεραιότητας», διαβάζει ένα εσωτερικό υπόμνημα.



Όπως σημειώνει το Beacon, το επίπεδο συντονισμού μεταξύ της κυβέρνησης και των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας (Big Tech) εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον βαθμό που άλλες ιδιωτικές εταιρείες συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να λογοκρίνουν το κοινό – συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών πληρωμών, της Uber και άλλων πλατφορμών που έχουν απαγορεύσει τους «άπλυτους» για λάθος σκέψη.

Οι αποκαλύψεις οδήγησαν επίσης τη Νέα Συμμαχία Πολιτικών Ελευθεριών να καταθέσει δικαστικό έγγραφο την Πέμπτη με το οποίο επιδιώκει να αναβιώσει την αγωγή τους κατά της κυβέρνησης για λογαριασμό των αποπλατφορμισμένων χρηστών.

Η νέα δικηγόρος της Συμμαχίας Πολιτικών Ελευθεριών, Τζενίν Γιουνές, δήλωσε στην Just the News ότι ενσωμάτωσε «τις αποκαλύψεις σχετικά με τα email του CDC» σε μια κατάθεση την Πέμπτη που επιδιώκει να ανοίξει ξανά την υπόθεσή της κατά των ομοσπονδιακών ομοσπονδιών εκ μέρους χρηστών που έχουν αποπλατφορμιστεί (δηλαδή, έχουν διαγραφεί από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης).

Ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε απορρίψει αυτή τη δίκη ένα μήνα πριν ένας πληροφοριοδότης διέρρευσε έγγραφα που υποδηλώνουν ότι το Συμβούλιο Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (που έχει καταργηθεί πλέον) σχεδίαζε να «λειτουργήσει» τη σχέση του με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αφαίρεση περιεχομένου. Η NCLA ανέφερε αυτά τα έγγραφα στην αρχική της πρόταση να ανοίξει ξανά τον Ιούνιο. -JTN

Το JTN σημειώνει περαιτέρω ότι η απόρριψη εγγράφων είναι επίσης πιθανό να τεθεί σε εφαρμογή σε μια αγωγή των γενικών εισαγγελέων του Μιζούρι και της Λουιζιάνα κατά της κυβέρνησης για φερόμενη συμπαιγνία με την Big Tech για λογοκρισία περιεχομένου σχετικά με την προέλευση του COVID-19, καθώς και τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν και εκλογική ακεραιότητα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους.



Οι ομοσπονδιακοί κατέθεσαν πρόταση απόρριψης πριν από δύο εβδομάδες λόγω έλλειψης νομικής υπόστασης και μη δήλωσης αξίωσης. Οι απαντήσεις των γενικών εισαγγελέων δεν πρέπει να ληφθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Τα έγγραφα του AFL δείχνουν ότι το CDC κοινοποίησε συγκεκριμένα tweets και αναρτήσεις στο Facebook και στο Instagram ως παραδείγματα περιεχομένου που πρέπει να αφαιρεθεί, συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης με έναν πρώην αντιπρόεδρο της Pfizer, τον Michael Yeadon, ο οποίος συμβούλεψε ενάντια τις ενισχυτικές δώσεις.

Η υπηρεσία εισήγαγε τις δικές της συστάσεις για τον COVID στον κώδικα της Google, έλαβε 15 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικές πιστώσεις στο Facebook για να προωθήσει τα μηνύματά της και ακόμη και ειδοποίησε το Facebook ότι τα μηνύματα δημόσιας υγείας του Ουαϊόμινγκ θεωρούνταν παραπληροφόρηση. -JTN

Θυμηθείτε ότι μόλις μία ημέρα αφότου κορυφαίοι αξιωματούχοι υγείας είχαν τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν ένα άρθρο του Zero Hedge το οποίο υπογράμμιζε μια αποσυρθείσα εργασία από ερευνητές στην Ινδία που πρότεινε «εισαγωγές παρόμοιων με τον ιό HIV» στον COVID-19, το Twitter απαγόρευσε τον λογαριασμό μας για περίπου δύο μήνες – με τον τεχνολογικό γίγαντα να ισχυρίζεται ότι αποδοκιμάσαμε έναν Κινέζο επιστήμονα (με δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες) σε άλλο άρθρο.

Χάρη σε ένα πρόσφατο αίτημα του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA) για τα email του Fauci, γνωρίζουμε ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας όχι μόνο γνώριζαν την ινδική έκθεση (Indian Report), αλλά συζητούσαν ενεργά πώς να τη χειριστούν.

Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 31 Ιανουαρίου 2020 από τον Issam Ahmed του AFP ζητά ένα σχόλιο από τον ανοσολόγο του NIH Dr Barney Graham:



Μου είπε μια επαφή ότι μπορεί να είστε πρόθυμος να δώσετε μια γνώμη για αυτό το έγγραφο που μόλις κυκλοφόρησε. Υποδηλώνει ότι ο νέος Coronavirus έχει τέσσερα ένθετα παρόμοια με τον HIV-1 και αυτό δεν είναι τυχαίο”, αναφέρει το email.

Ο Γκράχαμ διαβιβάζει αμέσως την αλληλογραφία στο Γραφείο Επικοινωνιών και Κυβερνητικών Σχέσεων (OCGR, Office of Communications and Government Relations), λέγοντας «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν θέλουμε να απαντήσουμε χωρίς συμβολή υψηλού επιπέδου, αλλά θέλαμε να μάθετε για την αυξανόμενη διαμάχη».

Δύο μέρες αργότερα, η Jennifer Routh από το OCGR απαντά, λέγοντας στον Graham: «Το OCGR πρόκειται να στείλει ένα σημείωμα στον δημοσιογράφο για να το απορρίψει, σημειώνοντας ότι η εργασία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους. Ενημερώστε μας εάν λαμβάνετε παρόμοια αιτήματα.”



Το ίδιο πρωί της Κυριακής, ο Fauci ενημερώνεται – με τον Sir Jeremy Farrar να προωθεί το άρθρο του Zero Hedge αφού αναφέρει πώς ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom και ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του οργανισμού ήταν σε «ιδιωτική συνάντηση» – φαινομενικά για το πώς να διαχειριστούν το αφήγημα – σημειώνοντας « Αν όντως προφέρουν [χαζομάρες στο κοινό], θα εκτιμούσα μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας αργότερα απόψε ή αύριο για να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε».

«Έχετε ένα λεπτό για ένα σύντομα τηλεφώνημα;» Ο Fauci απαντά, αφού αποκάλεσε την ινδική έκθεση «πραγματικά παράξενη».

Φυσικά, η ινδική έκθεση (Indian paper) αποσύρθηκε γρήγορα από τους συγγραφείς της και η ιδέα ότι ο COVID-19 θα μπορούσε να ήταν ανθρωπογενής κατέστη…«ραδιενεργός» – για λίγο.

Είναι περίεργο που η αποπλατφόρμα του λογαριασμού μας στο Twitter (και στο Google) συνέβη πριν και οι δύο εταιρείες επιλέξουν να αντιστρέψουν τις αποφάσεις τους;

___________

SOURCE: https://www.zerohedge.com/political/cdc-gave-big-tech-platforms-guidance-covid-censorship

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr